reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Witajcie!

U mnie siary brak i oby tak zostało do 'po-porodzie'. W pierwszej ciazy sie udało.

32tc na liczniku! Super, super, ale jeszcze mało :)

Ale mnie brzuch bolal w nocy, myślałam nad szpitalem.
Dolna połowa brzucha, cala, jakaś masakra i takim bólem ciągłym, to mnie pocieszalo, ze nie skurcze. Dziewczyny robiły bardzo dziwne rzeczy, nie poznawalam własnego brzuchola, nie wiem czy ich tańce mogły wywołać az taki dyskomfort. Oby nie wróciło.

Ja dzis na kontrole szyjki i na awanturę do Medicovera o ostatnie wyniki, nie wierze, ze ich nie ma jeszcze, co najwyżej nie wrzucili do netu.

Oby korki wyjazdowe na długi weekend mnie ominęły.

Weselej środy i dobrego nastroju na poczatek długiego weekendu!

reklama
Cholera...właśnie byłam oddać mocz, krew i zrobic tego paciorkowca i chyba nie wzięłam oddzielnego skierowania na paciorkowca, ktore lekarz mi wystawił, a w pon wizyta. Juz chyba nie zdążę z wynikiem, bo jutro święto a czeka sie na wynik kilka dni:(

MADISON to mialas taki bol jak ja wieczorem :-( dobrze ze przeszlo! Gratuluje 32tc, przeleci ;-)

MONYA kurcze chyba juz nie dasz rady.. umow sie z nim ewentualnie, że wynik przekazesz mu przez tel :tak:

Witam sie. Monia 456 jak czytam, jaka byla Twoja cora za mlodu, to jakbym swoja widziala. Wszyscy mowili, ze noworodek tylko spi, u nas tak bylo... w pierwszym miesiacu zycia. Potem sie dobre skonczylo i mala spala 3xpo pol godziny za caly dzien!!!!! Ale ja bylam wkurzona, nie moglam nawet obiadu zrobic, bo ledwo usnela, a juz wyspana byla ;). Licze po cichu, ze tym razem trafi mi sie bardziej spíace dziecko ;).

DOMI:

Dziewczyny chcialabym was poprosic o ogromne kciuki. Za okolo 2 godziny Lilly bedzie miala sprawdzane oczka na retinopatie. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Ja wlasnie czekam na autobus I jade do malej.

Dlatego mnie wkurzaja te książki o dzieciach :) W pierwszym miesiącu spi 20/24, w drugim 18/24 itd.
Karmienie piersia ma trwac 15-20 min. Nie robic z siebie smoczka. Aaaaaaaakurat ;)

NATKUSIA - w kupie razniej, wiec współczuje bólu, ale pocieszam sie, ze nie tylko ja...

LILITH - od samego czytania co Ty robisz i planujesz czuje zmęczenie. Nie wiem skąd Ty na to wszystko siły bierzesz, co chwila borykajac sie z jakimis dolegliwości.

GORGUSIA - mi tez sie wydaje, ze juz czas przestać dźwigać małego. Taka fajna ciąże masz, nie utrudniaj jej życia :)

MONYA - ja tak z czystej ciekawości: masz skierowanie od ginekologa na GBS i idziesz z tym do przychodni/laba i tam pobierają dopiero? Pytam bo mi pobierała gin prowadząca i teraz tez tak bedzie i kurier im to wozi do labolatorium.

FAISCA - moze to rwa kulszowa, rozciaganie faktycznie podobno pomaga.

Witam się i ja. Pogoda póki co ładna, ale podobno od jura ma padać. Jak zwykle : jadę nad morze i pada. Od kilku dni okropnie bolą mnie plecy: z początku cały odcinek piersiowy a teraz pod prawą łopatką. Nie wiem jak wysiedzę jutro w samochodzie.

Mexi moja Agatka od samego początku urządzała sobie tylko krótkie drzemki w ciągu dnia za to w nocy spała,że aż miło. W dzień przestała spać mając niespełna dwa lata. Nie chciała i koniec.

Domi kciuki zaciśnięte.

Ewelinka trzymam kciuki, aby Cię wypuścili do domu.

