reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Ja prawo jazdy robiłam lata temu i w sumie nie wiem po kiego grzyba :-) i tak go nie używam, nie lubię jeździć autem i koniec. W mieście jest mi to w sumie niepotrzebne, wszędzie dojadę autobusem lub tramwajem, nie mam problemu z parkowaniem itp., jak mi się spieszy to są taksówki jeżeli Darka lub innego kierowcy w pobliżu nie ma :-)

reklama
Ja w pl prawko oblalam przez jakiegos debila co stwierdZił ze bym tacie lusterko zarysowala wyjeżdżając do garazu :-/ robilam w de i tu mialam teorie po polsku (banalna) i pozniej autkiem po mieście a tam mialam zawrocic i zaparkowac pod sklepem -prawko dostalam od razu do reki bo wyrabiane jest w momencie zapisu i czeka az sie zda -tego samego dnia zabralam rodzinke na lody a maz oddal mi ladnie kluczyki od tego dnia ja również przejelam nasza fure i nie oddam hahaha kocham swoje autko

Ewelinka, świetna ta Twoja położna. Pisz ile wlezie. Widzę, że udało Ci się męża namówić na tą farbę, oj masz te swoje sposoby :-)

Kahaka, bardzo mi przykro. Ale spokojnie wszystko się jakoś poukłada.

Natkusia, 30 tydzień, rewelacja :-D

Hej.

Przepraszam ale nie poodpisuje..

Byłam u mojej cioci-położnej.. nie badała mnie ale sprawdzała brzuch i po rozmowie stwierdziła, że chyba mam skurcze i powinnam jechać na KTG. Dzwoniłam też do gina i niestety nie ma dyżuru w szpitalu teraz przez weekend ale kazał mi również jechać na IP więc wyjścia nie mam :no: Nospa, Mg i luteina nic nie dają.. ciągle boli mnie brzuch, mam okropny ucisk w podbrzuszu i przede wszystkim czuje słabo ruchy..

Właśnie pakuję torbę.. i po obiedzie jedziemy :sorry: liczę na to, że to nic takiego.. dają mi jakieś leki i do domu ale muszę jechać przygotowana..

Proszę trzymajcie kciuki.
Mam internet w telefonie to będę dawała znać na bieżąco.

Buźka

Anna sprytu i wiedzy malzonkowi zabraklo obywatele spoza UE maja rok na wymiane prawa jazdy tak poprostu bez egzaminow, a jak gapa to za gapowe sie placi:tak:.

Ja znam mnostwo osob ktore zdaly za pierwszym razem, poza tym jest plus ze po zdaniu teorii otrzymujesz zaswiadczenie o zdaniu i mozesz dodatkowo trenowac z kims kto ma dlugo prawo jazdy.

Natkusia my bedziemy kciuki ty nogi i wracaj szybko do domu i pisz co bylo

Ostatnia edycja:
Madruszka niema tu takiego prawa.Obywatele UE tak owszem moga je wymienic ale Ukraina np nie.Musi przechodzic cala edukacje i zdawanie.
Niemartw sie on obyty w prawie z tym on tu problemu niema.Pozatym moj maz co roku musi przechdzic testy ze zwgledu na Epilepsje.

A cwiczyc z druga osoba mozesz po otrzymaniu papieka (carta rossa) z osoba ktora niepsoiada punktow karnych i posiada prawko od minimum 10 lat.Tez to znam doskonale.
Tez znam osoby co zdaly prawko odrazu przeciez niekazdy oblewa.Ja tylko mowie ze tu akurat jest bardzo ciezko.Jest wielki nacisk na jazde doskonala,bo teoreie to kazdy glupek zda.

Natkusia trzymamy bardzo bardzo mocno kciukasy i obys szybko do domku wrocila.

Witam serdecznie
Chciała bym zaprosić mamy ze śląska jeśli takie tu są ;)
na sesje zdjęciowe swoich pięknych brzuszków jak i narodzonych już maluszków.
7-8 msc ciąży jest najlepszym okresem na takie zdjęcia :-)
jest to też dobry czas na rezerwacje terminów sesji niemowlęcych, gdyż takie maluszki najlepiej wyglądają na zdjęciach kiedy jeszcze większość swojego czasu przesypiają tj. od 5-14 dnia życia :)

Zapraszam również do oglądania moich prac na stronie..
https://www.facebook.com/pages/Iwona-Kielerz-Fotografia/512564335507806

Każda sesja może być również prezentem dla nowo narodzonego dziecka,
a zdjęcia pamiątką dla dziadków czy chrzestnych.

Zachęcam do polubienia i śledzenia różnych promocji
Wszelkie pytania proszę kierować na maila lub telefonicznie. :-D
Pozdrawiam

Madison to trudne decyzje Cię czekają przedszkole to zawsze trudny wybór. Nie forsuj się.

Atana ja niestety muszę się przyznać, że ja te koszule w dziecięce paprochy kocham :) naprawdę uwielbiam te miśki.... jestem teraz taki antysex i uwielbiam te infantylne koszulaki :) bardzo mnie rozśmieszają :)

Naktusia jedz i trzymaj się dzielnie.... może to tylko przepowiadające i za chwilkę minął!!!! i odzywaj się koniecznie coo i jak!!!!!

Cwikla - dzikusa też mam tylko moja ma już niemal 9 lat... socjalizuj jak najprędzej bo będą kłopoty!!!!

Ok wątróbka się dusi z cebulką i marchewką :))))))))) potem obiorę młode ziemniaczki i posiekam koperek... a surówka zielona sałata, rzodkiewka, ogórek :))))))
Maja ma krupnik a ja botwinę...
No i standardowo kupiłam arbuza!!!!!

Mi brzuch najbardziej twardnieje wieczorami i wtedy też w dole mnie boli i ciągnie... tylko, że zazwyczaj jedna nospa i leżenie z podkulonymi nogami - daje efekty...
Ale martwią mnie inne dolegliwości.... całą prawa noga biodro i kręgosłup w odcinku lędźwiowym bolą i odmawiają posłuszeństwa... a ja jeszcze mam 3 miesiące przetuptać...
Do tego brzuszek mam naprawdę wielki... i boję się, że będzie jeszcze większy a ja już czuję się maksymalnie napięta ...

reklama
Asiolek ten bol to taki jakby ci cos z tylu biodra cos rozrywalo i nawet przekrecic z bolu sie niemozna??
Bo jak tak to ja mam to samo.Bol az promienioje na cala prawa strone.Moja lekarka powiedziala ze to rozejscie panewki biodrowej.Ale niby po porodzie ma dosc szybko przejsc...A tu wieczorami czlowiek juz normalnie wrzeszczy jak chce sie przewrucic mi maz pomaga.Ostatnio czekalam godzine na niego (bo byl w pracy) a mi sie potwornie siusiu chcialo i niedalam rady wstac :/

Co do twardnienia brzucha wieczorami i ciagniecia powiedzial mi ze to nic strasznego i zeby tym sie niestresowac.Gorzej jak jest tak calymi dniami i wogole niemiekknie

Do góry