angeliskax
Moderator
Powiem, że chyba dużo też zależy od charakteru. Ja niby już nie pamiętam jak było, ale mąż mówi że było ciężko trochę. Ale mi się wydaje że chodzi o niego Fakt, że ja 2 tygodnie potrzebowałam żeby ogarnąć to tymbardziej że córkę karmiłam piersią. No to wtedy robiłam tak że ja karmiłam, a syna prosiłam że y przynosił mi w tym czasie książki do oglądania. Córka jest wymagającym dzieckiem i bardziej później miałam wrażenie że jest ciężej, bo i jedno i drugie chciało mnie. Ale znalazłam sposób na nich obydwojeOoo, musisz mi koniecznie opowiedzieć, jakie masz doświadczenia z rodzeństwem rok po rok! U mnie córka aktualnie 9 miesięcy, różnica będzie 17 Taki był cel, jakoś uważałam, że początek pewnie mega ciężki, ale potem tym dzieciom jednak łatwiej razem od początku, no i nie ukrywam, że z mężem przekalkulowaliśmy, że wolimy mieć jedną dłuższą przerwę od naszych pasji, niż za dwa lata mieć kolejną spację na dwa lata No i oczywiście bardziej mi się opłaca zawodowo mieć jedną dłuższą przerwę, którą i tak wyniesie mniej, niż sumarycznie dwa macierzyńskie i l4
Teraz mają 2,5 roku i rok i 2miesiace to się biją nawzajem.. niby trochę się wspolnie bawią ale za mało dla mnie. Bawią się oddzielnie. Ale widać że się kochają. Różnica wieku 16miesiecy i ja nie zaluje.
Jak w sierpniu urodze to będzie 3lata i córka 2lata w październiku