reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Witaj Majeczka rozgosc sie u nas.
Swoja droga omg ile tu mam blizniakow na naszym watku jest ;-).

Ewcia ja wlasnie mam wrazenie ze jak czuje bejbiki to wlasnie tylko jednego tego po lewej stronie co ma lozysko na tylnej scianie bo tego po prawej wcale nie czuje przynajmniej tak mi sie wydaje ale on ma lozysko na przedniej scianie wiec mam prawo chyba dosc dlugo go nie czuc

reklama
Majeczka- witaj!!! kolejna mamusia bliźniakow

ale mma dziś lenia strasznego. Od rana trochę polatałam po mieście, potem w domu poczytałam ksiązkę i na nic nie mam weny.... a prasowanie i pranie czeka;-).... z tych nudow tylko jem i jem:szok:

a w ktorym etapie ciaży najwięcej przybiera sie na wadze???? pytam, bo po ciaży z Wiktorią nie mam takich doświadczeń, jak już kiedyś pisałam, przytyłam wtedy tylko 3 kg i to na samej prawie koncowce, więc nie wiem, kiedy teraz się spodziewać bumu.... bo szczerze, to nie chcę za duzo przytyć, ale jak będę tak dalej jeść, to może byc cieżko:-D

Hej
czytam Was cały czas ale jakoś tak z systematycznym pisaniem u mnie ciężko:rofl2:
Monya81 strasznie Ci zazdroszczę wyjazdu, my też mieliśmy jechać ale M dostał awans i nie może teraz wziąć urlopu, może to i dobrze bo chyba za strachliwa jestem jak Madison, bałabym się że za granicą coś mi się przytrafi z ciążą. Tobie życzę udanego wyjazdu bez przygód!
Izis przykro mi z powodu kuzynki...
Wichura też mam ten sam dylemat, ślub kuzynki na 17 sierpnia, ciekawe jak to będzie
Kahaka powodzenia w odpieluchowywaniu :-) u mnie pomogła babyborn z nocnikiem, ale u nas bez pieluchy udało się dopiero jak mała miała 2,5roku. Opiekowaliśmy się nią na zmianę raz ja raz M raz babcie, i M w ogóle nie był konsekwentny. Dopiero jak trafiłam z małą na L4 na 2 tyg to nam się udało.
Edyś spóźnione życzenia dla córeczki :-),
Gawit, Madruszka zmywanie to i u mnie problem, M jest tak leniwy że ostatnio się pokłóciliśmy o ładowanie i rozładowywanie zmywarki, eh...
Natkusia za jutrzejszego kardiologa &&&&.
Domi88 przecudne te babeczki ;-) u mnie w lodówce taki bejbik leży od ponad 2,5roku bo zostawiłam dekoracje z tortu z chrzcin na pamiątkę :-D ale z tym kurczakiem to Ci powiem, że ja mam mieć dziewczynkę a od kurczaka do tej pory mnie odrzuca...
Ja ruchy czuję różnie, np dziś w dole brzucha po środku, strasznie się cieszę bo w poprzedniej ciąży poczułam około 22tyg dopiero i za niedługo urodziłam więc się wcale nie nacieszyłam.
Majeczka84 witam kolejną mamusie bliźniaków
Anusiach współczuję Ci bardzo...

Martuskaa, Maluchy mają jeszcze duuuużo miejsca więc nie zawsze je wyczujemy, a jak przekreci się i będzie kopać w środek, to juz w ogóle można zapomnieć :tak:
Także tylko spokój nas uratuje ;-)

Katusha, jak najbardziej mogą, to być delikatne kopniaczk :tak:
Ja właśnie tak owe czuję. Nawet mój mąż już wyczuwa, bo w poprzedniej ciąży dopiero po 20 tygodniu wyczuwał.
Co do koleżanki, jeżeli ma tylko macicę dwurożną, to spokojnie może donosić ciążę. Wiem, bo sama taką mam. Gorzej jeżeli jest z przegrodą, ale to także nie jest nic przesądzone :tak:

Byliśmy pół godzinki na dworze. Urwisek nie chciał wracać. Nic dziwnego skoro juz sporo siedział w domu... Zobaczymy co doktorem mi popołudniu powie.

No właśnie wczoraj powiedzieli jej że ma macice dwurożną z częściową przegrodą. I że nie kwalifikuje się do histeroskopii bo to za delikatny zabieg do tego i nic by nie dał prawdopodobnie. Ma zachodzić w ciążę i jak poroni drugi czy trzeci raz to wtedy zrobią plastykę tej macicy. Ja zajdzie w ciąże to będzie brała jakieś hormony podtrzymujące i rozkurczowe leki. Echhhh....mam nadzieję że im się uda tym razem...

