reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Witam wszystkich serdecznie!
Dziś zrobiłam test - miałam rano dostać okres - i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam dwie krechy :) jutro powtórzę żeby nie było.
Chyba dołączę do sierpnióweczek. Z obliczeń moich wynika że termin na 16 sierpnia. Ale jestem w szoku :szok:

reklama
MALUSIOLKA a żeś mnie pocieszyła, że z dwójką jest prościej ;-) no i jak z dwójką to i z trójką będzie dobrze :-)
no jak już się zaczynają razem bawić to luzik:tak:najcięższy oczywiście początek;-)

MISIA no to macie piękny prezent na święta :tak::-) jak mięliście w planach trzecie nie ma źle.. troszkę się pośpieszyło ale może to i dobrze? :-) a dziadkowie no hmm.. pewnie będą się cieszyć ;-) przestańcie już chorować a Ty szczególnie :* <tulę>
dzięki,dzięki:tak:niebawem się przekonamy co dziadkowie,bo mieliśmy powiedzieć w święta,ale pewnie nie wytrzymamy i wygadamy się po jutrzejszej wizycie:-D
ja właśnie pożeram sobie kanapkę z nutellą mhmm.. :-)
słodkości....czyżby dziewczynka?;-)
super,że wyjście udane:tak:

ja na razie tylko folik zaaplikowałam...bo tak miałam w poprzednich dwóch ciążach...i oby tak zostało:tak:

co do wagi to w pierwszej ciązy startowałam z wagą nieco ponad 53 kg, w drugiej równe 54 kg,a teraz moja waga pokazuje 55kg:baffled:

malusiolka to życzę Ci teraz dla odmiany synka;-)tak dla urozmaicenia;-)
ulika ja w poprzednich ciążach byłam praktycznie od początku na L4,bo mdłości i wymioty miałam,że szok:szok:i tego teraz się boję,bo do tego doliczyć dwójkę rozrabiaków:szok:
panta gratulacje!!!

misia, dzięki :* A co do Twojej kanapki z nutellą, to ja nie mogę patrzeć na czekoladę :baffled: (Smacznego :))

natkusia, no to widać, że zabawa się udała :) <przytul> Ja jak byłam w drugiej ciąży, to bardzo często Oliwkę trzymałam na rękach, a teraz w trzeciej ciąży muszę uważać, bo coś mnie jajniki bolą i nie chce mieć później problemu. Ale z drugiej strony to moje córki i jak chcą na ręce, to biorę.

Uciekam spać, bo padam już na twarz;/ Czekałam aż M wróci z pracy, a teraz mogę odpocząć. Dobranoc ;)

Witam wszystkie Sierpniowe Mamy :)
Pisze z UK I jest to moja 3 wyczekiwana ciaza (2 w domku 15 i 6 lat) termin na 8-9 sierpien z OM.
Niestety przed nia byly 2 aniolki ale jestem dobrej mysli chociaz dzis plamilam :( I jutro GP wyslal mnie na usg do szpitala tzw EPU wiec wszystkiego sie dowiem.
Pozdrawiam serdecznie dziewczyny :)

Ostatnia edycja:
jjm86 Jak Cie boli to idz do lekarza, lepiej sprawdzic co sie dzieje. Moze to nic takiego, ale przynajmniej sie uspokoisz:tak:

ma_Dunia wspolczuje, moja angina na szczescie juz chyba odpuszcza powoli i nawet moge przelykac :cool:

gorgusia bylam w ciazy blizniaczej i raczej nie ma innych objawow niz w pojedynczej ;-)

Domi88 witaj, gratuluje wszystko bedzie dobrze, trzeba myslec pozytywnie :tak:

Afja moj maz powiedzial, ze jak teraz tez bedzie corka to zbankrutuje na podpaski, waciki i kosmetyki hahahaha :-D

JoannaUK super! nie powiem, ze nie zazdroszcze :zawstydzona/y: ja chyba sie wybiore prywatnie do polskiego gina na usg:tak:

