reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Witam się :) nigdy nie pisałam na forum, ale uznałam, że doda mi to otuchy :)
Krótka historia.. zaszłam w ciążę w czerwcu. Okazało się, że mam puste jajo płodowe i 21.08 miałam łyżeczkowanie.. generalnie trauma w szpitalu! 😩 później cykle z czapy.. 39 dni, 36 dni.. i tydzień temu zrobiłam test ciążowy :)
2.11 beta 134
4.11 464 prog 28
Dzis na usg widoczny pęcherzyk 4mm..
czy tym razem tez bedzie pusty? Trzymajcie kciuki!
Może tym razem wreszcie będziesz mogła się cieszyć tym etapem w życiu . Powiem ci że przy takiej becie jak widać taki spory pęcherzyk to może dobry znak ☺️ u mnie przy becie ponad 1000 był tylko widać mini ledwo widoczny pęcherzyk . Czekam aż wybije ten 7 tydz i liczę że wtedy już będzie widoczny zarodek . U ciebie teoretycznie wiadomo który byłby to tydzień 20 grudnia ?

reklama
Szczerze ? Podłamal się trochę , zresztą ja też. 20 grudnia mamy połówkowe będzie to 21+3 i mamy cichą nadzieję że jednak będzie syn. Wiem że najważniejsze zdrowie ale jednak chcielibyśmy rodzynka :). No i dla męża to ważna sprawa aby nazwisko przetrwało bo sam ma tylko dwie siostry . 🫣
Jakoś ogólnie ta ciąża jest taka inna. Nie mam czasu na myślenie , planowanie, wyczekiwanie ruchów. ( Choc już je czuje ).
Po prostu żyje jak przed ciążą. Oprócz nas nikt o ciąży nie wie. Powiemy może w święta ale jakoś nie spieszy nam się. Oczywiście cieszę się że badania wychodzą wszystkie dobrze i wszystko wskazuje że mała jest zdrowa .
Może was jeszcze zaskoczą połówkowe i będzie chłopak . Różnie bywa . Ja przy 3 córkach również wariuje 😆 I szczerze fajnie jakby był również chłopak ale nawet nie wiem czy odnalazłbym się wtedy w sytuacji jak zawsze dziewczynka była .

Mam to samo! I też wizytę 20.12.. nie wiem jak ja to wytrzymam 😳😳
Wpisać cię wstępnie na listę ? Żadna z nas jeszcze nie jest i tak pewna ,bo większość jest przed pierwszą wizytą lub dopiero po pierwszej i jeszcze nie jest tak wszystko dobrze widoczne . Wtedy możesz z nami wyczekiwać i relacjonować .

Dziewczyny, a macie już jakieś pierwsze objawy ciąży?
Ja biorę duże dawki progesteronu, więc u mnie objawy ciąży mogą być spowodowane lekami, ale miewam bóle brzucha, takie ciągnące i kłujące, czasami jak na okres. Dodatkowo miewam mdłości i przeokropnie bolą mnie piersi 😄

Ja biorę duże dawki progesteronu, więc u mnie objawy ciąży mogą być spowodowane lekami, ale miewam bóle brzucha, takie ciągnące i kłujące, czasami jak na okres. Dodatkowo miewam mdłości i przeokropnie bolą mnie piersi 😄
ja mam ból piersi, czasem mdłości, wyczulona jestem na zapachy no i wlansie bóle brzucha jak na okres

Ja przyzwyczajona jestem do dużych dawek proga i estradiolu więc pod tym względem nic mi nie dolega. Brzuch czasem ciągnie lekko okresowo. Boje się tylko jak tym razem zareaguje na wzrost hcg 🙈 ostatnim razem miałam okropne mdłości, które skończyły się dopiero w 5 miesc

reklama
Do góry