reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Wichura - witaj, ja tez szczerze watpie zebys sie pobawila na weselu.

Kahaka zobaczysz z dnia na dzien bedzie lepiej a malutka zdolna skoro dzisiaj zawolala moze juz zapamieta :-)

reklama
A ja znam już kilka mamusiek, które w ostatnich dniach bawiły się na weselu. Moja szwagierka urodziła tydzień po moim weselu, a każdy z gości pytał mnie czy przypadkiem zaraz nie urodzi :-) Z kolei siostra mojej koleżanki bawiła się na jej weselu mając termin porodu na następny dzień :-) - urodziła 2 tygodnie później. Wichura nie powiedziane, że się nie pobawisz. A jak dziecko postanowi poczekać te 2 tygodnie dłużej? :-)

kahaka ja zawsze, kiedy mam mieć badania krwi, bardzo się męczę. Muszę czekać do 8:00 albo i dłużej jak jest więcej pacjentek (do pracy chodzę na 7:00 i jestem nauczona po 7:00 jeść śniadanie). Burczy mi wtedy niemiłosiernie w brzuchu i jest mi słabo.
Wczoraj po tym wyrwaniu zęba, miałam zakaz jedzenia przed dwie godziny. Stwierdziłam wtedy, że najgorszą karą dla ciężarnej to być głodną i nie móc jeść:-)

Dziś nic mnie nie boli, mam jakieś tam siły, nie chce mi się spać- zapowiada się dobry dzień ;-) A jutro wyjeżdżamy na 3 dni do Rzeszowa odwiedzić znajomych, doczekać się nie mogę:-)

kahaka - ja zaczęłam przed wczoraj. I powiem Ci że jest różnie! Raz zawoła, raz zsika się na dywan. Ale to już pora na pozbycie się pieluch :-)

Kahaka - nie, nie mozna zwolnic. Poza upadkiem/likwidacja firmy i dyscyplinarka.

Kodeks Pracy całkowicie chroni przed zwolnieniem, niektórych umów mozna nie przedłużyć jeśli ich koniec przypada przed 3 miesiącem, ale to innego, (np. umowa próbna poniżej jednego miesiąca)
Wszystkie inne, określone w czasie umowy są przedłużanie do dnia porodu.

Monya - bardzo Ci zazdroszczę, najbardziej odwagi zeby wyjechać. Ja cykor jestem, nie rusze sie poza Polskę do porodu...

Izis - to co przeszła Twoja kuzynka to koszmar. Trudno sobie wyobrazić dramat jaki przeżyli z drugim malenstwem. Bardzo wspolczuje.

Wichura - może wytanczysz sobie porod i prosto z wesela pojedziesz na porodowke ;-) Nasze terminy teraz to i tak +/- 2 tygodnie.
Milego dnia i dużo słońca, u nas słońca brak, szkooooda!

Madison - umowy na zastępstwo nie są przedłużane do porodu. Jeli jej termin jej zakończenia przypada przed porodem. U mnie w firmie jest to bardzo popularna umowa - właśnie za ciężarne będące na zwolnieniu.

Anna no niestety bardzo nieciekawie sie tam dzieje :-(
Ja powiem wam ze ostatnio czuje sie bardzo dobrze, probowalam odstawic znowu leki na wymioty ale kolejna proba sie nie powiodla wiec dalej je biore. Ogolnie mam sporo sily i czuje na silach robic wiele rzeczy :-)

Edys - dzieki za pouczenie :-) Faktycznie, jedyna ochrona to brak możliwości rozwiązania umowy w ciazy i na macierzyńskim, zakładając, ze umowa jest na tyle dluga by objąć te okresy.

Anna - bardzo wspolczuje, wyobrażam sobie, ze to ciężki czas dla Was i bardzo dużo nerwów.

Izis bardzo mi przykro z powodu Twojej kuzynki:no:

Anna na Ukrainie chyba dojdzie do wojny domowej niestety, tym bardziej przykro, ze my jako państwo nie możemy nic zrobić , tylko solidaryzować sie z narodem ukraińskim, sama mam kilku znajomych Ukraińców, bardzo dobrzy ludzie.

ja znowu wymiotuję masakraaaaa

reklama
Witam,
ja po wczorajszej wyprawie na wizyte wieczorem musialam brac tabletke rozkurczowa, troche znowu krew sie pojawila, no ale to ponoc normalne, wierze i czekam az sie wszystko wygoi. dzis wstalam do kuchni zbadac sytuacje i napisalam kartke moim panom, jak nikomu nie chce sie zmywac to niech kupia plastikowe talerze sztcce i kubki.:angry:

Do góry