reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Ja też jem normalnie jak jadłam, nawet fast fooda wciągne jak mam ochote. Jedynie co nie jem to czekolada, orzechy, mocno wzdymające potrawy. Troche mnie niunia zmartwiłaś, lekarze pewni że to wina diety mamy karmiącej ?
Dziewuszki poradzcie co na ropiejące oczko ? Malutka jak sie budzi to ma ropke w oku. Aż jej skleja rzęsy. Przemywam jej solą fizjo ale efektow brak :(
Wasze dzieci tez takie szalone w nocy ? Moja w dzien zje i spi a aktywnosc jej sie załancza okolo godziny 2.00-3.00, oczy jak 5zl i nie ma spania ;)

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja tez jem jak jadlam jedyne co to na nabial uwazam zeby za duzo nie zjesc

ninke pochwalilam i sie skonczylo nocne spanie, dzisiaj od 2 do 11 co chwile karmilam juz mialam moment, ze sie prawie poplakalam ze zmeczenia

tak mysle chyba to przez to, ze sie nawal skonczyl bo tak to lalo sie jej do buzi pojadla i byl spokoj a teraz znowu zaczela mi zasypiac nawet po 3min jedzenia widac ze sie meczy wysysajac to mleko no i tyle razy dzisiaj karmilam, ze sie zastanawiam czy za malo mleka nie mam, albo moze to kwestia tego ze nie dojada bo zasypia.. boze ile zmartwien jak juz urodzilam, masakra :D

Peper, u mnie to samo, jak miałam nawał to pojadla pol godziny i spała. Teraz je z przerwami nawet czasami 3 godziny. Juz ją mam odkładać a ona się przebudza i dalej chce jeść. Ale widzialam na grupir na fb że dużo dziewczyn tak ma, wiec chyba ok jak przybiera.
Moja wczoraj wrocila juz prawie (10gram brakuje) do masy urodzeniowej. A minęło dopiero 8 dni także się najada na pewno. Niby norma powrotu do wagi ur to 10-14 dbi.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja koleżanka jest położona i ich uczono, ze problemy żołądkowe u niemowlaka wcale nie są spowodowane dieta mamy karmiącej tylko tym, że dziecko ma nowy żołądek, jest czuły na wszystko. Jedyne to właśnie uważać z czekolada, orzechami i bardzo ostrymi potrawami. To, ze po latach dziecko ma problemy lekarz nie udowodni na 100% dlaczego bo się poprostu nie da. Moja ciocia jadła wszystko w ciąży i karmiac i jej dzieci jedzą wszystko teraz, nie wybrzydzaja wcale.

[emoji173]

Mika daj znac czy sie rozwinęło. Ja używam pampersow ale tych care i myje woda bo na chusteczki złe reaguje nawet na te z pampesa niby delikatne. Dzisiaj mała miała od 10 do 15 kolki, prężyła sie, pomógł masaż brzuszka wkoncu zasnęła i ładnie pospala ale umeczylam sie strasznie:-( jeszcze sie z mama i M pokłóciłam. Mozna im tłumaczyć ze nie chodzi o mała tylko ogólnie o wszystko, ze wywrotka do góry nogami w życiu, ze wiecznie z cycków leci, ze orzygana chodze, tylko sprzątam, piorę, gotuje dla siebie dla nich i zero zrozumienia. Wszyscy myślą ze skoro nie byłam nacięta, ze nie popękałam to porod to był pikus;-/ brak słów! Nie dadzą sie dostosować do nowej sytuacji, jakos sie w tym wszystkim próbuje odnaleźć do cholery! Czekolady nie moge nawet zjeść a na smutki zawsze pomagała...

Agata rozumiem Cie doskonale. Wywrotka totalna, zrozumienia czasem mało a i hormony. No i brak swobody w codziennych obowiązkach i jedzeniu... Ah ta czekolada :p mój synek też dziś gorszy dzień miał :-/ też byłam trochę w dołku.

Co do jedzenia to też mam z tym problemem :-/

reklama
sierpniowka mi wlasnie tak samo mowili wiec nie widze powodu zeby sie umartwiac ;p

agata zrozumienie najblizszych najwazniejsze nie dziwne ze nerwy puszczaja jak go brakuje

mamakulka moja tez ma momenty lezenia i gapienia sie, super jak porownuje fotki z dnia porodu to taka dorosla teraz jest haha

Do góry