reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

jeszcze sie nie obkurczylo do konca ma prawo wystawac ;) i tak 3-4mc to malutki brzuszek w porownaniu z 9 ;) czy to obkurczanie boli jak okres?

fajnie, ze ci mala spi jak czytam na lipcowkach o niewyspaniu niemalze do halucynacji to troche sie boje a tu prosze, jest nadzieja :D

trzymam kciuki za szybki powrot do domu :) i zazdroszcze mega!

reklama
Dziewczyny od dwóch dni boli mnie strasznie pod brzuchem, mogłabym powiedzieć, że cholerny ból jak na okres. Wczoraj koło południa wzięłam jedna no spa pomogła na dosłownie godzinę.. Wieczorem dostałam takich boli że myślałam że zejdę, wzięłam tabletkę udało się zasnąć. Dziś znów budzi mnie ten ból.. Okropnie boli, nie wiem co ze sobą zrobić. Macie podobnie? Czy to jakieś znaki, ze poród się zbliża?

[emoji173]

ja tak mam ale mi rozkurczowe pomagaja z reszta nawet bez tabl dluzej niz godzine pod rzad mnie nie bolalo i tak mnie lapalo pare razy dziennie, teraz to zbijam od razu mialam ktg podczas tak bolacego brzucha i wyszly skurcze i gin powiedziala, ze od tego rozwarcie sie zrobilo a ciebie cale te 2 dni non stop tak boli? u mnie to bol w takim stopniu ze nie jestem w stanie na niczym sie skupic tylko w glowie mi leci caly czas, ze zaraz nie wytrzymam i zwariuje chyba

aha jesli mamy to samo to nospa/buscopan i magnez co 4h zeby to wyciszac zeby za szybko nie urodzic

Ostatnia edycja:
Tak to też tak taki ból, ze ledwo teraz piszę i modlę się, żeby przeszło. Parę minut temu już pomyślałam, żeby Kubuś wyszedł bo nie wytrzymam już dłużej. Tak papercut mnie boli prawie cały czas... Wczoraj obudziłam się z tym bólem ale jakoś przeszło trochę po 2 godzinach znowu, byłam zmuszona wziąć tabsa potem znów i tak ciągle.. Teraz mam wrażenie, że przechodzi a zaraz pewnie znów powróci :(

[emoji173]

jeszcze sie nie obkurczylo do konca ma prawo wystawac ;) i tak 3-4mc to malutki brzuszek w porownaniu z 9 ;) czy to obkurczanie boli jak okres?

fajnie, ze ci mala spi jak czytam na lipcowkach o niewyspaniu niemalze do halucynacji to troche sie boje a tu prosze, jest nadzieja :D

trzymam kciuki za szybki powrot do domu :) i zazdroszcze mega!
Tak obkurczanie boli mozna powiedziec, ze jak na okres, tylko mocno, albo jak lekkie skurcze;)

Tak to też tak taki ból, ze ledwo teraz piszę i modlę się, żeby przeszło. Parę minut temu już pomyślałam, żeby Kubuś wyszedł bo nie wytrzymam już dłużej. Tak papercut mnie boli prawie cały czas... Wczoraj obudziłam się z tym bólem ale jakoś przeszło trochę po 2 godzinach znowu, byłam zmuszona wziąć tabsa potem znów i tak ciągle.. Teraz mam wrażenie, że przechodzi a zaraz pewnie znów powróci :(

[emoji173]
Moze sie cos zaczyna?

Nie wiedziałam o tym bólu przy obkurczaniu się macicy.

Sierpniówka ja też bym pojechała na ip. Jak ból jest tak silny to może Cię zostawią aż do porodu.

Będziecie korzystać z pomocy rodziny po porodzie, ktoś do Was przyjeżdża?

reklama
Sierpniówka jak piszą dziewczyny warto by to sprawdzić.

Weraweronika, ja wyjeżdżam po porodzie na tydzień do mojej mamy (dziewczyny z forum znają już nadgorliwość mojej teściowej, która jest pielęgniarką szczepiącą dzieci). Jadę, żeby kiedy teściowa będzie mi zarzucać, że coś robię źle, bo nie mam doświadczenia, a ona ma na co dzień styczność z dziećmi by mieć argument, że moja mama już mnie tego nauczyła, a jej autorytetu (urodziła i wychowała 4 zdrowych dzieci) już nie podważy. Niestety z teściową mamy inne poglądy na wychowanie dzieci.
Swoją drogą mam siostrę Weronikę, co każe na siebie mówić Wera:)

Do góry