reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Ooo, musisz mi koniecznie opowiedzieć, jakie masz doświadczenia z rodzeństwem rok po rok! U mnie córka aktualnie 9 miesięcy, różnica będzie 17 :) Taki był cel, jakoś uważałam, że początek pewnie mega ciężki, ale potem tym dzieciom jednak łatwiej razem od początku, no i nie ukrywam, że z mężem przekalkulowaliśmy, że wolimy mieć jedną dłuższą przerwę od naszych pasji, niż za dwa lata mieć kolejną spację na dwa lata 😜 No i oczywiście bardziej mi się opłaca zawodowo mieć jedną dłuższą przerwę, którą i tak wyniesie mniej, niż sumarycznie dwa macierzyńskie i l4 😉
Powiem, że chyba dużo też zależy od charakteru. Ja niby już nie pamiętam jak było, ale mąż mówi że było ciężko trochę. Ale mi się wydaje że chodzi o niego 😂 Fakt, że ja 2 tygodnie potrzebowałam żeby ogarnąć to tymbardziej że córkę karmiłam piersią. No to wtedy robiłam tak że ja karmiłam, a syna prosiłam że y przynosił mi w tym czasie książki do oglądania. Córka jest wymagającym dzieckiem i bardziej później miałam wrażenie że jest ciężej, bo i jedno i drugie chciało mnie. Ale znalazłam sposób na nich obydwoje 😂
Teraz mają 2,5 roku i rok i 2miesiace to się biją nawzajem.. niby trochę się wspolnie bawią ale za mało dla mnie. Bawią się oddzielnie. Ale widać że się kochają. Różnica wieku 16miesiecy i ja nie zaluje. ;)
Jak w sierpniu urodze to będzie 3lata i córka 2lata w październiku;)

reklama
jak bedzie dobrze to prywatny wątek będę mogła poprowadzić razem z Toba jak bedziesz chciała, a ten @aniaslu nie wiem mogłabyś uczynić go bardziej widocznym? Żeby przyszłe mamy mogły dołączyć? ;)
Taaak, wołamy o pomoc @aniaslu 🙏🏼 Niech inne sierpniowe mamy nas zobaczą! jeśli nie nie da, to prosimy o szybką wskazówkę co i gdzie prawilnie założyć, zrobimy to asap ;)

Ja tam lepiej się czuję w mniejszej grupie :D jak nas będzie parę tys to ciężko będzie cokolwiek przeczytać :p no i myślę że jeszcze nie wszystkie dziewczyny wiedzą o ciąży dlatego jest nas mało.
A co do dzieciaczków mam już jedno letnie i jest to super opcja :D. Gorzej było jak przyszły miesiące zimowe i trzeba było grubo ubierać :p

Mam dziecko z lipca. Upały niemiłosierne do porodu, tydzień w szpitalu to samo. Ledwo wyszliśmy i na długi rękawek bo ochłodzenie 🤷‍♀️

Mnie przeraża właśnie trochę ta końcówka ciazy …. gorąc…. Popuchnięte nogi … ciągle zmęczenie …

Jakoś w zimie fajniej było dojść do siebie 😅
Oczywiscie pisze za siebie ☺️

Powiem, że chyba dużo też zależy od charakteru. Ja niby już nie pamiętam jak było, ale mąż mówi że było ciężko trochę. Ale mi się wydaje że chodzi o niego 😂 Fakt, że ja 2 tygodnie potrzebowałam żeby ogarnąć to tymbardziej że córkę karmiłam piersią. No to wtedy robiłam tak że ja karmiłam, a syna prosiłam że y przynosił mi w tym czasie książki do oglądania. Córka jest wymagającym dzieckiem i bardziej później miałam wrażenie że jest ciężej, bo i jedno i drugie chciało mnie. Ale znalazłam sposób na nich obydwoje 😂
Teraz mają 2,5 roku i rok i 2miesiace to się biją nawzajem.. niby trochę się wspolnie bawią ale za mało dla mnie. Bawią się oddzielnie. Ale widać że się kochają. Różnica wieku 16miesiecy i ja nie zaluje. ;)
Jak w sierpniu urodze to będzie 3lata i córka 2lata w październiku;)

