reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Caltha - my właśnie też nie robimy problemów tam gdzie ich nie ma :-) Ma być miło i bez specjalnego zadęcia. Na pewno nie będziemy się wykłócać o pierdóły:-)

Co do jedzenia dzieci, to z autopsji nic ni powiem ale w najblizszym otoczeniu mam siostrzenicę i dwie córeczki kuzyna. Siostrzenica i młodsza kuzyna to jedzą bez pyskowania jak leci wsio, starszą musieli podobno pacyfikować bo był czas, że jakby jej pozwolili to może raz w tygodniu by łaskawie coś skonsumowała no ale już jej przeszło i nie ma problemu. Wydaje mi się, że nie ma nic gorszego niż wpychać na siłę bo wtedy faktycznie można jakiś zaburzeń nabyć.

Mam nadzieję, że już będzie lepiej z tą pogodą bo *******ca można w domu dostać, pójdę dzisiaj tylko do sklepu osiedlowego bo jakieś drobiazgi spożywcze jednak trzeba kupić. Emilka rano się pokręciła ale też chyba stwierdziła, że w taką pogodę nie warto i śpi bo spokój :)

reklama
W tej chwili tak się czuje

Załączniki

• 1400231725947.jpg
    1400231725947.jpg
    46,2 KB · Wyświetleń: 51
Byliśmy u lekarza, na szczęście mała nie ma żadnych złamań, uff!

Edys, ja też na noc jeszcze zakładam pieluchę, ale rano jest najczęściej sucha. Za to podczas drzemki w dzień zdarza jej się posikać, ale coraz rzadziej.

Cześć, ależ piękna pogoda u mnie- istne szaleństwo deszczowe. Nie czuje nadal małego:-(, tylko dziwne jakby skurcze na dole brzucha. Jadę zaraz do ginekologa, bo zaczynam się bać.

Matko....K. z tymi roletami ma to samo, najlepiej to wszędzie zasłoni. Ja tego nie lubię, ale staram się zrozumieć, że on inaczej się nie wyśpi. Tak samo z hałasem. ..mogę zapomnieć o otwartym oknie w nocy. A ja przez rolety i brak tlenu też chyba jestem taka nie do życia i nie mogę się dobudzić, zwłaszczs po dosypianiu :)

My też ślub zorganizowaliśmy jakoś szybko i sprawnie bez zbędnych sprzeczek. Przyjęcie objęło jakieś 55 osób. 2 ostatnie tygodnie to faktycznie było męczące bo sukienkę szyła mi kuzynka i do ostatniej chwili. Ostatnie formalności, mama kuchnie malowała i oklejała meble, posprzątać solidnie trzeba było bo ludzie obcy w domu, to ja dzień przed ślubem zasuwałam ze szmatami bo mamy mi szkoda było - ona też cały czas pracowała, na swoim wolnego nie ma ;) ja miałam urlop chyba dwa dni przed ślubem dopiero. Jedyne o co się wtedy z K. pokłóciliśmy to było to,, że w piątek zamiast odpoczywać to zasuwałam i byłam padnięta.

Obiecuje uroczyście, że nie będę narzekać na te niby upały co mają być, tylko niech się pojawią...

Sierpniowa moja mała 3, 4 dni prawie się nie ruszała :) sprawdź, ale bądź spokojna, bo jak widzisz u większości tak to bywa. Ja nawet pytalam ostatnio lekarza, to powiedział, że tak może być. Także spojojnie, nie martw się na zapas.

Ostatnia edycja:
Sierpniowa daj znać co u lekarza-trzymam kciuki :tak:

my wczoraj na tym choler*** szczepieniu byliśmy-jak Filip miał to był jeden zastrzyk i do buzi,a teraz mała dostała zastrzyki w obie rączki-matko jak mi jej szkoda było-płakać mi się chciało razem z nią :crazy:masakra:crazy:

Ewelinka mój synek też czysty tata,mała niby pomieszana ale róznie mówią -same zobaczcie :-)

966278_494625953925418_1539389542_o.jpg

i co jakie Wasze zdanie -do kogo podobne moje dzieciaki??

Załączniki

• 966278_494625953925418_1539389542_o.jpg
    966278_494625953925418_1539389542_o.jpg
    37 KB · Wyświetleń: 76
Co do ruchów to całkowity brak ruchów powyżej 12 godzin jest podstawa do wizyty na ip i badania ktg. Zaznaczam, ze nie słabe ruchy tylko ich całkowity brak.

reklama
Kahaka choc jeden problem mniej, choc potluczone zebra, czy zlamane bol taki sam bo pluca draznia, teraz moze przez kilka dni spokojniejsza bedzie.

Zeber sie nie gipsuje.

Do góry