reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

KASPIAN oby z małym było wszystko ok :tak:

MONYA tak, jestem zwarta i gotowa ;-) u nas przez kilka dni ma być chłodno ale na poziomie 20st

MADISON będziesz miała księżniczki w domu to Ci przejdzie :tak:

FIUFIU szacun za posta :-D;-)

CARINE i to jest przewrotność losu.. jak ma nie być to są skurcze a jak już mogą być to ich nie ma :shocked2:

MAGDA obyś doszła do fryzjera :-)

OJAKA z tą witaminą to nie pomogę ale wydaje mi się, że może być

MARTUSKA a po co chcesz brać Mg na skurcze? Niech się rozkręcają ;-)

EWAELINKA a to dobre :sorry2: pod koniec ciąży cukrzyca..

WKASIA dobrze, że GBS ujemny

AMELIA to się nalatasz :dry:

ASIOŁEK oby szybo dzwonili z banku!! :-)

Dziewczyny.. Was też tak bolą kości na dole? Lekarz mówił, że niby wszystko mi się rozchodzi do porodu ale z każdym dniem czuje większy dyskomfort.. a jeszcze dzisiaj topie się w śluzie :baffled:

Moje roztrzepanie dzisiaj przebiło.. zrobiłam pranie, wyciągam i myślę czemu nie pachnie? Aha nie dałam proszku i płynu do płukania :confused::-D no i znowu pranko..

reklama
Asiołek wdech wydech wdech wydech!! bo w banku urodzisz!!
w sumie...dzidzia będzie coś tam miała darmowe dozywotnio:)

a ja ponawiam pytanie o ta wit.E...:)

edit:
Natkusia dzięki:) oj to roztargnienie w ciąży nam nie służy...:) ja kiedyś czekalam godzinę aż mi sie pranie skończy,idę do pralki a tam nadal godzina do końca...ja mądra wody nie odkręciłam..i cały czas mrugało "okręć zawór! odkręć zawór"

Ostatnia edycja:
Karawina...mi to wygląda jak zanieczyszczona próbka moczu, tzn. śluz z pochwy dostał się do pochwy. Czy podmywałaś się przed, albo użyłaś tamponu? Jak bardzo Cię to niepokoi to zrób posiew, będziesz miała wyniki tuż przed wizytą i z lekarzem zadecyduje je co dalej. No i główne pytanie od lekarzy , czy masz temperaturę, albo czy odczuwają dyskomfort przy siusianiu? Jeśli nie to ja bym zrobiła posiew z zastosowaniem środków czystości, o których pisałam wczesniej i pila dużo wody.

Ostatnia edycja:
Kochane jesteście, że mnie tak wspieracie w mojej samochodowej paranoi ihihihihihi :))))))))))))))))))))))))))))))

Jeszcze będę musiałą poprosić kogoś kto zna j. niemiecki aby zadzwonił do salonu gdzie były robione naprawy i zapytał o ostatni wpisany w książkę serwisową - przebieg.... czy licznik nie cofany :)))) ale aby to zrobić muszę pojechać jeszcze raz do komisu i sprawdzić adres naprawiacza :)))) numer vin już mam ale adresu nie :)

Matkooooo, ile czytania :D
Uwaga. Dzisiaj 37t0d, zaraz się ubiorę i pójdę do apteki po to siano z malin :D

Piszecie o tych skurczach...że są, że nie ma, że bolą, że nie bolą...a ja to nic nie czuję i tyle ;)

Madison, małe będą zdrowo rosły i kiedyś zapomnisz o yym co teraz tak Cię męczy :) Poradzisz sobie z karmieniem i wszystkim innym :)

Fiuufiuu, ja też mam pytanie. Byłaś ze stopami na tym pedicure? Co do "tudzież" to ja faktycznie powiedziałabym, że to znaczy "lub", "ewentualnie". Być może większość ludzi tak tego używa i to dlatego. Ja lubię jak mnie ktoś poprawi. Są błędy z pośpiechu, z przeklikania (zwłaszcza na tel.), ale jak się dowiaduje, że coś robię źle to staram się to zapamiętać :)

Asiołek powodzenia z autem :D

Co do tej witaminy E to nie pomogę :)

