reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Pewnie to od wielu czynników zależy :-) Niby lepiej te dzieci mieć wcześniej ale nieraz układa się tak jak mnie, że dopiero dobrze po trzydziestce się udaje.
Moja mama rodziła mnie jak miała 24 lata to jej powiedzieli, że stara pierwiastka jest a 35-letnia siostra mojego szwagra mieszka w Niemczech i w tamtejszej szkole rodzenia była najmłodsza, reszta babek to właśnie tak 40-43 i wszystkie cmokały nad nią, że tak wcześnie się zdecydowała :-)

reklama
ja to chyba bym sie bala po 4o juz zachodzic w ciaze...
ja pierwsze dziecko urodzilam majac 19 lat, teraz mam 25

A niby czego? Jak organizm jest zdrowy i silny to nie ma przeciwwskazań. Niejednokrotnie im matka starsza tym bardziej przebadana i wyleczona, dmucha się wtedy na zimne itp. Powikłania i choroby równie często zdarzają się właśnie przed 20-tką kiedy kobiety tak naprawdę jeszcze do końca rozwinięte jeszcze nie są :-) Nie ma reguły :-) Ja w wieku 20 lat to myślałam o chłopakach, imprezach, ciuchach i dobrej zabawie i do głowy mi nawet nie przyszło, żeby się rozmnażać :-)

Dziewczyny jest kiepsko..
Szyjka mięciutka, ma 6mm i jest otwarta.
W każdym momencie mogę na porodówce wylądować. Najbardziej boją się odejścia wód więc mam kategoryczny zakaz wstawania.
Wojtuś waży tylko ponad 1100g więc kiepsko.
Już lekarz mnie poinformował, że w razie sączenia się wód przewożą mnie do szpitala o większym stopniu referencyjności gdzie Wojtek będzie miał większe szanse..
To stało się w przeciągu kilku dni.. Masakra mam wrażenie, że to dzieje się obok..

Atana no ja wlasie myslalam innymi kategoriami:-D
Natkusia ojej trzymam kciuki ,żebys wytrzymala w dwupaku!

Natkusia - mam nadzieję, że jednak wszystko dobrze się ułoży i to co się teraz dzieje to jest tylko takie straszenie.

Nie do wiary!
Natkusia - trzymaj sie tam mocno. Jak to sie mogło stac?!?!

Oby lezenie pomogło, nawet jesli miałabys leżeć tak do lipca!

Wlasnie czytam książkę o blizniakach i tam lekarz mówi, ze mial pacjentke na oddziale, której w 19tc zacząły odplywac wody, dolezala do 35tc!!!

reklama
Natkusia cały czas kciuki zaciśnięte&&&&&&&&&&& Myśl pozytywnie,wszystko musi być oki. Buziaki!!

Martuśka fajnie że jesteś zadowolona z tego USG. Ja jak pisałam wcześniej ani trochę...

Ostatnia edycja:
Do góry