reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2016

Beata to moze zapalenie sie zaczynać, mi wlasnie położna mowila o objawach. Mowila zeby robic ciepły okład przed karmieniem i zimny po karmieniu a także masować pierś pod prysznicem. Jesteśmy dzisiaj po jej wizycie, ważyła mała ale nie wiem czy jest spadek czy przyrost bo dopiero jutro wypis ze szpitala dostaniemy. Małej odparzyl sie strasznie tyłek, prawdopodobnie od antybiotyku który dostawałam w szpitalu lub reakcja alergiczne na chusteczki babydream. Wczoraj miała śliczna pupę:-( karmiłam dzisiaj dwa rasy na siedząca, mała ładnie ssała i położna stwierdziła ze przez to 15min sie najada i mam ja tylko budzić co 3h. Sierpniowka zdrowka dla męża, nawywijał przed rozwiązaniem oby palec szybko sie zagoil. Pozatym juz dziekuje za rady na hemoroidy- wypróbuje;-) ja cały czas mam problem z tego w pomieszczeniu. Niby goraco niby nie. Co myślicie o tym otwieraniu okien?

reklama
dziewczyny po cc mam pytanie to znieczulenie to, ze sie nie czuje w ogole nog jakby ich nie bylo czy jakby byly sparalizowane? bo ja mam zespol niespokojnych nog i tak zaczelam myslec nad tym przymusem ruszania nogami a czuciem tych nog boje sie, ze mnie dopadnie bo to troche lezenia bedzie jednak

Agata320 mój syn jadł maksymalnie 10 minut, z reguły było to 7 minut i ile ja się nasłuchałam, że się nie najada, bo za krótko je, że nie dostaje tego co wartościowe. Nawet kazano nam badania zrobić. Zdrowy był i prawidłowo przybierał, ale położne i pediatra lepiej wiedziały :/
Ja okna otwierałam przy dziecku, tylko uważałam żeby nigdzie przeciąg się nie zrobił.

Niunia my za granicą a tu jeszcze gorzej niż w Polsce, przez tamtego lekarza stało się jak się stało.. Po 9 tabletek dziennie ma brać [emoji22] ale my też nie mamy lepiej.. Ja już 3 wieczór umieram z bólu podbrzusza i skurczy [emoji31]

[emoji173]

Papercut no nie czujesz ich. Mnie strasznie trzęsły dreszcze po powrocie na salę.

Filip zasnął. Oba Cycki wycyckane. Mały ileś razy przewiniety. Dokarmiony butla i czeka aż go wezmą na antybiotyk a ja pośpie. Potem na karmienie mnie obudza. Kurde pusty oddział są we dwie a one nawet dupy nie ruszyły do mnie gdy mały wrzeszczał. Inne pielęgniarki pomagały i pozwalały odsapnąć czy się wykąpać. Przyszła za to położna z mojego oddziału. One się łączą tak jakby i to jeden korytarz. Naprawdę chcę do domu. Chce robić po swojemu a nie jak mi ktoś każe itp :-( ile bym dała żeby te wyniki jutro były takie jak trzeba...

papercut, tych nóg nie czujesz, ja miałam tylko wrażenie, że tak jak miałam ułożone nogi do cięcia to jak zawieźli mnie na salę pooperacyjną miałam uczucie, że one nadal sa tak ułożone jak były do cięcia a były prosto. Nie dałam rady poruszać nogami, jak znieczulenie puszcza to np. zaczełam czuć jeden palec na początku i tak coraz więcej..

Magdalena- a Ty nie możesz odwieźć dziecka jak np. chcesz się umyć? Ja zawoziłam zwłaszcza że bylam sama, a jak nawet później koleżanka była to też zawoziłam żebym się nie stresowała, że w trakcie mycia mi np. zaczyna płakać. Dziwny masz ten szpital i że taki pusty jest.

Odwiezc mogę, ale chodzi o sam fakt że siedzą jak na wczasach. Miny mają jakby chciały zabić... Eh. Teraz mi hormony szaleją i sie porycze. Czyje się taka samotna... Pusty to jest faktycznie. Nawet na porodówce 1 kobieta :p

A może dadzą Ci coś na wyciszenie się? Biedna jesteś naprawdę. :( Mi w domu było tak ciężko i właśnie czułam się samotna, a Ty nie dość tego to jeszcze w szpitalu. Nie wiem czemu te baby niektóre na noworodkach są takie niemiłe. Akurat w tym szpitalu co byłam teraz nie mogę narzekać bo wszyscy uśmiechnięci ale poprzednim jak rodziłam to tez niektóre takie były.

Magdalena o matko no najgorzej jak ludzi nie ma i jeszcze polozne z foszkami masakra jakas. Trzeba liczyc ze wyniki okaza sie oki to napisz od razu czy Was wypuszczaja:)
Ja czekam jak na szpilkach dzis mowie to meza idziemy na miasto na obiad bo pozniej niewiadomo kiedy bedzie jakas randka hehe pozniej poszlismy do brata meza wzielismy go na lody to zrobil pare fotek, mysle moze ostatnie[emoji14]wywolalam od razu bo ramke kupilam.
U nas burza mialam jakies tam skurcze myslalam ze moze sie rozkreci ale nic cisza..
Mamy kolezanka mowila jej ze w 2016 zostanie babcia, pozniej jak bylam w ciazy mowila ze bedzie dziewczynka i sie sprawdzilo. Jak ostatnio bylam u niej to mowila ze urodze 10tego wiec mam nadzieje ze tez sie sprawdzi hehe
Dobranoc spokojnej nocy dziewczyny!

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Staram się psychicznie nastawić od razu na to że dziś nie wyjdziemy żeby większej depresji nie dostać bo już ledwo funkcjonuje :-/ sama nie wiem czemu tak na mnie działa szpital

Do góry