reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

takie realistyczne to na poczatku ciazy mialam, np snila mi sie sytuacja, ktora byla tylko z innym przebiegiem potem fakty musialam ustalac bo mi sie mieszalo wszystko ;p

to milego spotkania zycze :)

reklama
Ja wczoraj dostałam od położnej 2 egzemplarze druku - planu porodu, jeden jest do szpitala, a drugi jako ankieta dla niej. Też nie widze sensu pisania, skoro połozna w szpitalu powiedziała, że w razie kłopotów to oni chcą jak najszybciej zakończyć poród, zakładają kleszcze, nacinają i wszystko co możliwe:(

no nie wiem dla mnie to naciagane, to jest chyba dokumentacja medyczna i musza to respektowac, to jakbys nie wyrazila zgody w szpitalu na jakas operacje a oni mimo to by ci ja zrobili bo maja takie widzimisie, przeciez to chyba ma jakas podstawe prawna i po cos jest pisane..

Ja dziewczyny tylko zastanawiam sie nad tym nacieciem bo najpierw myslalam spoko trzeba to niech robią ale slyszlam opinie nieciekawe o nacinanii do samego tylka ze tak powiem i ze pozniej jest kiepsko..

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

No ja słyszałam, że u pierworódek standardowo. A poza tym, czytałam też relacje, kiedy kobiety mimo nacięcia i tak pękły. Jestem z tym rozdwojona, bo wszystko dla dobra dziecka i jak mówią lepiej naciąć niż pęknąć, ale z drugiej strony gdybym wiedziała, że da się tego uniknąć to jednak bym wolała uniknąć.

No wlasnie tez wolalabym unikanac i zeby to nie byla proforma tylko ze jak na prawse jest koniecznosc.
Bo ja rozumiem ze Ci ludzie tam pracują od lat i na co dzień to wszystko mają ale dla kobiety rodzącej jest to bol strach i nowosc. To nie tasma..

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie to pękanie i nacinanie przeraża... Choć jak mus to mus. Bratowa mówiła że nacięcie jest podczas skurczu i nic nie czuła. Ja już na samą myśl czuję :p

Dziewczyny, mam pytanie do tych które same szyły ochraniacze do łóżeczka. Jakie wypełnienia dałyście? Ja mam ochraniacz w bardzo dobrym stanie tylko to wypełnienie sie zniekształciło i brzydko to wyglada. Chciałabym aby to było w miarę sztywne. Gąbka jakaś, watolina? Jaka grubość? Co proponujecie?

reklama
Do góry