reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Ewaelinka- to dobra wiadomosc z jednej strony, bo malutka jeszcze nie pcha sie na swiat ;) z drugiej str wspolczuje bo tez mam bole spojenia.. a wizyta dopiero 3 lipca... :eek:

reklama
Ewaelinka...przynajmniej wiadomo co powoduje te akcje i można jakoś temu zapobiec. Czy pierwszy wczesny porod tez mógł z tego wynikać?

Dziewczyny mi tez czasem wywala forum, ale ja zawsze z telefonu pisze i wifi mi sie rozłącza, to dlatego. Ale nauczyłam sie, że jak mam długiego posta to kopiuje zawsze do schowka, ze jak mi wywali przy kliknięciu odpowiedz nie będę musiała pisać jeszcze raz. I o dziwo złośliwość rzeczy martwych jak kopiuje to nie wywala:)

Monya przy Oliverku tego nie mialam wtedy byly tylko skurcze i rozwarcie a pozniej doszlo saczenie sie wod -takze teraz nowosc :-/
Musze sie przespac dziewczyny

Natkusia- już niedługo!
Ewaelinka- dalszej wytrwałości!

Ja się w nocy wystraszyłam...miałam 4 bolesne skurcze. Do tego uczucie jakby dziecko było bardzo nisko. Całe szczęście przeszło. Całe dwie na spacerach,kilka razy dziennie włażenie na drugie piętro i proszę bardzo.

Ostatnia edycja:
Madison - kiepsko szukałas, ja odrazu natrafiłam na dyskusje jak ubrać dziecko na wyjście ze szpitala ... Małe spięcie było - u nas taka sama dyskusja przebiegała łagodniej ;)

Mexi- ja jestem Alicja i przez całe zycie byłam z tego imienia bardzo zadowolona. A wiec polecam ;)

Katrina- za naszych czasów imię Daniel było dość popularne. Pamietam, ze moja pierwsza miłość w zerówce to własnie Daniel ;)

Ewaelinka - biedaku, bedzie dobrze!

Hej dziewczyny!

Ewaelinka kciuki masz u mnie zaklepane od początku tych przygód ze szpitalem. Trzymaj sie bidulko!!!

Natkusia TYLKO 18 dni:szok: do donoszonej ciązy. Przeraża mnie, ze ten czas tak leci. Ja mam wrażenie, ze mi jeszcze mnóstwo go zostało.

Imionami bym sie bardzo przejmowała. Ja miałam wybierać z moim mężem. Chciałam zeby to była wspólna decyzja, ale nie musieliśmy dojść do porozumienia wiec sama wybrałam, bo ja lubię sie przywiazywac i nie wyobrażam sobie mówić na brzuszek dziecko, albo córka. Jak zwracam sie osobowo to już jest namacalne. Każdy w tym względzie ma po prostu inaczej. A imie jakieś wybierze prędzej czy pózniej.

Wiecej już nie pamietam...

Witam wszystkich.

Ewelinka super,że już wiadomo, że to nie Mała chce się wydostać, ale z drugiej strony współczuję tych bóli.Oby szczęśliwie wszystko się skończyło.

Jak ja bym chciała usłyszeć od mojego męża dziękuję za cokolwiek, albo,że dobry obiad zrobiłam. Tylko, gdy ja powiem, że jest dobry, to przyzna mi rację.Kłócimy się o to często. Z jednej strony wiem,że tak był wychowany,ale miło byłoby mi usłyszeć, że coś jest ok. Gdy chodziłam do pracy częściej pomagał, pozmywał i w ogóle, ale od czasu skończenia pierwszego trym. ciąży tylko raz się udzielił.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Miłego dnia dla wszystkich.

Ewaelinka no to się porobiło... trzymaj się Kochana... pewnie dużo przed Tobą w związku z tą rehabilitacją. Najważniejsze, że Malutka ma się dobrze :) oby te rozejście Ci zbytnio nie dokuczało !!!

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!! Sama tez idę golić nogi ;)

Co do długiego postu to jakoś tak wyszło ;)

Witam się na szybko.
Już po usg,szczegóły na wizytowym.
Jestem padnięta bo wracałam w największym słońcu godzinę do domu, a klima coś nie chciała się rozchulać...może to i lepiej bo chodzę z zatkanym nosem.
Teraz zabieram się za pierożki z truskawkami bo strasznie głodna jestem:)

Ewaelinka szok! to teraz jak zaczną Ci się skurcze porodowe to skąd będzie wiadomo,że to TE skurcze a nie znowu to promieniowanie? Biedulko się umęczysz. Trzymam kciuki,żebyś mogła długi weekend chociaz w domu spędzić.

reklama
Witam wietrznie wtorkowo:)

apropo znikających postów to mam nadzieję, że ten nie zginie bo pewnie wyjdzie dość długi:p

Co do pasów to ja wole zapisać, biodrowy na maksa pod brzuch i jadę.

angie ja też niewyspana bo musiałam mężowi relacje z meczu zdawać więc do po 2 mnie przetrzymało

Natkusia zazdroszczę Ci tych 18 dni ja też już odliczam choć jestem nieznacznie w tyle. Chociaż w sumie mój lekarz się upiera że w mojej sytuacji termin z om może być niewiarygodny i się sugerować terminem z usg - data wciąż ta sama 24.07. więc byłabym tydzień do przodu!:)

Asiołek ja też mam problemy z chodzeniem, poza tym jak się położę to ciężko mi potem wstać. Wszystko boli. Powodzonka na wizycie! Czekamy na wieści!

Madison wszystko pięknie tylko najpierw do tej torby trzeba się zmieścić:) ja będę miała z tym probelm tyle tego wszystkiego

monia456 MIłego dnia;)

Mexi ja miałam problem z imieniem dla chłopca. Z mężem wspólnie stanęło na Danielu więc problem sie rozwiązał. Powodzenia na poszukiwania:) Alicja ładne imię, dobrze mi się kojarzy więc tym bardziej. To imię przede wszystkim Wam musi odpowiadać

kami-30 pocieszające to co wyszło na alkomacie. Ja też ostatnio coś często sie skuszę na warkę radler 0,0% a potem główkuje czy podane 0 to naprawdę 0 :)

katrina86 dopiero co wyżej napisałam o imieniu dla mojego synka a widzę, że ktoś także się na nie skusił. To doooobrze! bo w sumie mało znam małych Danielków i bałam się że to imię na wyginięciu i skrzywdze Malucha:p Tez słyszałam, że jak dla zwierzaka. Z tym że ja mam to gdzieś:)

caltha być może już po ale w razie co powodzenia!

Ewaelinka w sumie pozytywne wieści choć bardzo zaksakujące i będziesz musiala pewnie sporo jeszcze przejśc stresów. Miło słyszeć że Małej nie zależy az tak bardzo na przedwczesne pojawienie sie na świecie:) Trzymam kciuki dalej! Prześpij się i wypoczywaj:*

gorgusia bardzo fajnie że przeszło i oby szybko nie wróciło

U mnie dziś od rana intensywnie - najpierw laboratorium (morfo, mocz, przecwiciała i poziom kwasu moczowego) potem tradycyjnie cotygodniowe ktg podczas którego moje dziecko bardzo mocno się wierci i kopie w słuchawki :D:) Na szczęscie akcji skurczowej brak i skurcze pojawiają się tylko przy ruchach maluszka więc wszystko jest w normie :)

Kciuki za pozostałe wyzytujące oczywiscie &&&&&&&&&&&&&&

Do góry