reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Witam się :) nigdy nie pisałam na forum, ale uznałam, że doda mi to otuchy :)
Krótka historia.. zaszłam w ciążę w czerwcu. Okazało się, że mam puste jajo płodowe i 21.08 miałam łyżeczkowanie.. generalnie trauma w szpitalu! 😩 później cykle z czapy.. 39 dni, 36 dni.. i tydzień temu zrobiłam test ciążowy :)
2.11 beta 134
4.11 464 prog 28
Dzis na usg widoczny pęcherzyk 4mm..
czy tym razem tez bedzie pusty? Trzymajcie kciuki!
Może tym razem wreszcie będziesz mogła się cieszyć tym etapem w życiu . Powiem ci że przy takiej becie jak widać taki spory pęcherzyk to może dobry znak ☺️ u mnie przy becie ponad 1000 był tylko widać mini ledwo widoczny pęcherzyk . Czekam aż wybije ten 7 tydz i liczę że wtedy już będzie widoczny zarodek . U ciebie teoretycznie wiadomo który byłby to tydzień 20 grudnia ?

reklama
Szczerze ? Podłamal się trochę , zresztą ja też. 20 grudnia mamy połówkowe będzie to 21+3 i mamy cichą nadzieję że jednak będzie syn. Wiem że najważniejsze zdrowie ale jednak chcielibyśmy rodzynka :). No i dla męża to ważna sprawa aby nazwisko przetrwało bo sam ma tylko dwie siostry . 🫣
Jakoś ogólnie ta ciąża jest taka inna. Nie mam czasu na myślenie , planowanie, wyczekiwanie ruchów. ( Choc już je czuje ).
Po prostu żyje jak przed ciążą. Oprócz nas nikt o ciąży nie wie. Powiemy może w święta ale jakoś nie spieszy nam się. Oczywiście cieszę się że badania wychodzą wszystkie dobrze i wszystko wskazuje że mała jest zdrowa .
Może was jeszcze zaskoczą połówkowe i będzie chłopak . Różnie bywa . Ja przy 3 córkach również wariuje 😆 I szczerze fajnie jakby był również chłopak ale nawet nie wiem czy odnalazłbym się wtedy w sytuacji jak zawsze dziewczynka była .

Mam to samo! I też wizytę 20.12.. nie wiem jak ja to wytrzymam 😳😳
Wpisać cię wstępnie na listę ? Żadna z nas jeszcze nie jest i tak pewna ,bo większość jest przed pierwszą wizytą lub dopiero po pierwszej i jeszcze nie jest tak wszystko dobrze widoczne . Wtedy możesz z nami wyczekiwać i relacjonować .

Dziewczyny, a macie już jakieś pierwsze objawy ciąży?
Ja biorę duże dawki progesteronu, więc u mnie objawy ciąży mogą być spowodowane lekami, ale miewam bóle brzucha, takie ciągnące i kłujące, czasami jak na okres. Dodatkowo miewam mdłości i przeokropnie bolą mnie piersi 😄

Ja biorę duże dawki progesteronu, więc u mnie objawy ciąży mogą być spowodowane lekami, ale miewam bóle brzucha, takie ciągnące i kłujące, czasami jak na okres. Dodatkowo miewam mdłości i przeokropnie bolą mnie piersi 😄
ja mam ból piersi, czasem mdłości, wyczulona jestem na zapachy no i wlansie bóle brzucha jak na okres

Ja przyzwyczajona jestem do dużych dawek proga i estradiolu więc pod tym względem nic mi nie dolega. Brzuch czasem ciągnie lekko okresowo. Boje się tylko jak tym razem zareaguje na wzrost hcg 🙈 ostatnim razem miałam okropne mdłości, które skończyły się dopiero w 5 miesc

reklama
Do góry