reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Witam Weronika co do rozstępów to ja się załamałam byłam teraz w szpitalu miałam ciągle skurcze i podłączone ktg i jak nie miałam żadnych nowych bo miałam 3 po 1 ciąży to teraz poszły :( ale co nic nie zrobię a smaruje ciągle

reklama
Cześć dziewczyny wczoraj mnie wpuścili. Magnez mi nie pomógł dostałam 2 dawki sterydów. Jakąś mega mocną kroplówkę i stwierdzili że jak mam skurcze po tym to nie ma sensu mnie podtrzymywać. Szyjka się nie rozwiera (na szczęście mam podobno jakąś grubo ścienną :)) to mam iść do domu i poczekać. Oni są zdania że nie będą tego hamować bo mały duży i nie widzą sensu. Więc mam się zgłosić jak skurcze się nasilą lub wody odejdą lub dziecko będzie mega żywe. I od razu będzie cesarka.Mam nadzieje że uda mi się maluszka jeszcze przytrzymać. Chodź skurcze mam prawie przez połowę dnia ale jeszcze nie tak silne jak miałam w szpitalu. Muszę po dopinać wszystko do końca. Nie mam jeszcze paru rzeczy dla synka więc super że mogłam wyjść niż tam leżeć. Dziękuję za miłe słowa :) buziaki
Anezram, to dobrze że Cię wypuścili i sobie pozałatwiasz jeszcze sprawy niedokończone. . Ale miałaś przygodę w tym szpitalu. Trzymam kciuki aby wszystko dobrze sie potoczyło. W sumie każdy dzień dłużej w brzuchu to lepiej dla dziecka.

Co do rozstępów to chyba tak, że jak jest jakaś tendencja to nie da się z tym nic zrobić. Ja mam rozstępy z okresu dojrzewania- na udach i biodrach. Nie duże ale są. Na brzchu chyba nic póki co, w poprzedniej ni nie wyszło ale z poprzedniej ciąży na piersiach się porobiły niestety. Może nowe już nie wyjdą. ;) Czas pokaże. Smarowanie moze coś pomóc ale chyba jak mają wyjść to wyjda i tak.

Ja mam cały bęben kolorowy :D termin mam między 8 a 12 sierpnia wiec mam ponad 2 tygodnie no prawie trzy bo zaczęłam dopiero ten 38 :)

U mnie będzie Ignacy. Mąż juz nie może się doczekać odkąd kumplowi tydzień temu urodziło się małe ;) fajnie mają. Przyjaciele i dzieci sobie narobili w ten sam wiek[emoji14]

Jak się czuje? Do bani[emoji14] do około 35 tygodnia zero dolegliwości. Aż się dziwilam. A po 35 ? Puchne, boli mnie wszystko. Kolana i biodra będą zaraz się łamać chyba. Krocze nie wspomnę. Chcecie fotkę mojej stopy z wczoraj? Bo mi puchnie tylko jedna. Poza tym brzuch mi ciazy i czuje się jak niesprawna ruchowo. Ponarzekalam ;D

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Mamakulka, nie jesteś sama, też wcześniej było w porządku a tak po 35 tc się zaczęło gorzej. Tylko że nie puchnę, ale boli mnie wszystko, chociaż i tak teraz lepiej się oddycha coś. może to znak że dziecko się obniżyło... akurat teraz dziecko chore to siedzę więcej w domu, ale wcześniej to nigdy nie wiedziałam kiedy mogę odlecieć bo często słabo mi się robiło.

Magdalena Ja tak miałam z oliwką z Rossmanna, najpierw zakochałam się w jej zapachu, a teraz nie mogę nawet patrzeć na opakowanie, bo od razu przypominam sobie ten smród. Choć gorszy był balsam z palmersa, ile ja razy przez niego wymiotowałam to nie zliczę :/ Nie wiem dlaczego te kosmetyki dla kobiet w ciąży są zapachowe i to jeszcze tak intensywne.

Anezram chyba musimy po prostu pokochać i zaakceptować. Współczuję tego szpitala, byłam ostatnio podłączona pod ktg i to jest taki niesamowity huk, że głowę miałam spuchniętą.

Mamakulka u nas też miał być Ignacy :) Dawaj zdjęcie stopy! :) Ja teraz czuję się jak niepełnosprawna :/ Moim ulubionym zajęciem jest leżenie, a jak mam zmienić pozycję to koszmar. Mam odpływ sił.
A jak zjamoi radzą sobie z takim maluchem? Bo my jesteśmy trochę przerażani że będzie ciągle ryczał, a my ni będziemy wiedzieli jak sobie poradzić :/ Nagle naszły mnie obawy :/ Chyba hormony już szaleją.

Mi mama mówiła że ona w żadnej ciąży nie miała rozstępów więc może genetyka faktycznie swoje robi. Chociaż na biodrach też mam rozstępy z wielu dojrzewania więc dziwna sprawa :p mi już oliwka brzydnie ale wykończe butelkę :p
Wiecie mi też jedna noga pachnie bardziej a konkretnie prawa...i też nie raz mam mega banie. Ostatnio jednak nie jest źle... Nawet nieźle znoszę końcówkę chyba że zrobię sobie za długi spacerek :p

Palmers tez dla mnie wymiotny! Okej był olej kokosowy a teraz zrezygnowalam z tych przeciw rozstepom i tylko nawilżam. Pomarańczowa ziaja ;)

Moja mama po ciąży sto milionów rozstępów wiec ja po niej.

My myśleliśmy jeszcze Igor dla małego ale w końcu Ignaś został.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

beata - gratulacje :-) :)

Anezram - to dobrze, że udało się jeszcze wstrzymać poród. oby maluszek jeszcze poczekał ze 2-3 tygodnie.

Anpio - witaj!

weronika - ja jakoś nie mam wielu rozstępów. może kilka po bokach, ale to chyba raczejz poprzednich ciąż.
nie maruję się za często, czasem się zdaża, z raz na tydizeń, ale ogólnie mi się nie chce smarować, bo się kiepsko wchłania I cała tłusta jestem.
to chyba naprawdę zależy od genów.

my jeszcze na wakacjach. w ubiegłym tygodniu mielismy super ludzi, co wieczór ognisko I gitara.
ciekawe jacy ludzie na ten tydzień przyjadą, bo Ci już niestety prawie wszyscy powyjeżdzali. tylko pan z gitara został.
dziadkowie przyjechali wczoraj bo ja zostałam sama z dziećmi, taka sama sytuacja jak u azamamew - babcia mojego m umarła I pojechał na pogrzeb. ja się nie wybrałam, 6 godzin dorgi, nie dałabym rady.
chyba jakoś tak to jest, ze jednego członka rodziny ubywa, drugi przychodzi....
jak moja babcia umarła 3 lata temu to moja siositra się dowiedziała własnie że jest w ciąży, a wcześniej starali się 2 lata I nic, babcia umarła w kwietniu, a siositra w grudniu urodziła.

reklama
Dominika odpoczywaj póki możesz.Jak będziesz mieć chwile uzupełnisz wątek sierpniowych maluszków:) bo mamy na pokładzie kolejnego Skarbka. Teraz to będzie chyba w ekspresowym tempie, że nie będziesz z tym nadążać:)

Do góry