reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

reklama
A ja też w szpitalu tyle, że nie rodzimy tylko maz miał wypadek w pracy. Rozciety palec w pół, w sobotę zrobili opatrunek ale lekarz zaniedbal sprawę (jak to tutaj) i palec zaczął gnic i śmierdziec nieziemsko!! Czekam i się denerwuje niepotrzebnie! Plus taki, ze mąż będzie miał chorobowe i nie będę sama.. Ale jak to w życiu bywa za mało nerwów ze wszystkim to los musiał dodać. Jakby tego mało dzisiaj o 3 obudziły mnie hemoroidy..
emoji22.png
aaaa może już wyczerpialismy limit i teraz już z górki?

emoji173.png

:/ o kurcze to nie fajnie. Co zrobili teraz z tym palcem? Ale będzie miał sprawny?

Na hemoroidy kup sobie jakieś czopki plus można krem do tego.

sierpniowka też się męczę z hemoroidami. czopki i kremy nic mi nie pomogły co dzień budziłam sie z większym bólem. w końcu mąż wyczytał że krople do nosa typu otrivin pomogą. wysmialam go ale kiedy już z bólu nie mogłam poszedł i kupił te krople. psikam na waciki i robię coś w rodzaju okładu po dwóch dniach nie boli i znacząco sir zmniejszył. Nadal uważam że to śmieszna metoda ale z drugiej strony skoro obkurcza śluzówki nosa to może coś w tym jest ;)

aniolkowa świetnie że jesteście już w domku. pozdrawiamy

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Dostał 2 antybiotyki, 9 tabletek dziennie. Ranę moczyl aż godzinę, zrobili opatrunek i w czwartek kontrola. Ogółem dobrze, ze tak to się skończyło [emoji1] cieszę się, ze będzie w domu ale szkoda, że bezużyteczny do pomocy. Na hemoroidy mam sposób od mojej prababci, natrzeć masłem.. Nic tak nie działa! Tylko czemu one wracają? :( hellevoet dobre, wypróbuje też!

[emoji173]

Sierpniowka mojemu bratu palec zszyli szwami nierozpuszczalnymi w środku i tez mu sie nie goila rana tylk gnila i musieli mu od nowa robić taka ta nasza służba zdrowia twojemu mezowi zycze duzo zdrowka

Mam dosłownie 5 minut więc daję znak, że żyję :) Jest ciężko, mały niby wzorowe dziecko bo tylko je i śpi ale robi to na okrągło. Jedzenie zajmuje mu minimum pół godziny, a jak próbuje odkładać podnosi alarm i zwykle wisi na cycusiu nawet 2 godziny potem z godzinę śpi i tak w kółko. Ale jest przesłodki i rekompensuje mi te trudy, no i mam nadzieję, że z tygodnia na tydzień będzie lepiej. Od dziś jest oficjalnie Filipkiem.
Mamakulka cc zniosłam rewelacyjnie, w drugiej dobie robiłam już wszystko przy małym, a teraz śmigam jak mały nakręcany samochodzik :) Jestem zaskoczona tak szybkim dojściem do siebie.
Z pobytu w szpitalu jestem mega zadowolona, dziś byłam u lekarki po zaświadczenie do becikowego zaniosłam jej dobre winko i czekoladki w ramach podziękowań za poratowanie w biedzie :)
Życzę dużo siły mamom z maluszkami poza brzuszkiem a tym jeszcze w dwupaku szczęśliwego rozwiązania :*

Karolanka gatuluje maluszka!
Za szybko rodzicie, troche ciezko sie polapac;)

A mnie dzisiaj zaczela bolec prawa piers w okolicach sutka I bol sie nasilal, po chwili zaczelam sie czuc jakby mnie grypa dopadla bol w kosciach itp.zmierzylam temp I mialam stan podgoraczkowy samopoczucie okropne. Dostawilam corcie zjadla troszke I dalej spala a ja wzielam apap I robilam oklady z lisci kapusty wymienialam je czesto bo byly gorace po chwili.
Doswiadczone mamusie czy macie jakies sprawdzone sposoby jeszcze co robic w takiej sytuacji ??? Juz mi troche lepiej ale dlaczego boli tylko jedna piers skoro przystawiam na zmiane, nie rozumiem a polozna u mnie jeszcze nie byla nie wiem dlaczego.

beata a twardą masz tą pierś? Córcia nadąża ci pokarm ściągać?
U mnie po pierwszym porodzie tak zaczynało się zapalenie piersi, ból, dreszcze i gorączka. Dobrze, że wzięłaś apap, mi pomógł, mimo że miałam 39 stopni, zawsze to lepsze niż antybiotyk. Poza liśćmi z kapusty nic nie poradzę, bo nie stosowałam. Odciągałam po troszkę laktatorem jak zrobiły się zastoje i syn nie nadążał jeść. Jak jutro nie będzie poprawy zadzwoń do położnej. Zdrówka!!!

reklama
Mialam twarda ale troszke wlasnie to mnie zdziwilo a teraz miekka bo mala zjadla sporo ale czuje takie klucie I pobolewanie w okolicach sutka. Jutro zadzwonie bo chyba zapomnieli calkiem o mnie ;)

Do góry