reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Ooo, musisz mi koniecznie opowiedzieć, jakie masz doświadczenia z rodzeństwem rok po rok! U mnie córka aktualnie 9 miesięcy, różnica będzie 17 :) Taki był cel, jakoś uważałam, że początek pewnie mega ciężki, ale potem tym dzieciom jednak łatwiej razem od początku, no i nie ukrywam, że z mężem przekalkulowaliśmy, że wolimy mieć jedną dłuższą przerwę od naszych pasji, niż za dwa lata mieć kolejną spację na dwa lata 😜 No i oczywiście bardziej mi się opłaca zawodowo mieć jedną dłuższą przerwę, którą i tak wyniesie mniej, niż sumarycznie dwa macierzyńskie i l4 😉
Powiem, że chyba dużo też zależy od charakteru. Ja niby już nie pamiętam jak było, ale mąż mówi że było ciężko trochę. Ale mi się wydaje że chodzi o niego 😂 Fakt, że ja 2 tygodnie potrzebowałam żeby ogarnąć to tymbardziej że córkę karmiłam piersią. No to wtedy robiłam tak że ja karmiłam, a syna prosiłam że y przynosił mi w tym czasie książki do oglądania. Córka jest wymagającym dzieckiem i bardziej później miałam wrażenie że jest ciężej, bo i jedno i drugie chciało mnie. Ale znalazłam sposób na nich obydwoje 😂
Teraz mają 2,5 roku i rok i 2miesiace to się biją nawzajem.. niby trochę się wspolnie bawią ale za mało dla mnie. Bawią się oddzielnie. Ale widać że się kochają. Różnica wieku 16miesiecy i ja nie zaluje. ;)
Jak w sierpniu urodze to będzie 3lata i córka 2lata w październiku;)

reklama
jak bedzie dobrze to prywatny wątek będę mogła poprowadzić razem z Toba jak bedziesz chciała, a ten @aniaslu nie wiem mogłabyś uczynić go bardziej widocznym? Żeby przyszłe mamy mogły dołączyć? ;)
Taaak, wołamy o pomoc @aniaslu 🙏🏼 Niech inne sierpniowe mamy nas zobaczą! jeśli nie nie da, to prosimy o szybką wskazówkę co i gdzie prawilnie założyć, zrobimy to asap ;)

Ja tam lepiej się czuję w mniejszej grupie :D jak nas będzie parę tys to ciężko będzie cokolwiek przeczytać :p no i myślę że jeszcze nie wszystkie dziewczyny wiedzą o ciąży dlatego jest nas mało.
A co do dzieciaczków mam już jedno letnie i jest to super opcja :D. Gorzej było jak przyszły miesiące zimowe i trzeba było grubo ubierać :p

Mam dziecko z lipca. Upały niemiłosierne do porodu, tydzień w szpitalu to samo. Ledwo wyszliśmy i na długi rękawek bo ochłodzenie 🤷‍♀️

Mnie przeraża właśnie trochę ta końcówka ciazy …. gorąc…. Popuchnięte nogi … ciągle zmęczenie …

Jakoś w zimie fajniej było dojść do siebie 😅
Oczywiscie pisze za siebie ☺️

Powiem, że chyba dużo też zależy od charakteru. Ja niby już nie pamiętam jak było, ale mąż mówi że było ciężko trochę. Ale mi się wydaje że chodzi o niego 😂 Fakt, że ja 2 tygodnie potrzebowałam żeby ogarnąć to tymbardziej że córkę karmiłam piersią. No to wtedy robiłam tak że ja karmiłam, a syna prosiłam że y przynosił mi w tym czasie książki do oglądania. Córka jest wymagającym dzieckiem i bardziej później miałam wrażenie że jest ciężej, bo i jedno i drugie chciało mnie. Ale znalazłam sposób na nich obydwoje 😂
Teraz mają 2,5 roku i rok i 2miesiace to się biją nawzajem.. niby trochę się wspolnie bawią ale za mało dla mnie. Bawią się oddzielnie. Ale widać że się kochają. Różnica wieku 16miesiecy i ja nie zaluje. ;)
Jak w sierpniu urodze to będzie 3lata i córka 2lata w październiku;)

