reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Dziewczyny, a może napiszemy o sobie chociaż po jednym zdaniu żeby się troszkę lepiej poznać? :)

Ja zacznę :

Mam na imię Natalia, mam 36 lat pochodzę z Dąbrowy Górniczej, pierwszy raz w życiu zobaczyłam dwie kreski trochę ponad tydzień temu :)
Jestem Patrycja, mam 30 lat. Mieszkam w Dąbrowie Górniczej. Jest to moja pierwsza ciąża :)

Wg dzisiejszego usg 6w1

Powinno być juz 8+1, ewentualnie 7+1, jeszcze tydzień temu beta 26 300, więc byłam spokojna, objawy wszystkie nadal są tak jak od początku- ból piersi, zmęczenie. Nie mam wyjścia, muszę czekać do piątku, po badaniach w szpitalu już na 100% będę wiedziała co dalej.
Bardzo ci współczuję, przechodziłam przez to w 2020 roku, też przed samymi Świętami.
Ja to mam złe przeczucia co do mojej jutrzejszej wizyty. Ten progesteron od początku nędzny, a wczoraj dostałam wyniki cyto i niby dobre, ale adnotacja „dość duża ilość leukocytów” (jako umysł ścisły ukochuję labo za wyrażenie dość dużą)- więc pewnie stan zapalny którego w życiu- o ironio - nie miałam 🙄
Ja w donoszonej ciąży miałam zawsze około 12-15, nie więcej.
Właśnie, odnośnie pappa. Wiecie czy jest w ogóle szansa na dobry wynik mając w przyszłym roku 35 lat? I tak będę robić NIFTY Pro i się zastanawiam czy w ogóle robić pappa i się stresować…
Ja w lutym 35 i robię, mając na uwadze, że wiek może podnieść ryzyko.
Dziewczyny lepiej zrobić sanco czy nifty?
Z tych dwóch lepiej Sanco. Nifty ma słabą wiarygodność, lubi oszukiwać.

Czatuje by nieśmiało dołączyć aleee Jestem na rozdrożu według miesiączki 2.09 ale według testów owu była 3 dni wcześniej więc można powiedzieć, że 30.08 myślę, ze będzie sierpniowe 😍 Mam ogromną nadzieje, że zostanę już z wami do końca 🤞🙏
Beta z wczoraj jakieś 10/11 dpo
Beta 35,40
Progesteron 26,10
Jutro zrobię przyrost i mam nadzieję na wysoki wynik
Cześć, wreszcie będzie ktoś z końcówki sierpnia :) Dziewczyny tu już serduszek słuchają, a ja dopiero malutki pęcherzyk widziałam :D

Jak tam wasze ciśnienie ? U mnie znowu zaczyna się problem z niskim ciśnieniem ... Mogłabym spać na siedząco

Dziś mierzyłam i normalne 120/70, zazwyczaj mam 110-120/70, więc luz. W pierwszej ciąży miałam niskie, a u lekarza zawsze wysokie i musiałam mu przynosić dzienniczek ciśnienia, bo nie chciał mi wierzyć ;)
Niezależnie od ciśnienia i tak chce mi się tylko spać i ciężko się pracuje.

Chciałam tez to zaproponować :) ale dopiero na prywatym wątku. A jak wolicie?
Na prywatnym zdecydowanie :)

Kochaniutkie nasze,
Przyszłe mamuśki bądźmy dla siebie w tym czasie oparciem i wsparciem.

Wizyty:

20.12. - @Cherry_Tomato
20.12. - @marzycielko
21.12. - @Karolina2495
21.12. - @StaraStaraczkaNew
23.12. - @Annnna1994
23.12. - @Julia96!
23.12. - @sawcia92
23.12. - @Ewusia123
23.12. - @Sansieviera
24.12. - @Gosia0132
30.12. - @Annna1994
30.12. - @Coffe18
31.12. - @Kasia.90
02.01. - @angeliskax
02.01. - @NataliaNatka
07.01. - @Magnolia89
08.01. - @NieTakaMałaMi
11.01. - @mikromiko
22.01. - @dominisia2605
Ja mam 10.01, byłam wczoraj u mojej ginekolog ale niestety nic jeszcze nie było widać oprócz ciałka żółtego :( chyba jeszcze przed świętami przejdę się zbadać betę jeszcze raz żeby zobaczyć czy nie spada. Jak wy sobie radzicie z tym czekaniem?? 😅

Ja mam 10.01, byłam wczoraj u mojej ginekolog ale niestety nic jeszcze nie było widać oprócz ciałka żółtego :( chyba jeszcze przed świętami przejdę się zbadać betę jeszcze raz żeby zobaczyć czy nie spada. Jak wy sobie radzicie z tym czekaniem?? 😅
Po kilku dniach od pojawienia się pęcherzyka żółciowego widać zarodek więc może nawet już być widoczny ;)

reklama
Do góry