reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

@Mama23????? masz absolutnie fizjologiczne wyniki z tymi niedojrzałymi tak jak pisałam wcześniej :)

Załączniki

• IMG_5348.jpeg
    IMG_5348.jpeg
    160 KB · Wyświetleń: 29
reklama
To było pierwsze USG. Pani sprawdzała, i oba pęcherzyki są. Mierzyła, ale nie powiedziała ile maja. Potem jak już powiedziała że jeszcze bez zarodka to jakby mi ktoś prąd odciął. Zapomniałam zapytać o wymiary.
Szkoda, że nie znasz tych wymiarów, bo generalnie jest przyjęte, że powyżej jakiejś tam wielkości pęcherzyka ciążowego i jakiejś tam wielkości pęcherzyka żółtkowego MUSI pojawić się zarodek. Kolejna niepisana reguła jest taka, że jeśli jest pęcherzyk żółtkowy to zwykle max 2 dni później pojawia się zarodek. Jesli nerwy będą cię zjadać, to już za 4 dni coś powinno mignąć na usg- możesz sprawdzić.
Tule i trzymam kciuki za pozytywne zakończenie ❤️

Mi umówili w szpitalu tego samego dnia 💁🏻‍♀️ Ale nie zależy mi jakoś wybitnie na tych śmiesznych, stresujących statystykach z palca 😜
Ja przed tym testem będę robić Sanco, z nadzieją że mnie to uspokoi. Chociaż właśnie policzyłam, że i tak mogę nie mieć wyników do tego czasu…

11+1 lub 11+2 to za wcześnie/zbyt ryzykownie dla Sanco? Pappa mam w 11+4 a USG w 12+2

Ostatnia edycja:
reklama
Szkoda, że nie znasz tych wymiarów, bo generalnie jest przyjęte, że powyżej jakiejś tam wielkości pęcherzyka ciążowego i jakiejś tam wielkości pęcherzyka żółtkowego MUSI pojawić się zarodek. Kolejna niepisana reguła jest taka, że jeśli jest pęcherzyk żółtkowy to zwykle max 2 dni później pojawia się zarodek. Jesli nerwy będą cię zjadać, to już za 4 dni coś powinno mignąć na usg- możesz sprawdzić.
Tule i trzymam kciuki za pozytywne zakończenie ❤️
25mm - jeśli w takiej wielkości jaja nie ma zarodka to uznaje się za puste jajo płodowe..

Do góry