reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Madison właśnie weszłam na forum żeby zapytać się o ten ból w okolicy pepka, sam pepek mnie nie boli tylko dookoła niego.
Powiedz mi kochana ile przytylas? Ja jestem załamana tym faktem mam już 9kg z Filipem przytyłam 13kg z całej ciąży a teraz już tyle. Fakt że jakoś szczególnie tego nie widać poza brzuchem ale waga nie kłamie :-(

reklama
Witajcie Kochanie ;-)
Ja też dzisiaj troszkę dłużej pospałam, M poszedł do pracy i zostaliśmy sami z Dominiczkiem do jutra rana, bo ma zmianę 24h ..:-(
Domiśko daje mi w tyłek od rana, jest tak strasznie nieusłuchany, że już nie mam siły do niego momentami.. aż dostał klapsa w pampersa bo rzuca zabawkami po pokoju i we mnie nawet celuje od rana i wymusza wszystko :-( W ogóle mnie nie słucha ! Nie wiem jak dotrzeć do niego, nie jestem w stanie wyjść z nim nawet sama na spacer bo ucieka i zachowuje sie na placu zabaw jak małpka wypuszczona z klatki, a ja nie jestem w stanie biegać za nim :no: Nie wiem jak dotrzeć do niego, mam wrażenie, że ma być tak jak on chce i koniec.. krzyczy, tupie nogami . Jak go proszę, żeby pozbierał zabawki do pudełka to ma to gdzieś.. ale jak on coś chce to musi już to być i koniec..

Co do brzuszka to u mnie wieczorem również jest napięty, niestety z I ciąży zostały mi rozstepy na brzychu, udach i biodrach mimo codzinnego smarowania drogimi specyfikami, oliwkami itp. - chyba wygrała genetyka ;-) A przytyłam nie jakoś kosmicznie bo 14 kg. Może chociaż teraz się już nie pojawią. Długo nie mogłam się nimi pogodzić, nie raz ryczałam ale już się chyba przyzwyczaiłam.

Witajcie,ja już w pracy od jakiegoś czasu.
Dziś praca do 15.30,a później wielka impreza- 50. rocznica ślubu dziadków mojego M :)
Mój Antek jest mocno leniwy....bardzo mało się rusza,ale czuję Go codziennie,więc liczę,że jest ok. Kac też był spokojny....

Witam się sobotnio :-)

Posprzątane, pranie wyprane, dziecię śpi a za oknem słońce :-) żyć nie umierać!

mój młodszy dzieć od kilku dni słabiej kopie i jestem przekonana, że się przekręcił bo zupełnie inaczej czuję ruchy.. ale nie ukrywam, że czekam z niecierpliwością na wizytę - jeszcze 10 dni ;-)

FIUFIU rzeczywiście pracowicie :tak: miłego dnia!

MADISON ja też mam takie ciągnięcia w okolicach pępka.. :tak:

EWAELINKA mój pępek też jest brązowy - normalne :-) rzeczywiście droga ta maść.. ale jak ma pomóc to kasa się nie liczy a jak już chodzi o dziecko to w ogóle nie będziesz patrzeć na kasę, byle żeby szybko pomóc :tak:

MONYA to miłego leniuchowania :-)

CALTHA miłej pracy w ogródku :-)

KAMI hehe przegoniłabym tego gościa.. nie lubię takich ludzi brrr :sorry2:

ANNA dobrze, że kuzynka akceptuje dziecko :tak: a z wózkiem mięli szczęście.. no tak bywa hihi

ANIELKA ale Ty jesteś w ciąży bliźniaczek i możesz więcej przytyć niż w pojedynczej.. nosisz o jedno maleństwo więcej a to już sporo :tak: nie martw się, po ciąży będzie zrzucać ;-)

MARTYNA nasze dzieci są w podobnym wieku i pociesze Cię, że u nas jest to samo.. bunt na całego :confused: ja pocieszam się, że na moich lipcówkach wszystkie dzieci przechodzą totalny bunt więc jest to normalne.. trzeba przeżyć :-)

GORGUSIA to udanej imprezy :-)

Miłego dnia!

