reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

SZLAK! Napisalam dupnego posta i poszedł.... aaaaaaaa!

U nas nocka boska! Wojtus budzil sie 1,5 i o 7 zaczelismy dzien :-) szkoda ze to tylko jednorazowe ;-)

Ja juz posprzatany dom, Michal z dziadkiem na dworze a Wojtas spi na balkonie :-)
Co macie dzisiaj na obiad? U mnie zero pomyslow.. :sorry2:

AGULA warunki kosmos.. byle zeby Twoj nie plakal ;-)

ANGIE przystawiaj mała czesto do piersi to rozchulasz laktacje :tak: z jednej kropli mleka mozna odbudowac laktacje wiec powodzenia!

GORGUSIA moj pruje w pieluche na kazdym kroku :-D trzymam &&& aby z Kacim bylo lepiej! A sciaganie mleka nic Ci nie da jak to ze bedziesz miala mniej czasu wiec nie wiem czy jest sens..

MARTYNA u nas tez sprawdzilo sie angazowanie Michala we wszystko i teraz jest dumnym starszym bratem :-)

EWCOL Kochana jak tam cukry po porodzie?

ANNA te bole miną :tak: to juz tydzien! Ciesze sie ze tak dobrze Wam idzie :-)
Czemu tak sie bronisz przed smoczkiem? Ja czekam 6tyg az mi sie laktacja unormuje i bede wprowadzac smoczka :tak: czasami juz by sjie przydal ale boje sie..

ATANA udanych zakupów :-)

MADISON podziwiam ze tak zostawiasz dziewczyny.. my jak wychodzimy to w 4 :tak: na razir nie potrafie Wojtka zostawic zreszta nie mam takiej mozliwosci bo cyca nie odetne ;-)

NIKITKA piekna waga :-) a tak sie bałas!

ASIOLEK GAWIT jak tam?

MONIA jak tam skurcze?

EDYS oj tak szpitale.. nie daja czlowiekowi pospac :sorry2: a kiedy wychodzicie?

WYCZEKANY a u Ciebie jak?

Weekend w sierpniowkach bardzo owocny :-):-) bOsko! Trzymam mocno &&&&& za porody!

reklama
Moj za bardzo nie chce smoka ale dajemy bak odwala koncert w nosidelku (nie trawi byc w nim) i skubaniec w domu nie wezme, wypkuwa i go dzwiga a na dworze bez problemu umie sassać - tak sie bawi z matką :sorry2: ale ja daje na minute, jak sie uspokaja to wyciagam. Jakos boje sie.. niech laktacja calkowicie sie unormuje i potem smok bez problemu ;-)

MAJULA a co na Twoj lekarz? To jego decyzja? Matko i corko.. jak na takim etapie mozna podac leki przeciwskurczowe? Przeciez one Ci je zahamuja i jak ma sie cokolwiek dziac? Ale bym zrobila raban w tym szpitalu.. oby znalazl sie jakis normalny lekarz :sorry2:

Natkus przeraza mnie wizja 4ro latka ze smokiem lub oduczania. Max wychowal sie bez smoka i bylo super. Teraz tez sie staram ale z tym pempuszkiem niejest dobrze. I wcale mi się on niepodoba. Lekarz kazal przemywac spiry. 70% ale on goowno daje...
A na objad mam makaron z sosem pomidorowym i parmezanem.

Majula pogadaj jeszcze raz z lekarzami albo lepiej meza wyslij. Jak nic nie wskorasz to moze rzeczywiscie bedzie lepiej jechac do innego szpitala. A moze skontaktuj się ze swoim gin. Szkoda zeby cie tak meczyli.

Wyczekany czekamy na wieści :-)&&

Czekam na m. i na jedzonko.:-)

Witajcie ,za nami tez juz tydzien :-)
Ja czuje sie super ,ale niestety zamiast cycowac -butelkuje -w skrucie brak mleka w jednej piersi a druga zapalona ze zgrubieniami -juz mniej boli ale marzenie o cycowaniu poszlo w las -jeden plus tego Mia jest o wiele spokojniejsza i lepiej spi :-)

Gratuluje Wam nowych dzieciaczkow i czekam na kolejne wiesci z porodowek :-)

A co do mojego starszaka jestem z niego dumna -bardzo pomaga i nawet poszedl do sklepu i kupil za swoje pieniazki az dwa misie dla siostry (bylam w szoku) ,a moj maz zwariowal zamiast mi dawac buziaki najpierw zawsze idzie do malej hehe

Mnie wlasnie zwiezli na noworodki ale malej nie dostane poki nie bede w stanie a na razie kompletnie nie czuje sie na silach. Gorzej przeszlam ta cc :( w dodatku na noc dali mi przeciwbolowy ktory w ogole nie zadzialal :( dopiero o 5 rano poprosilam o kolejny - dostalam ketonal i poki co jest git. Martwie sie o taswoja rane po cc bo sadlo nad nia wisi:(

Gratuluje nowym mamusiom

reklama
Madison oby oby:tak: w sumie po cichu leczę że młody się zdecyduje
Majula czy ten lekarz oc.....ał że tak powiem, teraz przeciwskurczowe:wściekła/y::angry: normalnie zabiłabym w jednej chwili
Gorgusia oby starszakowi minął ten etap trzymam mocno &&&&&
Fiufiu udanego urlopu kochane i spokojnej drogi:tak:

A u mnie się wyciszyło. Co jakiś czas pojawia się skurcz ale to nic.
Jutro pełnia z wielkim księżycem więc chyba będę wyć do niego ;-)a dziś biorę się za słoiki. Zrobię ogórki. Mój P kończyć będzie malowanie łazienki więc zostanie dla mnie sprzątanie :-)choć pewnie będę musiała wywalczyć bo ciągle słysze leż, odpoczywaj:crazy: a mnie już dooopa i plecy bolą od leżenia i odpoczywania:dry:.
Na obiad nie mam też pomysłu.
Udanego dnia kochane

Do góry