Majeczka - witam po raz drugi :-) super, ze tez jesteś Sierpniowka! Forum blizniacze jest nieoceniona kopalnia wiedzy i doświadczeń, ale prawie każda mama na innym etapie, tutaj jesteśmy w tym samym okresie ciazy i przez to razniej :-)

Witaj Majeczka rozgosc sie u nas.
Swoja droga omg ile tu mam blizniakow na naszym watku jest ;-).

Ewcia ja wlasnie mam wrazenie ze jak czuje bejbiki to wlasnie tylko jednego tego po lewej stronie co ma lozysko na tylnej scianie bo tego po prawej wcale nie czuje przynajmniej tak mi sie wydaje ale on ma lozysko na przedniej scianie wiec mam prawo chyba dosc dlugo go nie czuc

Domi, dokładnie. Przez przednią ścianę też można nie wyczuwać.

Majeczka- witaj!!! kolejna mamusia bliźniakow

ale mma dziś lenia strasznego. Od rana trochę polatałam po mieście, potem w domu poczytałam ksiązkę i na nic nie mam weny.... a prasowanie i pranie czeka;-).... z tych nudow tylko jem i jem:szok:

a w ktorym etapie ciaży najwięcej przybiera sie na wadze???? pytam, bo po ciaży z Wiktorią nie mam takich doświadczeń, jak już kiedyś pisałam, przytyłam wtedy tylko 3 kg i to na samej prawie koncowce, więc nie wiem, kiedy teraz się spodziewać bumu.... bo szczerze, to nie chcę za duzo przytyć, ale jak będę tak dalej jeść, to może byc cieżko:-D

Martusia, z tego co pamiętam, to 7-8 miesiąc.

No właśnie wczoraj powiedzieli jej że ma macice dwurożną z częściową przegrodą. I że nie kwalifikuje się do histeroskopii bo to za delikatny zabieg do tego i nic by nie dał prawdopodobnie. Ma zachodzić w ciążę i jak poroni drugi czy trzeci raz to wtedy zrobią plastykę tej macicy. Ja zajdzie w ciąże to będzie brała jakieś hormony podtrzymujące i rozkurczowe leki. Echhhh....mam nadzieję że im się uda tym razem...

Niestety nic by nie dał. To jest wada wrodzona i tylko operacyjnie jeżeli trzeba by było.
Miejmy nadzieję, że w następnej ciąży Maluch zagniezdzi się po jednej stronie, macica będzie się powiększać bez problemów i wszystko będzie dobrze :tak:

Ja to w ogóle mogłabym nie jeść.
Do tej pory mam zaledwie 1,5 kg na plusie.

A ja nie mam popędu ani na słodycze, ani na słone, ale jak pomyśle o tłustym albo o rybie to zaczyna mnie mdlić. Ogólnie zauważyłam zmniejszenie apetytu i jak narazie do tej pory mam -3 kg na wadze, nie wzrasta nic a jeszcze maleje. Dodam, że mam nadwagę i chyba przez to, że mniej jem to trochę waga mi spada- choć jedzenia sobie nie odmawiam, tak po prostu nie mam ochoty. Ktoś też tak ma?

Jeżeli chodzi o płeć to nam marzy się dziewczynka ;) Ale rozmawiałam z narzeczonym, że to nie od chęci zależy i też jesteśmy przygotowani na chłopca. Będziemy je kochać tak samo;)

Ja jeszcze 2 tygodnie temu mialam prawie -4kg a teraz waga powrocila do swojej normy i w poniedzialek bylam juz na 0 wiec podejrzewam ze na kolejnej wizycie bedzie juz +2-3 kg.

Kurcze ja za chwile musze sie do apteki zbierac odebrac swoje leki.. tak mi sie chce ze az szkoda gadac w dodatku jak zwykle u mnie pada ;-)

reklama
Ja póki co +1kg... ciekawe co będzie dalej.
Madison widziałam zdjęcia bliźniaków z 26tyg. na Waszym forum bliźniaczym. Moja córcia wyglądała identycznie jak te dwa maleństwa. Po wpisach ich mamusi widzę że dobrze się trzyma. Mi lekarze często powtarzali w szpitalu, że od razu po mnie widać czy z małą dobrze czy źle.

Do góry