reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Na pewno nie zarodek 18 mm ;) chyba pęcherzyk ciążowy 18mm - to odpowiada wiekowo ciąży.
Żeby zarodek miał prawie 2cm (18mm) to on by nawet nie zdążył urosnąć w takim krótkim czasie.
Dziewczyny piszcie dokładnie bo możecie zacząć stresować inne, które później to przeczytają i pomyślą, że coś z nimi nie tak.
No ja już się martwiłam, że u mnie w 4+5 to pęcherzyk miał raptem 9mm a gdzie zarodek 18mm 5 dni później. Ale ja się nie znam kompletnie

reklama
@StaraStaraczkaNew Twoj pęcherzyk odpowiada wiekowi ciąży :)
Zarodek w takiej wielkości jak napisała 18mm to widać w 7 może tygodniu.. jak oczywiście ma się jak w zegarku cykle i dokładnie wiadomo że doszło do zapłodnienie w 14dniu.
Ja byłam na USG w teoretycznie 4+6 i miałam pęcherzyk ciazowy 4mm i lekarz powiedział, że odpowiada wiekowo ciąży.

No ja już się martwiłam, że u mnie w 4+5 to pęcherzyk miał raptem 9mm a gdzie zarodek 18mm 5 dni później. Ale ja się nie znam kompletnie

Dlatego kochana ogranicz czytanie internetow do minimum .
Wiem że jest to bardzo trudne , wręcz awykonalne bo człowiek chce wszystko wiedzieć tu i teraz ale czasem można sobie naprawdę bardzo zaszkodzić i dodać niepotrzebnych nerwów .

Dlatego kochana ogranicz czytanie internetow do minimum .
Wiem że jest to bardzo trudne , wręcz awykonalne bo człowiek chce wszystko wiedzieć tu i teraz ale czasem można sobie naprawdę bardzo zaszkodzić i dodać niepotrzebnych nerwów .
Tak, pewnie powinnam, ale zgadzam się z wcześniejszą wypowiedzią, że jeśli się już podaje jakieś wyniki/parametry czy coś, to żeby rzeczywiście pisać dokładnie co to jest i nazywać to odpowiednio. Czy chcemy czy nie to pewnie większość z nas będzie w jakimś stopniu się porównywać czy oczekiwać podobnych wyników w analogicznym czasie.

Przepraszam faktycznie ja pokreciłam! Bo ginekolog mi sama powiedziala że zarodek 1mm a na wydruku USG nam CRL 18 mm więc to pewnie musi być pęcherzyk
Na pewno nie zarodek 18 mm ;) chyba pęcherzyk ciążowy 18mm - to odpowiada wiekowo ciąży.
Żeby zarodek miał prawie 2cm (18mm) to on by nawet nie zdążył urosnąć w takim krótkim czasie.
Dziewczyny piszcie dokładnie bo możecie zacząć stresować inne, które później to przeczytają i pomyślą, że coś z nimi

Pamiętajcie też, że wczesne ciążę rozwijają się indywidualnie. Wynika to z wielu czynników, m.in długości cykli czyli owulacji w innym terminie, zapłodnienie i implantacja też mogła zajść w innym terminie u każdej nawet mając ten sam idealnie cykl. No i po prostu zarodek może rozwijać się w swoim tempie :) i to jest ok!
W normie do pęcherzyka wielkości 25mm powinien być teoretycznie już widoczny zarodek z serduszkiem.

reklama
Do góry