reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Mi skurcze lekkie jak na @ zaczęły się o 21:00 poszłam spać i o 4:00 poszłam do WC i wtedy wody mi częściowo odeszły ok szklanka i ból taki ze juz wiedziałam!
W aucie ledwo co dałam radę bo tak mnie bolało.
W większości porodów są dość bolesne.....Na prawdę zadko się zdaza że po godzinie i już.....
To musi chwilę potrwać a rozwarcie na 7 palców jest najgorsze :-)

reklama
Mi wody odeszly ok 4-5 godz przed porodem jak mialam wlasnie rozwarcie ok 7 cm a potem bole na sucho, masakra jak sobie przypomne to boje sie jak dziecko przed wizyta u dentysty.
Ja mialam bole jak na @ na poczatku slabe a potem coraz mocniejsze I do samego porodu wogole Nie byly regularne.
Napewno da sie rozpoznac kiedy sie zaczyna porod, nie martwcie sie tym. Ja wlasnie bardziej sie obawiam, ze cos sie zacznie a ja bede sama z malym w domu, no wszystko sie okaze juz niedlugo

Dziewczyny ja po wizycie moja malutka to niezła kluseczka 2,5kg juz ma;) wyniki wszystkie ok miałam dzisiaj wymaz na GBS w czwartek do odbioru. Mam juz cała wyprawkę, brakuje mi tylko termometr dla maleństwa, chciałabym na podczerwień ale nie znam sie na nich. Możecie jakiś polecić? Macie jakieś wypróbowane?

umknelo mi, ze dzisiaj jakas wizyta jest :( ja kupilam zwykly, polozna na szkole rodzenia mowila, ze jak sie chce taki na podczerwien to ponad 100 trzeba zainwestowac zeby to chlam nie byl

Super ze na wizycie wszystko ok i malenka juz ma 2.5 kg wielka sziewczuna z niej :-)
Ja kupilam dziś termometr moge wrzucić zdjecie jaki mam jest fajny mierzy temperature ciala bezdotykowo o temperature powietrza i wody zalezy jak sie go nastawi za ok 100 zl, mialam inne tensze i jakos mi sie nie podobały:-) co chwile nawalały zobaczymy jak sie ten spisze

1467648928-1d1mld.jpeg

O wlasnie taki kupilam dzis jak na razie mi sie podoba

Jesli chodzi o karmienie i jakies suplemety to ja karmilam syna 13 miesięcy i nic nie brałam. Starałam sie dobrze odżywiać i bylo ok.
Termometr mam kupiony juz ze 2 lata temu firmy Medisana i sprawuje sie bardzo dobrze. Można mierzyć temperaturę ciała i otoczenia (woda, mleko, pokarm ipt.). Wiec z czystym sumieniem polecam.

Mi odeszły wody i po 29h zaczęły sie skurcze a po 36 godzinach mały był na świecie.

Co do karmienia piersią mi kazała położna brac witaminy dla karmiących ale mi zostało kilka opakowań ciążowych i mam brac te, bo to praktycznie to samo. Wolałabym nie brac ale ja mam czesto niedobory

reklama
Do góry