reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Monya z tym samodzielnym usypianiem to swietna sprawa. Chcialam z pierwsza corka wprowadzic, niestety sie nie udalo. Teraz probuje. Odkladam po wieczornej kapieli i cycu do lozeczka, jak jeszcze nie spi. Usypia sama poki co. Jesli zaczyna stekac, to daje smoczek i tez usypia poki co sama. Staram sie nie bujac itp.atrakcje, bo potem bedzie przerabane. Zobaczymy czy z druga sie uda. Nawiasem mowiac starsza 4,5 roku i dopiero teraz usypia sama w swoim pokoju.

Mexi...dokładnie tak. Tylko jak jeszcze trochę tulę go w ramionach skrępowanego kocykiem, bo po kąpieli jest strasznie rozbudzony i muszę go wyciszyć. Jak oczka opadają to odkładam i wychodzę. Jedyną atrakcją jest muzyka z karuzeli. No i ważne że od 18 nie może juz spać. Trzeba go troszkę czymś zająć i wymęczyć;)

Jestem po uczcie intelektualnej. Woody noe zawiódł
Odniesienia do Hobesa, Nietzschego...cud miód :-) no ale do domu gnalam na sygnale,bo cyce jak donice i jasio średnio wyrabiał. No ale poszło mu na 5- :-) byliśmy też z moim kumplem w cafe22 z takim widokiem na mój kochany szczecin. Spokojnej nocy.papa

Załączniki

• 1410640916975.jpg
    1410640916975.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 101
  • 1410640934811.jpg
    1410640934811.jpg
    11,9 KB · Wyświetleń: 96
Monya ja tule przy cycu i wtedy sie najlepiej wycisza.

Fiufiu to udany wieczor mialas. Super i po cichu zazdraszczam ;).

A ja wlasnie butelkowalam :-)teraz czekam az Mia odbije i tule poduche dalej :-D

Jadla o 20 i dopiero teraz :-/
Mam nadzieje kolejny raz obudzoc sie kolo 6
Buziakuje Was w srodku nocy mam nadzieje ze slpdko spicie :-*

U nas tez jedzenie koło 20 i teraz.
Ale miedzy 20 a zaśnięciem Natki było ze 20 odciagniec. Juz nie pamietam i ktorej padła, chyba koło 22, miedzy nami na dużej poduszce.
U takiego malucha Fridą mozna sie zajechać, zdecydowanie lepszy Katarek. Takze CWIKLA u nas jutro odkurzacz tez bedzie zdobił salon, teraz przyozdabia sypialnie :)

Moje zasypiają najcześciej same, w ciagu dnia i wieczorem, trudno sie cackac z dwojka, nauczyły sie tej pierwszej samodzielności juz w szpitalu, ale az mi ich zal, ze maja taki zimny wychow w porównaniu z bratem.
Staram sie wynagradzać ile sie da i jak sie da. Ale to i tak niebo a ziemia. Mi troche zal, bo dla mnie maluszki sa od lulania i dopieszczania.

GORGUSIA - kombinuj, kombinuj ;)

FIUUFIUU - fajowa knajpa :) ja to nawet chyba nie wiem, ze nowy Woody jest w kinach...

reklama
Antek często odpada przy cycu. A kiedy nie odpada to musi sam zasnąć bo nie mam czasu na lulanie. Z Kacim ten błąd popełniliśmy i cierpię do tej pory- usypianie trwa ponad godzinę i wieczory są całe zajęte bo idzie spać około 22....
A Toś znowu je.

Do góry