reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Moj spi w rampersie albo body z krotkim rekawem. Przykrywanie srednio ma sens bo sie rozkopuje od razu.

Napisane na LG-H811 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój spi w rampersie i skarpetkach a przykrywam go pieluchą flanelowa.

Napisane na SM-G850F w aplikacji Forum BabyBoom

Zdarza mu się rozkopac, ale to rzadko.jak spał pod kocykiem to zawsze się rozkopal a jak spi pod tetra lub flanela to spoko. Ale mój to się budzi w nocy tysiące razy na cycka wiec jak coś to go zawsze przykryje.

Dzieki za odpowiedzi :)
A mam keszcze jedno pytanie. Jak u Was z jedzeniem ? Moje dziecko jadlo wszystko ladnie a teraz generalnie tylko mleko. Czy samo mleko na tym etapie zycia wystarczy ? No ale co mam zrobic jak nic nie chce :( wychodzi jej gorna dwojka i podejrzewam ze to od tego bo zwykle jak jej ida zeby to prawie nic nie chce jesc :/

U nas prawie 2 miesiące nic nie jadł oprócz piersi. Byłam u pediatry bo waga nie drgnela a nawet zaczęła lekko spadać. I powiedziała ze to normalne zjawisko, tylko przeważnie trwa do 4 tygodni. Powiedziała żeby nawet 4 x dziennie próbować podać mu zupkę, żeby chociaż po 2 łyżeczki zjadł.

O Katika, fajnego macie pediatre. U nas w przychodni pewnie byłaby już afera i nakaz dokarmiania mm.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Katika dzieki. Ja do pediatry z tego powodu nie poszlam ale dzieki za wiedze ze tak moze byc. Probuje jej cos dawac to doslownie 2 lyzki zje i zaciska usta. No nic bede probowac :)

Ale tutaj cisza.A my juz po wakacjach.10 dni w Grecji na wyspie Zakinthos.Podróż bezproblemowa,a mamy też 3,5 latkę.Na miejscu cudownie:,basen,morze,brodzik dla mlodego,odpoczynek od sprzątania, gotowania dla mnie.Młody sie rozkrecil z jedzeniem widząc tyle osób jezdzacych.Skóra mu się poprawiła i nie ma jak narazie alergii.Tym bardziej ze zrobiliśmy testy z krwi na alergię pokarmowe i nic nie pokazały. I oby tak zostało.W każdym razie koniec z moją dietą bez mleka krowiego bo mlody nadal na cycu.

reklama
Melduję się po dłuższym "niepisaniu" . . My też już po wakacjach. Pierwsze dwa tygodnie czerwca byliśmy w Ustce. Wyjazd udany, pogoda nienajgorsza :), super miejscowość. A co najważnejsze Mały całkiem nieżle zniósł 9 godzinną podróż. Oczywiście nie obyło się bez marudzenia, ale wyobrażałam sobie , ze będzie gorzej. Z tym, że musiałam siedzieć z tyłu razem z nim, co było mało komfortowe bo obok w foteliku jeszcze starszy brat ;).
No właśnie, w wakacjach najlepsze to wytchnienie od obowiązków domowych, bo o odpoczynku to za bardzo nie było mowy. Przy dwójce dzieciaków to oczy dookoło głowy, o 6 pobudka, nie wspominając o nocnym wstawaniu. Spakowałam książkę i nawet jej nie otworzyłam. Ale i tak było super:)

W kwestii jedzenia - to mój fajnie je, ale mocno ograniczyłam już kp. Mały zaczął mnie gryźć , więc od paru dni w ciągu dnia go już nie karmię. Tylko wieczorem pije i w nocy budzi się jeszcze 2 razy. Nie chce wogóle pić mm.

Do góry