Kahaka gratuluję wyników. Mi tez z Agatką siara leciała wcześniej a teraz nic(może Agatki tak mają;-))

Madison gratuluję 32 tygodnia:tak: Oby reszta minęła spokojnie.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i wyniki.Miłego dnia

Chwile mnie nie ma a tu tyle naskrobane ,ja podlaczona czekam na wizyte -cos im sie nie spieszy :-/
Faisca -co do koloru wozka to srodek wypelnie rozem :-D tam bedzie tez moja laleczka ubrana na rozowo hihihi szal rozu mam dalej ale jakos co do wozka chcialam ciemny a ten wzor z bialymi kwiatkami wpadl mi w oko ....
Czekam na wiesci od mamy

Domi kciuki bardzo mocno zacisniete !!!!!!!!!!
Co do imienia Emil hmmm ja mam slabosc do niego ,uwielbiam :-) wspomnienia z dawnych lat ;-)

Caltha nie jestem pewna ale na mocno opuchlizne zalecaja picie herbaty z pokrzywy -podobno ,ale sprawdz jak cos bo nie chce cie w blad wprowadzic
Natkusia ty tam lez a nie jakies bole ci w glowie ;-) bede odliczac za Ciebie 17 :-)
Co do siary to tym razem ciszaaaaa suchoooo w pierwszej ciazy juz dawno przeciekalam ,a teraz nic ,nawet cyc juz nie boli

Caltha -mi moja gin przepisala na opuchlizne Cyclo3fort i mi pomogło przy tych upałach, bo noga do buta mi sie nie miescila. Sprobuj moze i Tobie pomoze. To jest bez recepty

reklama
Ewaelinka odpoczywaj Kochana... z tymi dolegliwościami musisz bardzo o siebie dbać i wszyscy Twoi bliscy... ale jak widzę z tym chyba nie ma problemu, oczywiście życzę Ci powrotu do domku :)

Ewcol a jak tam zdrówko Twoich dzieciaków, jak kolano córki?

Monia456 - zakupy z dziećmi to zawsze wyzwanie :) ale Małą dzielna :) pakuj torbę do szpitala :)

Gorgusia nie noś już Małego... to już nie czas...

Lilith u Ciebie praca pełną parą - zmobilizowałaś mnie i posprzątałam dziś rano łazienkę łącznie z odgruzowaniem :) czyli szafeczki jak marzenie :) a Ty pij wodę i nie forsuj się już

Caltha dla odmiany ja mam taką lewą nogę :) czyli mamy wspólnie parę spuchniętą i parę całkiem fajną ;) na ostatniej wizycie mój gin powiedział, że już coraz mniejsze szanse są na zmniejszanie się opuchlizny po nocy bo macica duża, biodra się rozchodzą i uciska wszystko ...

Oszqurde skowroneczki poranne z Was :)

Martuśka padanie wieczorową porą doceniaj... masz szansę nieco wypocząć a już nie wszystkie z nas mogą normalnie zasnąć :)

Kahaka gratuluję wyników, siara mi nie leci... ale poprzednio też jej nie było :)

Naktusia dobrze, że przeszło... jeszcze 17 dni :)

Faisca ten tzw. urlop to 3 dni na Mazurach :))) ale bardzo mnie cieszą bo popływam sobie :) będzie mi lekko :)

Madison trzymam kciuki! mam nadzieję tylko, ze wyników nie zgubili... co do teorii książkowych to mnie bardzo cieszą :) podobnie jak nauki przedmałżeńskie prowadzone przez księży :)

Monya81 a może będzie ktoś ludzki w rejestracji i Ci zaufa, że skierowanie dowieziesz?

Mexi chyba każda z nas liczy na takie śpiące dziecko :))))

Domi - za Lilly i jej badania kciuki mocno ściskam!!!!!!

WKasia - udanego "morzowania" i lekkiej podróży

Dzień dobry
Maja wyprawiona do szkoły, łazieneczka błyszcząca, kakao wypite i płatki kukurydziane z garścią orzechów laskowych - zjedzone, pies na spacerze był... teraz zakupy... ale dopiero jak skończę kawkę :)

Dziewczyny pomóżcie mi jakie menu na urodzinki? WIem, ze już dzieci sobie zażyczyły wiśnie i arbuza... tort też już zamówiłam... gdybym byłą bardziej na chodzie popiekłabym cista, ciasteczka z wróżbą ale naprawdę nie mam na to siły... Maja móiłą, że na poprzednich urodzinach były koreczki (ogórek, pomidor, kawałek parówki) ale ja takich nie zrobię... nie dam dzieciom parówek na urodzinach!!! Więc z czego mam zrobić te koreczki??? podobno były jeszcze frytki.. i zapiekanki domowej roboty...
Chyba zamówię im pizzę... ale nie mam pomysłu na przekąski... muszą być dla leniwej kobiety w ciąży ;) nie liczac krakersów , paluszków itp. muszę jeszcze coś na tym stole dla głodomorkó postawić...

weny brak. stop
help.stop
:)

Martuśka znów co lekarz to opinia :) ten lek kupiłąm w aptece na polecenie farmaceuty a jak poszłam do lekarza skonsultować - kategorycznie zabronił :)

Do góry