reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

Ja obiady robię dwa bo mąż i teść to marudy:p co do syfu itp to ani mi nie mów... Niedawno remont, nowe meble itp. A to ciągnęło się i ciągnie do teraz hehe mąż czeka chyba na wene twórczą żeby uporać się z listwami pod sufitem:p półki jeszcze musi dorobić na książki moje z tym że nigdzie nie ma takich desek :-/
Łóżeczko chcemy kupić, ale jeszcze skręcać nie będziemy. Do 5 sierpnia jeszcze i dużo i mało czasu... Chociaż wiadomo jak to jest... Na terminowy poród to nie ma co się nastawiać.

A co do rolet... My kobiety zdolne jesteśmy i żadnej pracy się nie boimy ;-) :p

reklama
Mamakulka - no brawo :-D ja bym się nie podjęła chhyba

helleovet - szczęśliwej podróży!

Mika - też miałam robić pranie, ale własnie pogoda jakaś taka pochmurna. poczekam na słońce

heh, właśnie wstałam z 1,5h drzemki I mi lepiej.

Magdalena T. - mój mąż też wybredny dlatego mi pomysły się pokończyły :D
współczuję Ci remontu, nienawidzę remontów choć ich efekty uwielbiam :D
my łóżeczko i komodę 1 lipca zamawiamy, myślę że ro będzie idealna pora :)

tak patrzę że lipcówki kolejne się rozpakowują ;) nie mogę się doczekać kiedy u nas się zacznie, to będą emocje :D

Mika06 z tymi facetami to tak już jest... A dajcie im trochę zieleniny na talerz hehe :p remont w zasadzie już skończony i efekt cudo aby zostały te listwy. No i te moje ok 300 książek gdzieś trzeba pomieścić bo już półki pękają w szwach :-o

Pewnie u nas też będzie efekt domina i jedna po drugiej będziemy lądować na porodówkach. To już tylko kilka tygodni a dopiero było 36 itp

basia trzymaj się dzielnie w dwupaku!!!!!!!

happymum20 ja też miałam śluz z krwią jak czop zaczął mi odchodzić, ale w szpitalu byłam od razu, bo spanikowałam. Powiedzieli, że to długo może jeszcze potrwać. Tylko ja wtedy byłam już po 38 tc, ale też wolałam w domu jak najdłużej być. Obserwuj dokładnie siebie i maleństwo i wszystko będzie dobrze

happymum82 ja myślałam, że przepadłaś na zamkniętym :) Trzymam kciuki za dobre wyniki. Jak się ma dzieci w domu, to każda kolejna ciąża wiąże się niestety z coraz większym wyzwaniem logistycznym.

mika06 śliczna kostka, szkoda że ze mnie takie beztalencie :(

polcia177 brawa dla mamy, moja nawet w weekend nie przyjedzie, a wie że mój mąż pracuje 7 dni w tygodniu, trochę mi przykro :/

agata320
ja też mam pjączki i żylaki na nogach po pierwszej i w tej ciąży. Niestety nie znikneły. Leczenie dopiero po ciąży. Unikaj gorących kąpieli i nie zastygaj na długo w jednej pozycji.

hellevoet bezpiecznej podróży.

Oszczędzajcie się moje drogie, bo jeszcze troszkę musimy wytrzymać. Choć ja wczoraj też poszalałam na zakupach, a dziś chodzić nie mogę....
Ja mogę być tutaj rzadziej przez najbliższe dwa tygodnie, bo mąż ma urlop, więc proszę tu o pierdołkach pisać i bez żadnych niespodzianek ;)

Organizujecie dla swoich Pociech na dzien dobry pokoik czy jakis kacik w sypialni? Ja mam i taka i taka opcje na uwadze ale nie wiem czy nie czulambym sie pewniej jak Mala by spala z nami w sypialni. Wiec te wszystkie graty przewijakowo komodowe tez musialabym tam wcisnac. Moze jakies sensoene rozwiązanie dla nowicjiuszy? :-)

Ja mam dwa pokoje w mieszkaniu wiec organizuje kącik. Uważam , że to bez sensu jak maluch mialby teraz swój pokój bo po co? A i ja się pewniej czuje jak będzie przy mnie. Jak podrosnie to mu odstąpię i juz ;) wtedy kupimy jakiś super narożnik do salonu i na tym będziemy spać albo wygramy w lotka i będziemy mieć ogromny dom:)

Igi [emoji173]33 tc

reklama
Do góry