reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Mam tak samo. Bicie serca usłyszę pewnie na wizycie 16.12 ale chyba dopiero po I trymestrze odpuszczę i będę się naprawdę cieszyć. Partner już skacze pod sufit a ja go co jakiś czas sprowdzam na ziemię 🙈

No właśnie ja na razie patrzę na wyniki, widzę że wskazują na ciążę i tyle. Szczególnie, że jeszcze jestem przed terminem okresu i po biochemie cykl wcześniej. I też myślę, że dopiero bicie serca/koniec pierwszego trymestru mnie trochę uspokoi.
u mnie w zasadzie perspektywa marna bo ja w okolicach 18 tc zwykle zaczynam mieć skracającą się szyjkę, rozwarcie i pessar 🤣🤣🤣 dwa razy był ten sam scenariusz więc teraz nastawiam się na to samo

Mam tak samo. Bicie serca usłyszę pewnie na wizycie 16.12 ale chyba dopiero po I trymestrze odpuszczę i będę się naprawdę cieszyć. Partner już skacze pod sufit a ja go co jakiś czas sprowdzam na ziemię 🙈
Mój kompletnie tego nie przetrawił. Nasłuchał się ode mnie za dużo, że to początek, że nie wiadomo, że ryzyko itp i chyba to na razie wyparł.

u mnie w zasadzie perspektywa marna bo ja w okolicach 18 tc zwykle zaczynam mieć skracającą się szyjkę, rozwarcie i pessar 🤣🤣🤣 dwa razy był ten sam scenariusz więc teraz nastawiam się na to samo
U mnie to pierwsza ciąża więc poza biochemem (ale bety malutkie, przed okresem wyłapane i okres raptem dzień spozniony) to żadnych innych doświadczeń nie mam.

Kiedy pozwoliłyście sobie dopuścić do siebie myśl, że naprawdę się udało? Że jest dalej wcześnie itp, ale że na razie jest ok? I że można się jakoś tam już cieszyć?
Ja po zrobieniu pierwszej bety, 12 dni po transferze invitro, wciąż nie wierzyłam w to co widzę, z niepokojem czekałam na wynik po 48h, ale przyrost był prawidłowy i dopiero wtedy doszło do mnie, że naprawdę się udało Wcześniej nic nie testowałam, bo się po prostu okropnie bałam. Ponad 5 lat staraliśmy się o dziecko

Ja po zrobieniu pierwszej bety, 12 dni po transferze invitro, wciąż nie wierzyłam w to co widzę, z niepokojem czekałam na wynik po 48h, ale przyrost był prawidłowy i dopiero wtedy doszło do mnie, że naprawdę się udało Wcześniej nic nie testowałam, bo się po prostu okropnie bałam. Ponad 5 lat staraliśmy się o dziecko
To nie ma wyjścia. Musi być dobrze!

Może wreszcie przyszedł na was czas . ♥️ Liczę że każda z nas będzie z dobrymi wiadomościami ☺️

Ostatnia edycja:
reklama
Na razie wygląda to tak:
3.12 - beta 6.25, progesteron 16.2
4.12 - beta 18.8, progesteron 22.1
5.12 - beta 28.5, progesteron 21.5

Pójdę jeszcze w sobotę zobaczyć jak się zmienia. W poprzednim cyklu miałam wczesną biochemiczną, z malutką beta więc teraz się boję powtórki.
Mam nadzieję że w sobotę lub niedzielę oficjalnie do nas dołączysz . ♥️

Do góry