Co do wagi hmmm u mnie masakra :confused2: Wazylam 56-57kg dopoki nie zaszlam w ciaze i nie zaczelam brac hormonow i sterydow. W efekcie do porodu z dziewczynami wazylam 82kg (a rodzilam w 6tym miesiacu!), schudlam po porodzie troche, ale potem znow problemy z hormonami itd. i moja waga zatrzymala sie na 78kg i ani drgnie pomimo diety, cwiczen i dbania o siebie. Mam tylko nadzieje, ze w tej ciazy nie przytyje zbyt duzo i nie beda mnie musieli faszerowac tymi swinstwami :baffled:

A piersi bola mnie masakrycznie :sorry:

A poza tym umre z niewyspania
confused8gj.gif.pagespeed.ce.WIRhOx-w8z.gif

Najpierw nie spie 2 tygodnie, bo laski chore i ciagle sie budzily i dusily, a teraz jak juz jest troche lepiej i moze nawet ze 4h by sie dalo przespac to nie moge, bo mam nudnosci
eek.gif.pagespeed.ce.6B5TFgnLti.gif

Witam porannie ;)

Dziewczyny nie zazdroszcze niektorych sytuacji z pracodawca, u mnie byla troszke inna sytuacja bo szef wiedzial ze sie lecze, musialam mu powiedziec ze wzgledu na ilosci dni w jakich musialam sie urywac razem z mezem z pracy.

Jutka mnie tez piersi masakrycznie bola ze juz o niewyspaniu nie wspomne.... dzisiaj wstalam o 4.50 :crazy:...

Jutka wlasnie doczytalam ze masz juz blizniaczki, mam pytanko. Szybko Ci sie ciazowy brzuszek pojawil czy raczej pozno ?

Witam porannie ;)

Dziewczyny nie zazdroszcze niektorych sytuacji z pracodawca, u mnie byla troszke inna sytuacja bo szef wiedzial ze sie lecze, musialam mu powiedziec ze wzgledu na ilosci dni w jakich musialam sie urywac razem z mezem z pracy.

Jutka mnie tez piersi masakrycznie bola ze juz o niewyspaniu nie wspomne.... dzisiaj wstalam o 4.50 :crazy:...

Jutka wlasnie doczytalam ze masz juz blizniaczki, mam pytanko. Szybko Ci sie ciazowy brzuszek pojawil czy raczej pozno ?

Szybko :) w 3 miesiacu musialam kupic spodnie ciazowe :eek: a w 6 smiali sie ze mnie, ze niedlugo zaczne namiot nosic :-p Ale mysle, ze to sprawa indywidualna jak przy kazdej ciazy :tak: Tym razem pewnie tez szybko brzuszek bedzie widac, chyba juz tak mam po prostu :-D

Ja spodnie ciazowe musialam kupic jeszcze przed punkcja.... bo w zadnych innych nawet dresowych nie dalam rady chodzic a po za tym przy siedzacej pracy to ogromna wygoda bo nic mnie nie uciska w brzuch :)

Misia2010 widzę,że Twoja córcia jest z tego samego miesiąca i roku co mój łobuziak:)

Ja dziś mam na szczęście wolne,jadę z młodym na wizytę do alergologa (mamy lekką astmę). W końcu pospaliśmy do 8, a tak to codziennie po 6 musimy się zrywać.
Zaczynają mi się mdłości:( na szczęście lekki,bez wymiotów, ale dopadają mnie niezależnie od pory dnia:/

I niestety piersi cały czas bolą,za niedługo będę musiała pomyśleć o większym biustonoszu. Też mnie czasem pobolewa podbrzusze albo jajniki,ale to jak się nalatam w pracy albo później z synkiem,czasami niestety muszę go nawet gdzieś przenieść. Wytłumaczyliśmy mu z M że teraz nie mogę go już tak nosić na rękach i podnosić jak do tej pory,niby zrozumiał,ale on jest taki "mamusiny" że niestety czasami się zapomina:)

reklama
ojaka, ja mam same mdłości i to od rana ;/ Nie chce powtórki z poprzednich 2-ch ciąż, gdzie od prawie same początku, do prawie samego końca przytulałam muszle :baffled: i do tego od rana lekko brzuch pobolewa

Jutka, hehe dobry ten Twój mąż :p Z tego co widzę, to też masz dwie dziewczynki tak jak ja. Jak urodzi nam się 3-cia dziewucha, to mój mąż chyba się załamie :p Taki jeden rodzynek, a w domu 4 baby :-D

Do góry