Chyba spróbuję jutro ugotowac też... i zobaczymy czy mojemu posmakuje czy sama będę musiała zjesc) tak na marginesie dawalyscie dzieciom banana już? I z takiego normalnego papke czy ze słoika? Bo dla mnie jakiś dziwny smak mają te że słoiczka
reklama
Ja dawałam normalnego zblenderowanego i takiego zeskrobanego łyżeczka.
Te ze słoiczka wydają mi się mega slodkie
Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Te ze słoiczka wydają mi się mega slodkie
A ja jak widzę że na słoiczkach itp jest napisane od 4mca to ufam naiwnie że Oni się na tym znają i ze można... ze ja zaczelam wcześniej to w sumie nie dawałam jeszcze takich rzeczy ktore sa od 6-go. Oprócz kaszki. Coś w tym pewnie jest bo truskawek też się nie powinno dawać chyba do roku a kaszki truskawkowe są od 6mca i chyba widzialam też w różnych mieszankach owocow
Effa84
Fanka BB :)
Ja kupiłam płatki jaglane i miksujemy z jabłkiem. Smakują mu.
Banana też dawałam i nic mu się nie działo. Generalnie to dawałam mu wszystkie warzywa i owoce jakie są teraz dostępne. Trochę mnie denerwuje ta pora roku, bo dużo tego nie ma. I weź tu rozszerzaj dietę na 4 warzywach: marchewce, brokule, ziemniaku i pietruszce ehhh. Chyba dynie kupie w słoiczku, trudno się mówi.
W przyszłym tyg wprowadze gluten. I mam nadzieję, że będzie ok.
Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
Banana też dawałam i nic mu się nie działo. Generalnie to dawałam mu wszystkie warzywa i owoce jakie są teraz dostępne. Trochę mnie denerwuje ta pora roku, bo dużo tego nie ma. I weź tu rozszerzaj dietę na 4 warzywach: marchewce, brokule, ziemniaku i pietruszce ehhh. Chyba dynie kupie w słoiczku, trudno się mówi.
W przyszłym tyg wprowadze gluten. I mam nadzieję, że będzie ok.
Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dawałam łyżeczkę kaszki manny do obiadku.
Od kiedy można dac całe jajko np robiąc jajecznicę
Od kiedy można dac całe jajko np robiąc jajecznicę
Ja dawałam raz przez 2,3 dni.
Odnośnie truskawek, dziś kupiłam w biedronce. Niby ok ale skład masakra, po co ten cukier. Starszy zjadł
Odnośnie truskawek, dziś kupiłam w biedronce. Niby ok ale skład masakra, po co ten cukier. Starszy zjadł
reklama
babina, na blogu u jackowskiej pisze ze jajko można od razu po 6 miesiącu i tez w formie jajecznicy
Link do: Czy można TO podać niemowlakowi? - Małgorzata Jackowska o diecie mamy i dziecka blw rozszerzaniu diety karmieniu piersią rodzicielstwie przepisy kulinarne dla dzieci i rodziny
Link do: Czy można TO podać niemowlakowi? - Małgorzata Jackowska o diecie mamy i dziecka blw rozszerzaniu diety karmieniu piersią rodzicielstwie przepisy kulinarne dla dzieci i rodziny