reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Są produkty od których was odrzuciło ? U mnie z dnia na dzień bez problemu udało się rzucić palenie jak się dowiedziałam o ciąży ,poprostu dziwnie mi papierosy smakowały . Odrzuciło od kawy ( nad tym ubolewam bo lubię kawę :( ) i zauważyłam że rzyga mnie po bardziej tłustych rzeczach . A i co piłam gazowana wodę to teraz mi po niej nie dobrze i dziwnie mi smakuje , jedynie woda niegazowana. A dzisiaj jeszcze herbata be . Ja już coraz mniejszy wybór mam w menu 😆
Zależy od dnia, ale od dwóch tygodni kawa też mi nie smakuje, wcześniej piłam kilka kaw dziennie 🙈🙈 po tłustych i ciężkich potrawach mam straszną zgagę i rano też dopóki nie zjem czegokolwiek, dzisiaj ciężki dzień bo niedobrze mi po wszystkim- herbata, chleb z masłem, owsianka, nic mi nie pasuje, ale jeszcze nie zdarzyło mi się wymiotować i mam nadzieję, że zostanie tak już do końca 😁 I też wcześniej non stop jadłam słodycze, teraz wole kwaśne soki i słone potrawy.

reklama
Są produkty od których was odrzuciło ? U mnie z dnia na dzień bez problemu udało się rzucić palenie jak się dowiedziałam o ciąży ,poprostu dziwnie mi papierosy smakowały . Odrzuciło od kawy ( nad tym ubolewam bo lubię kawę :( ) i zauważyłam że rzyga mnie po bardziej tłustych rzeczach . A i co piłam gazowana wodę to teraz mi po niej nie dobrze i dziwnie mi smakuje , jedynie woda niegazowana. A dzisiaj jeszcze herbata be . Ja już coraz mniejszy wybór mam w menu 😆
U mnie nic. Mogę jeść wszystko jak narazie 😃 odstawiłam kawę i zieloną herbatę. Za kawą nie tęsknię ale za herbatą już tak. Najważniejsze że mdłości minimalne już 😍

Ja w ogóle nie należę do panikar, ani jakoś specjalnie się nie martwię.. ale to co przeżywam przed dzisiejszym USG to woła o pomstę do nieba, serio! Mi się aż ręce trzęsą! Mam milion myśli na minutę. Jak znów będzie puste jajo płodowe to ja już kolejny raz nie będę miała sił próbować 😩😩😩

Wszystko się wyjaśni po USG z zarodkiem wtedy będzie przewidywana data porodu u każdej i tyle :) to nie będzie już takich rozbieżności. U mnie w om już 8 tydzień ale co z tego jak z USG 7, więc zostaje 7 :D
Przy IVF nie liczy się daty porodu z om. Nie ma to racji bytu (mi to wgl by herezje wyszły 🤣). Chyba, że ktoś był na cyklu naturalnych i zawsze ma owulke 14 dnia 😁

reklama
Ja w ogóle nie należę do panikar, ani jakoś specjalnie się nie martwię.. ale to co przeżywam przed dzisiejszym USG to woła o pomstę do nieba, serio! Mi się aż ręce trzęsą! Mam milion myśli na minutę. Jak znów będzie puste jajo płodowe to ja już kolejny raz nie będę miała sił próbować 😩😩😩
Nie dziwię się. Trzymam kciuki :)

Do góry