gorgusia mój maluch też jest mocno leniwy... wczoraj specjalnie się kładłam parę razy, żeby chwilkę odpocząć i żeby go obudzić :-) a dziś od rana tak samo, teraz chyba poczuł że o nim piszę to się chwilę pokręcił :-) udanej imprezy.
P.S. Nie zjedz za dużo :-D

My wczoraj wybraliśmy się na taki wieczór poświęcony Jackowi Kaczmarskiemu, nie było źle, facet, który wykonywał jego utwory nie silił się na oryginalność i jakieś tam swoje twórcze interpretacje i nieźle mu nawet szło, ale niestety oryginał to oryginał.

D. poszedł do pracy, ja standardowo odsypiałam, potem tylko szybki obiadek i można znowu le niu cho wać (piszę ze spacjami, bo mi ostatnio w słowie le niu cho wać cenzura dopatrzyła się jakiś bezeceństw i wygwiazdkowała :-D

Ja w życiu staram się kierować zasadą, że jak nie mam na coś wpływu to się tym nie przejmuję :-) Dlatego delikatnie mówiąc strzyka mnie czy mi wyjdzie rozstęp czy nie, smaruję się kremami, ale wiadomo, jak nagle w talii przybędzie metr więcej to trzeba mieć super elastyczną skórę, żeby nic nie trzasnęło. Zresztą z biegiem czasu, jak już skóra wróci do poprzedniej objętości czerwone krechy zamienią się na jasne i nie będzie ich bardzo widać w ubraniu czy w kostiumie kąpielowym a na golaska paradujemy w końcu przed najbliższą nam osobą więc dziwne by było jakbyśmy się wstydziły swojego ciała, kocha się i jest ze sobą w końcu na całokształt a nie fajne cycki czy jędrny tyłek :-)

Sylwia_k- właśnie będzie tyle pyszności,że na pewno się najem! Z Kacprem w ciąży jadłam nawet na siłę Nutelle,której nie lubię żeby tylko Małe zaczęło się ruszać... Teraz zjadam truskawki,może do niego przemówią ;)

Atana co do kreseczek na brzuchu to przerazilam sie jak zobaczylam brzuch swojej koleżanki ,nawet tego sie nie da ubrac w slowa bo naprawde wyglada to okropnie -skora cala ma brzuchu jest posiekana i wisi jej dobre z 10 cm taka falda ,ona ma straszne kompleksy z tego powodu i wstydzi sie nawet wlasnego meza :-( nie mam nic przeciwko "paru " bo tak jak piszesz ,taka ilosc da sie przyjac ,chodz ja sie ludze ze jak po pierwszej ciazy nie mam to teraz tez mi sie upiecze :-/
Co do tej kolezanki to u nas w de jak udowodnisz ze masz uraz psychiczny z tego powodu i poywierdzi to lekarz to operacje finansuje ci kasa chorych -i ona wlasnie chce ja zrobic

Ewelinka ja tez chcialam robic plastyke brzucha nawet na konsultacje sie umowilam ale ja sie boje tego bolu.Mi po Maxiu brzuch strasznie wisial i na nic gimnastyka hulahop brzuszki jak sie mialo zerwane miesnie :/

ja wreszcie siadlam,a mialam sie oszczedzac.Niby wszystko powoli con calma jak sie tu mowi,ale i tak sie zmeczylam.A objadku i prasowania jeszcze niwidu ;)

reklama
Ja też mam do rozstępów normalny stosunek.. w pierwszej ciąży widok pojawiających się rozstępów wywoływał łzy.. dopiero po jakimś czasie nauczyłam się z nimi żyć a nawet je polubiłam :-) w końcu to niezbity dowód, że jestem mamą :tak: no i nie jedna kobieta chciałaby mieć pociachany brzuch byleby mieć potomstwo więc nie ma co narzekać :tak:
Ja tez miałam obwisły brzuch ale 4 msce ćwiczeń i diety doprowadził mnie do lepszej figury niż przed ciążą :-) więc nie ma tego złego.. po porodzie będziemy działać :cool2:

Ostatnia edycja:
Do góry