reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Hej,przepraszam ale spalam jak smok. Dzwonił do gina no i chciał,żebym wpadła na wizytę,to mu mówię,że z deczka daleko mam w tej chwili. Wypytal sie jak to bylo poprzednio z czopem. No i stwierdził ,se dla spokojupge iść do lakarza tutaj. Stwierdził,że jeżeli to był czop to pewnie szyjka szału nie robi i oszczędnie teraz. W związku z tym,że mam wizytę regularną mam 1.07 to mam wytrwać :-) także spoko loko.
Co do twardnienia brzucha,mój po południu zaczyna i wieczorem przestaje,nic nie boli. Zaraz postaram sie wam odpisać,choć. Z komórki durnie sie pisze.

reklama
MAGDA - dobrze wiedziec, ze zmienili tam tego ordynatora buca jednego!

Cos w tym jest, ze po tym skandalu, kontrolach itd moze byc bezpiecznie i nawet przyjaźnie. Szkoda, ze tak gigantycznym kosztem.

Fiufiuu to dobrze:-)Skoro,lekarz nie panikuj to,wszystko jest i będzie dobrze.

Martyn93 współczuję przebojów z ex, niektórzy nigdy nie dorosną :no:

Magda37 myślę, ze teraz bedą w tym szpitalu na wszystko chuchać i dmuchać, w moim kiedyś tez był przypadek smierci dziecka po długim zwlekanie z cc i teraz szpital przoduje w ekspresowych cesarkach. Moja siostra urodziła 19 maja w 38 tc przez cc. Od wizyty położnej w domu, która stwierdziła ze cos jest nie tak z tetnem, do wyjęcia Franka minęły tylko 4 godziny. Ekspres.

Co do wagi, moja mala teraz we wtorek (32tc4d) ważyła 1950g i moja gin stwierdziła ze jest średnia.

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za info odnośnie brzuszka. Mój po południu jest twardy i przy gwałtowniejszych ruchach tj. wstawanie na przykład czuję jak nieprzyjemnie się spina. Dwa tygodnie temu szyjka trzymała jak trzeba. Teraz wizyta dopiero 10.07....ale musi być ok.

Ja już w pracy. Na śniadanie jagodzianka :D

witam dziewczynki

fiuuu
a moze to tylko śluz a nie czop. jak jak bylam w szpitalu to tez mi cos takiego wylecialo, jak galareta, tyle ze przebarwione krwia ale badanie nic nie wykazalo;-)
gorgusia ja mam teraz mieciutki, twardy brzuch raczej byc nie powinien bo to moze swiadczyc o skurczach..
justyna ja juz mam 2 łóżeczka i wózek;-)
martyna współczuje stresów zwiazanych z EX

mnie dzis w nocy tez skurcze nawiedzily, co prawda bezbolesne ale przez nie pol nocki nie spalam

Carine - ja bez wymalowanych pazurów ręcznych i nożnych też się czuję jak nie do końca ubrana, no ale trudno, mus to mus :-)

Fiuufiuu - mam nadzieję, że wszystko OK.

Ewaelinka - ja sobie dzisiaj nogi ambitnie nogi goliłam, coraz śmieszniej zaczyna to wyglądać :-)

Gorgusia - mnie ostatnio właśnie twardnieje brzuch na wieczór, zastanawiam się czy to nie po żelazie m.in. dzisiaj robię przerwę i zobaczę co wieczorem będzie. Bo to mocno upierdliwe uczucie.

Kami - Emilka w 30 tygodniu miała 1600 g. Ale wiesz, to są takie szacunkowe pomiary równie dobrze może być trochę więcej bądź mniej, jeżeli lekarz mówi, że OK to znaczy, że tak jest :-)

Spadam na zakupy, chcę popatrzyć na laktatory i monitory oddechu :)

Madison no wlasnie troche sie martwie ze nie mam a z drugiej strony boje ze za wczesnie.
I chyba w piatek pojedziemy po wozek a i tak trzeba dwa tyg czekac na zamowienie bo na stanie maja tylko pokazowe. A czy ktoras ma moze tutka tambero? Bo wlasnie ten planuje kupic. Po Igorze niestety nie mam bo on mial jak sie urodzil uzywany, i tak sie nabluznilam na niego bo tak diabelsko ciezki ze baaardzo szybko przesiedlismy sie w spacerowke i w niej jezdzil na lezaco ;)
Co do wagi dziecka moje w 29 tyg wazylo 1266g i teraz bede miala usg w 33 tyg to sie dowiem.
Martyna wspolczoje problemow z eks ;/ wiecznie problemowi :/ oraz trzymam kciucki zeby z babcia bylo wszystko dobrze ale powiem ze bardzo ladny wiek 93 lata ;)
Gorgusia ale mi checi narobilas na jagodzianke a nie moge przez ta diete cukrzycowa ;( ;p
Jeszcze wracajac do tej wagi dzieciaczkow to az martwie sie zr moje to jakis kurdupelek bedzie wasze taka ladna wage maja.
Magda u mnie jest tak samo polozna przychodzi dopiero po porodzie i szpital sam zglosi urodzenie dziecka.

Dziewczyny nie przejmujcie sie tak ta wagą. Prawda jest taka, ze najlepsza waga to do 3500 kilo. Łatwiej urodzić takiego bobasa. Nam położna mówiła, ze dzieci dziś rodzą sie wyrośnięte po witaminach i ze to wcale nie jest tak, ze jak dziecko wazy 4 kg to bedzie zdrowsze niż to z waga 2500 :-) Ja na przykład jestem po cc, ale chce rodzic naturalnie i dlatego liczę na wagę ok 3 kg, żebym mogła tego dokonać.

Ale tak dziś jest. Pamietam jak wkurzalo mnie gadanie niektórych bab jak widziały synka (2860 52cm) ze taki malutki. A on był idealny. Choć powiem wam, ze ciuszki tez robią jakieś takie na wyrost. Niby 56 cm, a na moim synku wszystko było workowate:tak:

reklama
Mój brzuch też twardy, zwłaszcza po południu i jak cały czas chodzę.
Ale tak jest od dawna, na wizytach gin mówi że jest OK i wszystko dobrze trzyma - jutro mam wizytę i mam nadzieję że też będzie OK.
Rano i w trakcie leniuchowania jest w miarę miękki, chociaż szczerze mówiąc to chyba nigdy nie jest jakiś super miękki...
Ale chodzę całe dnie bo jakoś nie umiem usiąść na tyłku i może dlatego ten brzuch tak twardnieje, a jeśli chodzi o magnez to biorę od dawna (Magne B6 6 tabl).
Jestem po drugim śniadaniu - jagodzianka + truskawki :-) mniam.
Muszę poprzekładać rzeczy do nowych mebli ale muszę się zastanowić co, gdzie i w którym pokoju umieścić.
Obiad w miarę z głowy bo mamuśka ma robić mielone dla wszystkich ;-)

Do góry