reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

KASPIAN fakt.. chodzi mi o 5tki, te odtatnie mleczne co wychodzą ok 2-3 lat ;-) już od jakiegoś czasu ma tam dziąsła popuchnięte więc coś jest na rzeczy..

CARINE wytrwałości :* dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy! Oby szybko skurcze ustąpiły..

Niestety, "5-tki" mocno dają w kość dzieciom, bo są duże i długo się przebijają. Natkusia, dla pocieszenia, kolejnych już nie bezie tak odczuwał;-)

reklama
Kaspian dziękuję za informację, Ja nie mam fb i mieć nie chcę a miło byłoby wiedzieć co u nich, szczególnie że dawno nie pisała :tak:

Carine dasz rade, ważne że już jesteś pod opieką i kroplówka też jest. Niedługo będzie to dla Ciebie tylko wspomnieniem, więc głowa do góry :tak:

No to widze ze wystarczy ze jeden dzien nie zagladalam a tu tyle znowu sie dzieje!
Ewelinka biedny twoj synus ale tez uwazam ze sporo ryzykowalas jadac z nimi do szpitala! W koncu az by sobie poradzil a to nie zmieniloby diagnozy...a u ciebie znowu moglo się skonczyc szpitalem, problemami!
Natkusia ty tez ta, nie forsuj sie przy synku! Niech maz wyrecza.
Carine trzymaj sie kochana w tym szpitalu i nie poddawaj dolom! Wiem ze łatwo mowic ale trzeba wykrzesać z siebie ostatnie poklady optymizmu zeby przetwac trudne chwilę. Przesylam ci pozytywne fluidy i trzymam kciuki!
Ja wczoraj mialam caly dzien zajety towarzysko. Dawno tak nie bylo! Od 12 impreza malego w hulakuli. Chlopaki bawili sie super. My dorosli sobie pogadalismy. Panowie pograli tez w kregle. Potem wrocilismy do domu. Obiadu nie bylo wiec kupilismy u chińczyka sajgonki bo mi sie zamarzyly:-) a potem pod wieczór wpadli sasiedzi z synem niby panowie mecz ogladac, jakies piwko ja 0% oczywiscie. Chlopcy zrobili sajgon wszedzie zabawki itd. No i wyszli o 24 w nocy. Troszke zesmy ogarneli ale maz od rana dzis w pracy a ja mam jeszcze taki burrdel a przy tym upale nic mi sie nie chce! Tylko prysznic wziac i leżeć...no ale jakos tak dlugonie wytrzymam.
Co do komentarzy to tez oczywiscie mowia mi wszyscy ze mam wielki brzuch i dzidzia pewnie dorodna bedzie a bratowa co ma taki juz styl od razu mi wypalila co ci sie stalo? Ale jakos olewam to teraz...powiedzialamze spuchlam od goraca posmialysy sie...Dziewczyny odchudzac sie bedziemy potem. Nie wiem ale ja bym sie marwila chyba jakbym wogóle nie tyla i brzucha nie miała. Przeiez tylko teraz bezkarnie moge sobie pozwolic na trochę wiecej...pozatym ogolnie malo ruchu. Nie mowie ze mamy sie totalnie zapuscic ale nie widze tez sensu glodzic sie, diety stosować jak nie ma potrzeby tylko po to zeby byc super fit i sexi w tej ciazy! Wystarczy presja ktora mamy normalnie ze wciaz musimy sie starac byc piekne i mlode niczym celebrytki ze scianek!
Milej niedzieli!:-)

Dziewczyny Czy jak wam twardnieją brzuszki to też wam sie robi z jednej strony taka wypukłość? już sama nie wiem co myśleć o tych twardnieniach podobno jak są bezbolesne to tylko macica ćwiczy ale już sama nie wiem, niech już się zacznie czerwiec to jakoś to zleci :happy:

nektarynka przy skurczu to caly brzuch robi sie twardy,to takie nieprzyjemne uczucie napinania,naciagania....jesli jedna strona twardnieje to zapewne dzidzius sie wypycha......niby normalne ale jak sa czesto to juz nie jest normalne. mi w szpitalu pow, ze na tym etapie ciazy takich skurczy byc nie powinno. domi kachana lily jest boska.sliczna kruszynk

NEKTARYNKA wszystko napisała CARINE.. dodam od siebie, że mogą być skurcze/twardnienia do 8 na dobe i warunek, że są BEZBOLESNE. No i żeby nie było parcia na dół, uczucie ze dziecko naciska na dół, na szyjke

Jak jedna strona to się maluch na pewno wypycha i wtedy to i kamień możesz czuć z tej strony :-D Sama nie miałam chyba nigdy takiego stawiania się brzuszka i czasem myślę, że to to ale nie.. tego chyba nie pomylisz z maluchem etc, w dodatku to bardzo nieprzyjemne jest, jakby cierpnie niby cały brzuszek.

O Domi supcio fotka Lili! Slodziak z niej! Dopiero zobaczylam to zdjecie... a na fb doloczylam i widzialam inne fotki ale i tak rzadziej kozystam tu jakoś fajniej:-)

czesc dziewczyny :-)

Ja dzisiaj jak zombie :eek:

wczoraj maz doslownie caly dzien przespal,mial wys goraczke i dreszcze+rowolnienie i bole miesni :no: noc tez przespal a dzis nowonarodzony:happy:.JA niestety nie moglam zasnac, jak przysnelam bylopo 6 rano a o 7 juz budzik dzwonil zeby wstac bo dzis mielismy zaplanowany dzien, Spalam ok 1 h i jak sie przebudzilam to nie moglam zasnac.:confused2:Dzsiaj w do betlejem przyjechal papiez .Mielismy duzo szczescia:-) udalo nam sie wbic bez zadnych biletow i lapowek blisko sceny wiec widok byl niezly. Tam mogli byc tylko wybrani;-) ale grzecznie sie zapytalismy czy mozemy wejsc bo my stad itp i ja zaczelam dotykac brzuch i sapac jaka to ja zmeczona nie jestem i sie zlitowali :-)Tak wiec dzionek udany i zaraz ide choc trche przytnac komara bo nie ogarniam.Pozniej nadrobie co napisalyscie teraz przesylam duzo pozytywnej energii :-)

reklama
Do góry