reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2016

dwie wiadomości:
dobra - właśnie się dowiedziałam, ze dostałam podwyżkę w pracy :)
zła - muszę obejść się smakiem, bo póki nie wrócę do pracy to pozostanie ona tylko na papierze :(

niunia, tak jest zakazana, wiedziałam również o tym w czasie mojego porodu, ale z drugiej strony wtedy ratowali życie mojego dziecka, bo na cesarkę było już za późno, a dziecko ani w jedną ani w drugą :/ Tylko personel po drodze popełnił masę błędów, dlatego tak się to musiało skończyć, ale nic, trzeba się pozytywnie nastawiać.

reklama
dwie wiadomości:
dobra - właśnie się dowiedziałam, ze dostałam podwyżkę w pracy :)
zła - muszę obejść się smakiem, bo póki nie wrócę do pracy to pozostanie ona tylko na papierze :(

niunia, tak jest zakazana, wiedziałam również o tym w czasie mojego porodu, ale z drugiej strony wtedy ratowali życie mojego dziecka, bo na cesarkę było już za późno, a dziecko ani w jedną ani w drugą :/ Tylko personel po drodze popełnił masę błędów, dlatego tak się to musiało skończyć, ale nic, trzeba się pozytywnie nastawiać.
Trzymam kciuki aby tym razem bylo bez komplikacji i zebysmy trafily na super ekipy :-)

Dziewczyny, co do zapalenia dziąseł jako stomatolog mogę poradzić bardzo dokładną higienę. Mimo krwawienia i dyskomfortu nie omijać tego miejsca przy myciu! Najlepiej ultra miękka szczotka np curaprox i płukanie naparem z szałwi :-) jeśli nie będzie poprawy po kilku dniach to wtedy wizyta u dentysty :-)

Dor1989 - dzieki za przypomnienie o szałwii! Akurat mi troche podniebienie spuchło, musiałam się czymś skaleczyć :/ szałwia idealnie sie tu przyda :)
Jaspis - gratulacje podwyżki :D
Ja się urodziłam dzięki tej metodzie, jestem z ciąży bliźniaczej, brat normalnie wyskoczył a ja podpływałam pod żebra zamiast wychodzić, wiec ściskali brzuch mojej matce by mi zablokować możliwość odpłynięcia :D

I jak czlowiek ma sie nie nakrecac, jak tu tylko porody I porody ;)

Dzisiaj rano bylo tak chodno u nas, az sie lepiej zylo, potem znowu duchota, ostatnio budze sie w nocy miedzy 3-4 I nie moge spac, tragedia. Jak u was nocki ?

Mialam gosci byla u mnie kuzynka z mezem, mają trojke dzieciaczkow, cora 6 lat, syn 2 I cora 8 miesiecy. Wszyscy tak ladnie zorganizowani, az milo sie patrzy jak Taka rodzina tworzy jednosc, a ja sie obawiam jak sobie poradze z niemowlakiem I z 2- latkiem. Jakas panika mnie dopada :/

ja dzisiaj umieram byl upal pozniej burza i upal, glowa mi pekala przespalam wiekszosc dnia, masakra.. ja jak zasne 5-6h spie ale taka niedospana jestem normalnie mi tyle starczalo i mniej spalam jak do pracy chodzilam a dzisiaj np 15h i jeszcze mi malo ;)

ja sie boje ze jednego nie ogarne a co dopiero wiecej

Hehe ogarniesz jedno to napewno, mysle, ze jednak jak jest wiecej niz jedno to tez wyjscia nie ma. Podoba mi sie jak rodzice Ida na kompromis w kwestii dzieci, a my z mezem Nie zawsze potrafimy sie porozumiec;)

Kurde...No wlasnie mi tak wypychali... Aż podobno miałam bordowy brzuch...
Lepsze to niż miało się dziecko udusić... Teraz już lekarzowi powiedziałam i befzie mierzył barki bo przez to się właśnie zaklinowal młody...Ale też miał krwiaka na główce... Nie wiem czy od tego przekrecania go w środku czy jeszcze jako dodatkowa rzecz...

Ahh siedem światów.... Ja z chęcią bym chciała aby.mnie uspali i budzę się bez bólu ;-)

reklama
Do góry