Kaspian tak też myślałam, że to na tle nerwowym u synka Twojego. K. ma w rodzinie kilka takich osób, które mają problem żeby chociażby jechać na wycieczkę... bo kończy się to sraczką ;) co do brzucha to właśnie leżę, a on jest jak rozklapciały naleśnik :p opadać podobno może, ale nie musi. Do tego może to być na kilka tygodni wcześniej, ale też i godzinę wcześniej :)

Marlenkus, w szpitalach to te 3 dni raczej się siedzi, żeby oni kasę dostali :) dobrze, że już lepiej. Wanna boska...ja bym chętnie rodziła w wannie, ale u mbie są dwa szpitale i w żadnym nie ma takich przyjemności. Niby kobieta może wybierać pozycję porodu, ale praktyka jest taka, że położna mówi, że masz się położyć i tyle ;) nawet nie wiem, czy jest coś taki jak piłki i inne gadżety.

Ja magnezu już jakiś czas nie biorę. Uznałam, że co za dużo to niezdrowo :p nospy całą ciążę praktycznie wcale. Z tym co mi dali w szpitalu to by wyszły ze dwa listki może.

Co do dźwięku od sąsiadów...kiedyś wynajmowałam takie mieszkabie gdzie w łazience było słychać śpiewy poranne i bąki, to było zabawne :D

Nie wiem gdzie Wy mieszkacie :D u mnie od wczoraj pada prawie cały czas :) jest okropnie. Dobrze, że chociaż te 20 stopni, inaczej popadnę w depresję :p

Natkusia, Twój mąż chce Ci pomóc urodzić :D

Bólu spojenia nie mam wcale. Nawet nie wiem jak to "czuć" :)

Z bóli to mnie tylko cały czas to podbrzusze pobolewa :)

Ostatnia edycja:
Izis jakieś 60 km od Warszawy nie pada. Wczoraj po południu padało może z pół godziny a dziś ani kropli :tak: ale jest chłodniej, tak ze 25 stopni ale w domku słabo się obniża temperatura, mam okna cały dzień otwarte i jest cały czas duszno.

natkusia to nieźle z tym praniem, mi się jeszcze takie coś nie przytrafiło :tak:

Uprasowałam mężulkowi ubrania, zrobiłam gulasz z kaszą no i teraz czekam, bo za pół godziny mają mi przywieźć czterolatka do opieki ;-)
i pewnie nogi popuchną bo ciężko za nim wydążyć ;-)

Ogólnie to do tej pory nie miałam opuchnięć, ale od niedzieli nóżki w okolicach kostek puchną ostro, i w ogóle całe stopy bolą zwłaszcza wieczorem. Obrączkę jeszcze wkładam, ale czasami jak chcę zdjąć to jest ciężko.

Natkusia - no właśnie nie chcę brać Mg.... oczywiście skurcze sobie poszly....podbrzusze wprawdzie ciągnie, ale to tyle.... czuje się, jakbym 2 lata w tej ciazy byla, szczegolnie te ostatnie 4-5 tygodni wlecze się przeokropnie
Asiołek - wiem, co czujesz..... ja 3 lata temu dostalam pracę poza miastem i dojeżdzalam przez rok autobusami.... uciazliwe to bylo, bo musialam jechac godzine przed pracą i czekać kolejną po na autobus..... a po drodze zakupy i wracalam jak wielblad do domu.... uparlam się na auto.... maż krecil nosem, ale kupil.... malutką corsę.... jezdzilam nią rok, bo woda zaczela się lać do srodka, ale rok temu kupil mi nową corsę, full wypas wersja... zakochana jestem w tym samochodzie i wiem, ze jest tylko moja...... i jestem niezależna....i nikomu jej nie oddam :-)

reklama
Dostałam pozytywną decyzję :)))) o 15:00 podpisuję umowę i jeszcze dziś będę miała kasę :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Juhuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a teraz idę nospę łyknąć :pPPP

Do mojego banku mam 200 m :) to bardzo duży plus ihihihihi a potem pojadę do komisu :) i wycałuję mój samochód i przytulę :) a ludzie powiedzą, że z wariatami się nie zadają :)))))))))))) ihihihihi ale co mi tam :)))))

Do góry