reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

3
Ja bym wolała nie przenosić. panicznie się tego boję. ostatnio synek w zielonych wodach leżał ale jak długo to nie wiem. poza tym moja mama przylatuje od 2-12.09 i wolałabym żeby jyz dzidzia była a nie ze 1.09 się urodzi;) tutaj w holandii dostaje się do domu opiekę na tydzień i wolałabym żeby nie naszlo się to z pobytem mamy. tak więc w terminie jak dzidzia będzie to będzie idealnie ;) ale jak to zrobić hahahaha

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

3 x S :) Sex,sutki i sprzątanie/schody

reklama
Łączę się w bólu z niewyspanymi :( Ja dziś spałam w sumie może godzinę.... Zaś od rana złapał mnie taki silny ból podbrzusza i kręgosłupa, że aż do męża dzwoniłam, że ma być w gotowości w razie co, na szczęście przeszło :/
Do tego mój synek to skowronek, więc nawet o poleżeniu w łóżku mogę zapomnieć :(
Większość z was zaraz już urodzi, a ja do terminu mam jeszcze prawie cały miesiąc :(

A dziś cały dzień latam na balkon i wieszam pranie, by za chwilę w pośpiechu zabierać je do domu, bo raz jest słońce, raz deszcz, a musiałam pościel wyprać, bo synek miał wpadkę nad ranem :/

bierzecie może jakieś dobre bakterie żeby flora w pochwie była dobra. ja od soboty zaczęłam. wachalam się czy brać tabletki czy globulki w końcu stanęło na tabletkach a niech całe jelita skorzystają a nie tylko pochwa. po za tym przy uprawach balam się że za dużo będzie wylatywac zamiast dzialac

babina to dopisac cie na 4.08 na cc?

niunia niby fajnie wiedziec, ale wiedzac kiedy konretnie to bedzie stresik jest coraz wiekszy im blizej terminu, dzisiaj wstalam z mysla, ze w przyszlym tygodniu juz bede miec dziecko, kosmos :D nie chce wiedziec co mi sie w glowie bedzie dzialo w przyszly poniedzialek :D

latika a ja mialam tylko raz ktg przy wizycie tak to nikt tego nie kontroluje, nie wiem czy to tak powinno byc wy ciagle na to ktg smigacie

ja nic nie biore hellevoet

Ja mialam jedno ktg jak mi sie uda umowic to bede miala w tym tygodniu jeszcze jedno ja biore zelazo :-) i nic po za tym :-) ciekawe co u magdaleny hallo czekamy na jakies wiesci

Dziewczyny krwawienie delikatne po badaniu jest normalne na tym etapie nie? Byłam u ginekolog badała czy wody nie wyciekają, cieżko stwierdzić, jeżeli znowu cos poleci mam sie zgłosić do szpitala. Według usg wód jest sporo, mam rozwarcie na palec;-) i jeżeli bedzie juz spokój jutro mam badanie krwi na crp zrobic czy infekcji nie mam bo strasznie dużo tego niby czopu mi odchodzi;-/ a skurczy nie mam narazie.. Ciekawe która zostanie pierwsza sierpniowka

Hej ,
Wahałam się długo i w końcu zdecydowałam się nie na cesarke. Rano byłam w szpitalu zorientować się jak wygląda kwestia terminów na cc. A położna stwierdziła że jesli kończe już 39 tc to już ostatnia chwila na planowane cięcie, Zapisała mnie na srode !, jutro rano mam się zgłosić na oddział. Ojejku, jakoś to do mnie nie dociera, że to już! :)

bierzecie może jakieś dobre bakterie żeby flora w pochwie była dobra.
Ja od ponad dwoch tygodni łykałam "duo-lactil" , wczoraj mi się skończyło opakowanie i własnie mi przypomniałaś czego zapomniałam kupić dziś w aptece :) A myślałam żeby teraz brać może "provag". Bo skoro mam dodatni GBS i dadzą mi jakiś antybiotyk to dobrze byłoby się jakos zabezpieczyć.

MammuBlue fajnie :) Czyli za dwa dni rozwiązanie :)

Paper ja w zeszłym tygodniu poszłam, bo ruchy gorzej czułam i to łożysko stare mnie martwiło. Wszystko ok i dr zalecił po tygodniu po prostu kontrolę. Gdybym tydzień temu nie poszła to w ogóle bym na KTG nie była przed porodem bo robią dopiero od planowanej daty porodu.

reklama
mammy blue ja biorę lacibios femina i masz rację w trakcie antybiotyku to na pewno pomoże taka kuracja zwłaszcza jak ma się tendencje do problemów poantybiotykowych;)

Do góry