reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2016

Wstałam rano o 9, zjadłam śniadanie i w zasadzie aż do tej pory spała z przerwami, wraca do mnie senność z 1 trymestru. Też jestem bez humoru, bo znajomi męża już drugi raz się umawiają i odwołują, a miałam zaproszenie, żeby pojechać do mamy, a tak przesiedzę w nudzie cały dzień. Na dodatek jutro jest jakiś festyn fundacji niepełnosprawnych i dostaliśmy już dawno temu zaproszenie od niepełnosprawnej siostry mojego męża, na który nie mam ochotę iść, a nie wiem jak się wywinąć:(

reklama
Jeśli będzie jutro gorąco, to spoko już dawno zapowiedziałam, że nigdzie w gorąco nie będę chodzić. Gorzej jak będzie taka neutralna pogoda.

a ja dziś troche popralam tzn automat prał a ja leżałam :-) na obiadek dzis mialam karkoweczke ziemniaczki i groszek z marchewka :-) a jezeli chodzi o wyjscia to moze cie brzuch bolec plecy albo slabo ci wszystko można wymyślić:-) a my popoludniu mamy isc do znajomych a mi sie juz dzis nic nie chce:-) ale zobacze bo mamyjeszczw trochę czasu

Nie wiem czy kiedyś miałyście styczność z niepełnosprawnymi, siostra mojego męża ma porażenie mózgowe. Nie chce wyjść na jakąś okropną osobę. Mam kuzyna, który był opóźniony i dużo starszy ode mnie a bawił się z nami w dzieciństwie. Ale siostra męża, mówi nie wyraźnie, nie wiele rozumiem z tego co mówi. Praktycznie wręcz krzyczy, czasem jest to dla mnie męczące, wiem i tak, że któregoś dnia zamieszka z nami.

Mi pol soboty zlecialo w szybkim tempie . Maly dal nam pospac do 6 rano :( ogarnelam chatke, upieklam ciasto, a na obiadek zrobilam pstragi w piekarniku z ziemniaczkami I surowkami :) pycha
Teraz mam wolne do wieczora zrobie sobie kawke I bede siedziec w ogrodku :)

No ja Cie rozumiem nie mam tez kompletnie ochoty na towarzystwo a jakby mialbyc jeszcze to halas, festyn cos w tym stylu to ooo nie dzieki bardzo.

ja też mam strasznie skurcze łydek... zaczęły mi się jakieś 3 tyg temu. kupiłam sobie Magne B6, można brać 3x dziennie po 2 tabletki, ale ja akurat biorę tez żelazo, a żelazo się nie wchłania jak się bierze magnez I też magnez ma mniejsze działanie jak się bierze żelazo...
na szczęście nie jest tak co noc, ale chyba sobie daruję to żelazo 2 razy dziennie, wezmę tylko raz, żeby tego magnezu więcej wziąć bo oszaleję.
jeszcze mi się przy tym jakiś nerw w stopie blokuje, jakiś taki co przez cąłą stopę przechodzi I mi się duży palec u nogi blokuje, że nie moge nim ruszyć...

ja dziś na obiad kurczak, szparagi I kluseczki :-) :)

azamamew - osoby niepełnosprawne bywają męczące, wymagają dużo cierpliwości. może chociaż na godzinkę z grzeczności idźcie.

reklama
Hej Dziewczyny! Tydzień się nie odzywalam , czytałam, ale nie mogłam się jakoś zmobilizować :-(.

Aniolkowa mama ogromne gratulacje! Dużo zdrówka dla Kubusia. Pięknie o nim piszesz, a stópka cudowna :-)

Dominika ja też mam takie coś, z ta stopą, łapie mnie taki jakby skurcz i normalnie palce mi się wyginaja aż, od kilku dni tak mam, a magnezu sporo biorę, skurcz łydek chwyta, ale nie tak często.

Mi jestjuż tak ciężko, że nie wiem jak dwa miesiące wytrzymam... choć mąż twierdzi, że pewnie szybciej. Ja mam tylko koszule, klapki i chyba nic więcej do szpitala... ciuszki nie poprane. Kompletnie w rozsypce z tym jestem :-(
Dziś synek mnie kopnął w brzuch, ale maluszek normalnie się rusza, nic innego się nie dzieje, Ale bede obserwowac.

Do góry