reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Są produkty od których was odrzuciło ? U mnie z dnia na dzień bez problemu udało się rzucić palenie jak się dowiedziałam o ciąży ,poprostu dziwnie mi papierosy smakowały . Odrzuciło od kawy ( nad tym ubolewam bo lubię kawę :( ) i zauważyłam że rzyga mnie po bardziej tłustych rzeczach . A i co piłam gazowana wodę to teraz mi po niej nie dobrze i dziwnie mi smakuje , jedynie woda niegazowana. A dzisiaj jeszcze herbata be . Ja już coraz mniejszy wybór mam w menu 😆
Zależy od dnia, ale od dwóch tygodni kawa też mi nie smakuje, wcześniej piłam kilka kaw dziennie 🙈🙈 po tłustych i ciężkich potrawach mam straszną zgagę i rano też dopóki nie zjem czegokolwiek, dzisiaj ciężki dzień bo niedobrze mi po wszystkim- herbata, chleb z masłem, owsianka, nic mi nie pasuje, ale jeszcze nie zdarzyło mi się wymiotować i mam nadzieję, że zostanie tak już do końca 😁 I też wcześniej non stop jadłam słodycze, teraz wole kwaśne soki i słone potrawy.

reklama
Są produkty od których was odrzuciło ? U mnie z dnia na dzień bez problemu udało się rzucić palenie jak się dowiedziałam o ciąży ,poprostu dziwnie mi papierosy smakowały . Odrzuciło od kawy ( nad tym ubolewam bo lubię kawę :( ) i zauważyłam że rzyga mnie po bardziej tłustych rzeczach . A i co piłam gazowana wodę to teraz mi po niej nie dobrze i dziwnie mi smakuje , jedynie woda niegazowana. A dzisiaj jeszcze herbata be . Ja już coraz mniejszy wybór mam w menu 😆
U mnie nic. Mogę jeść wszystko jak narazie 😃 odstawiłam kawę i zieloną herbatę. Za kawą nie tęsknię ale za herbatą już tak. Najważniejsze że mdłości minimalne już 😍

Ja w ogóle nie należę do panikar, ani jakoś specjalnie się nie martwię.. ale to co przeżywam przed dzisiejszym USG to woła o pomstę do nieba, serio! Mi się aż ręce trzęsą! Mam milion myśli na minutę. Jak znów będzie puste jajo płodowe to ja już kolejny raz nie będę miała sił próbować 😩😩😩

Wszystko się wyjaśni po USG z zarodkiem wtedy będzie przewidywana data porodu u każdej i tyle :) to nie będzie już takich rozbieżności. U mnie w om już 8 tydzień ale co z tego jak z USG 7, więc zostaje 7 :D
Przy IVF nie liczy się daty porodu z om. Nie ma to racji bytu (mi to wgl by herezje wyszły 🤣). Chyba, że ktoś był na cyklu naturalnych i zawsze ma owulke 14 dnia 😁

reklama
Ja w ogóle nie należę do panikar, ani jakoś specjalnie się nie martwię.. ale to co przeżywam przed dzisiejszym USG to woła o pomstę do nieba, serio! Mi się aż ręce trzęsą! Mam milion myśli na minutę. Jak znów będzie puste jajo płodowe to ja już kolejny raz nie będę miała sił próbować 😩😩😩
Nie dziwię się. Trzymam kciuki :)

Do góry