Dodajesz sił 💪
U nas wypadnie jakies 18 miesięcy różnicy i chyba jeszcze do mnie nie dociera co nas czeka 😅😅😅

Mnie przeraża właśnie trochę ta końcówka ciazy …. gorąc…. Popuchnięte nogi …

Dodajesz sił 💪
U nas wypadnie jakies 18 miesięcy różnicy i chyba jeszcze do mnie nie dociera co nas czeka 😅😅😅
Pamietam, ze raz już tak długo było gorąco i mieszkanie nam się nagrzalo. Pamietam, ze mąż spakował mnie w auto i pojechalismy do duzego centrum handlowego. Siedzieliśmy pare godzin 🤣 serio miałam kryzys bo już nic nie pomagało . No niestety, z tym upalem to będzie wesoło. Ja mam termin na polowe sierpnia więc wszystkie upały są moje ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Ooo, musisz mi koniecznie opowiedzieć, jakie masz doświadczenia z rodzeństwem rok po rok! U mnie córka aktualnie 9 miesięcy, różnica będzie 17 :) Taki był cel, jakoś uważałam, że początek pewnie mega ciężki, ale potem tym dzieciom jednak łatwiej razem od początku, no i nie ukrywam, że z mężem przekalkulowaliśmy, że wolimy mieć jedną dłuższą przerwę od naszych pasji, niż za dwa lata mieć kolejną spację na dwa lata 😜 No i oczywiście bardziej mi się opłaca zawodowo mieć jedną dłuższą przerwę, którą i tak wyniesie mniej, niż sumarycznie dwa macierzyńskie i l4 😉
Wszystko zależy od charakteru dzieci 😁 my sie dowiedzielismy o drugim jak mała miała okolo 10.5 miesiąca 😁

Pamietam, ze raz już tak długo było gorąco i mieszkanie nam się nagrzalo. Pamietam, ze mąż spakował mnie w auto i pojechalismy do duzego centrum handlowego. Siedzieliśmy pare godzin 🤣 serio miałam kryzys bo już nic nie pomagało . No niestety, z tym upalem to będzie wesoło. Ja mam termin na polowe sierpnia więc wszystkie upały są moje ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Myślę że żadna z nas przed gorącem nie ucieknie 😅

Ahaha patent męża całkiem fajny 🤪
Najważniejsze że przyniósł ulgę 😜

Może warto tym razem zainwestować w klime ? Myśleliście o tym ?

Mnie przeraża właśnie trochę ta końcówka ciazy …. gorąc…. Popuchnięte nogi … ciągle zmęczenie …

Jakoś w zimie fajniej było dojść do siebie 😅
Oczywiscie pisze za siebie ☺️

Dodajesz sił 💪
O to będziemy się wspierać 😜

Myślę że żadna z nas przed gorącem nie ucieknie 😅

Ahaha patent męża całkiem fajny 🤪
Najważniejsze że przyniósł ulgę 😜

Może warto tym razem zainwestować w klime ? Myśleliście o tym ?
Przeprowadziliśmy się w inne miejsce. Pożyjemy zobaczymy. Ostatnio śmiałam się jak dowiedziałam się o ciąży, że w mig ją założy (od roku zastanawiamy się nad nią i dumamy 🤣)

reklama
Przeprowadziliśmy się w inne miejsce. Pożyjemy zobaczymy. Ostatnio śmiałam się jak dowiedziałam się o ciąży, że w mig ją założy (od roku zastanawiamy się nad nią i dumamy 🤣)

Nie zastanawiajcie się dłużej ! serio 😜
My też tak zwlekaliśmy a teraz się śmiejemy jak mogliśmy wcześniej funkcjonować bez niej 😂
Klima to totalny game changer 😎

Do góry