reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Dziewczyny martwi mnie moje TSH. Myślałam że wszytko jest ok bo wg wyników mieszczę się w normie. A dziś lekarz mówi że nie podali norm dla kobiet w ciąży. A ponoć max to 2.5 w I trymestrze. Szukam endokrynologa ale marwow się :(
Nie wiem gdzie robiłaś, ale takie są oficjalne normy w diagnostyce na przykład

Załączniki

• IMG_2493.jpeg
    IMG_2493.jpeg
    17,9 KB · Wyświetleń: 33
reklama
@NieTakaMałaMi ostatnio euthyrox przepisał mi ginekolog w poprzedniej ciąży. Nie musiałam iść do Endo. Miałam ledwo 2.1 i już powiedział, że za dużo. Że generalnie powinno być poniżej 1,5. Weszłam w normę i teraz zachodząc znowu miałam wzrost TSH 2,2 i zwiększoną dawkę leku już przez endokrynologa.

Ja w ciąży też dostałam euthyrox bo mówił lekarz, że najlepiej nie przekraczać właśnie 2, a w idealnym scenariuszu mieć 1,5 😉ja miałam na początku 2,3 ale szybko po lekach spadł.

reklama
Do góry