Dodajesz sił 💪
U nas wypadnie jakies 18 miesięcy różnicy i chyba jeszcze do mnie nie dociera co nas czeka 😅😅😅

Mnie przeraża właśnie trochę ta końcówka ciazy …. gorąc…. Popuchnięte nogi …

Dodajesz sił 💪
U nas wypadnie jakies 18 miesięcy różnicy i chyba jeszcze do mnie nie dociera co nas czeka 😅😅😅
Pamietam, ze raz już tak długo było gorąco i mieszkanie nam się nagrzalo. Pamietam, ze mąż spakował mnie w auto i pojechalismy do duzego centrum handlowego. Siedzieliśmy pare godzin 🤣 serio miałam kryzys bo już nic nie pomagało . No niestety, z tym upalem to będzie wesoło. Ja mam termin na polowe sierpnia więc wszystkie upały są moje ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Ooo, musisz mi koniecznie opowiedzieć, jakie masz doświadczenia z rodzeństwem rok po rok! U mnie córka aktualnie 9 miesięcy, różnica będzie 17 :) Taki był cel, jakoś uważałam, że początek pewnie mega ciężki, ale potem tym dzieciom jednak łatwiej razem od początku, no i nie ukrywam, że z mężem przekalkulowaliśmy, że wolimy mieć jedną dłuższą przerwę od naszych pasji, niż za dwa lata mieć kolejną spację na dwa lata 😜 No i oczywiście bardziej mi się opłaca zawodowo mieć jedną dłuższą przerwę, którą i tak wyniesie mniej, niż sumarycznie dwa macierzyńskie i l4 😉
Wszystko zależy od charakteru dzieci 😁 my sie dowiedzielismy o drugim jak mała miała okolo 10.5 miesiąca 😁

Pamietam, ze raz już tak długo było gorąco i mieszkanie nam się nagrzalo. Pamietam, ze mąż spakował mnie w auto i pojechalismy do duzego centrum handlowego. Siedzieliśmy pare godzin 🤣 serio miałam kryzys bo już nic nie pomagało . No niestety, z tym upalem to będzie wesoło. Ja mam termin na polowe sierpnia więc wszystkie upały są moje ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Myślę że żadna z nas przed gorącem nie ucieknie 😅

Ahaha patent męża całkiem fajny 🤪
Najważniejsze że przyniósł ulgę 😜

Może warto tym razem zainwestować w klime ? Myśleliście o tym ?

Mnie przeraża właśnie trochę ta końcówka ciazy …. gorąc…. Popuchnięte nogi … ciągle zmęczenie …

Jakoś w zimie fajniej było dojść do siebie 😅
Oczywiscie pisze za siebie ☺️

Dodajesz sił 💪
O to będziemy się wspierać 😜

Myślę że żadna z nas przed gorącem nie ucieknie 😅

Ahaha patent męża całkiem fajny 🤪
Najważniejsze że przyniósł ulgę 😜

Może warto tym razem zainwestować w klime ? Myśleliście o tym ?
Przeprowadziliśmy się w inne miejsce. Pożyjemy zobaczymy. Ostatnio śmiałam się jak dowiedziałam się o ciąży, że w mig ją założy (od roku zastanawiamy się nad nią i dumamy 🤣)

reklama
Przeprowadziliśmy się w inne miejsce. Pożyjemy zobaczymy. Ostatnio śmiałam się jak dowiedziałam się o ciąży, że w mig ją założy (od roku zastanawiamy się nad nią i dumamy 🤣)

Nie zastanawiajcie się dłużej ! serio 😜
My też tak zwlekaliśmy a teraz się śmiejemy jak mogliśmy wcześniej funkcjonować bez niej 😂
Klima to totalny game changer 😎

Do góry