reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Ja też jestem po biochemicznej , ale staram się myśleć pozytywnie . Ze swojej strony na pewno robisz wszystko żeby było dobrze więc zaufaj , że tak będzie i nie zamartwiaj się na zapas , bo nie jest to dobre ani dla Ciebie ani dla rozwijającego się w Tobie małego człowieczka . Trzymaj się , ściskam mocno 🩷
dzięki za pocieszenie! Przyjmuje cały czas luteinę i narazie zero plamien więc to i tak już sukces :D jutro zadzwonię umówić się na wizytę żeby sprawdzić czy widać już pęcherzyk ;)

reklama
Hej, te wszystkie myśli i odczucia jakie w sobie masz są normalne, tule i wspieram, wiem co czujesz, wierzę,że wszystko się dobrze ułoży 😘
Cześć wszystkim. Dla mnie ciąża niespodzianka... Skrócił mi się cykl w ostatnim miesiącu, mąż nie zdążył na czas i dwie kreski... Wychodzi z kalkulatora 5tc. Beta wczorajsza 2550, jutro idę na kolejną. Mam dwoje dzieci, dwa poronienia, jedno samoistne, drugie zatrzymane, ostatnia donoszona ciąża przez 2 msc leżenie, z powodu krwiaka, plamien i krwawień. Dwie cesarki. Jestem przerażona. Cała w stresie, mam same czarne myśli, a to ciąża pozamaciczna, a to w bliźnie. Jestem kłębkiem nerwów:( boje się...wizytę mam dzień przed wigilia. Kocham moje dzieci, wiem że i z kolejnym damy sobie radę, ale niewyrabiam w stresie.
masz

Ja wiem,że to jeszcze nie czas ale może tak na rozładowanie napięcia jakiś lżejszy temat :D pierwsze dziecko mam że stycznia więc ta wyprawka wiadomo była zimowa cieplutko otulajaca itd trochę już od tego czasu minęło i się zastanawiam jak takiego noworodka ubierać w sierpniu 😁 z jednej strony jeszcze upały ale z drugiej jednak te noworodki nie mają takich funkcji termoregulacyjnych wiec może jakieś podpowiedzi ? :D

Ja wiem,że to jeszcze nie czas ale może tak na rozładowanie napięcia jakiś lżejszy temat :D pierwsze dziecko mam że stycznia więc ta wyprawka wiadomo była zimowa cieplutko otulajaca itd trochę już od tego czasu minęło i się zastanawiam jak takiego noworodka ubierać w sierpniu 😁 z jednej strony jeszcze upały ale z drugiej jednak te noworodki nie mają takich funkcji termoregulacyjnych wiec może jakieś podpowiedzi ? :D
ja mam jedną córkę z grudnia więc wiadomo była ubierana ciepło. Drugą mam z maja i wtedy były takie upały że jak miała 2 tyg to chodziła w samym body na krótki rękawek 😅

Mam dziecko z lipca. Upały niemiłosierne do porodu, tydzień w szpitalu to samo. Ledwo wyszliśmy i na długi rękawek bo ochłodzenie 🤷‍♀️

Też mam ze stycznia 😊 i drugie latem rodzone

Na razie nie myślę o wyprawce. Po 13 tygodniu dopiero w ogóle zacznę myśleć, że jest bezpiecznie..😐
Ale co do ubioru to moja leżała w bodziakach na krotki w gondoli, plus pewnie jakas cienka pieluszka tetrowa w cieniu😊

Ja już po wizycie w laboratorium. Pewnie dopiero wieczorem będą wyniki. Trzymajcie proszę kciuki żeby to nie był znowu biochem..🙏 pachwiny dalej ciągną. Mam nadzieje, ze to dobry znak😔

Też mam ze stycznia 😊 i drugie latem rodzone

Na razie nie myślę o wyprawce. Po 13 tygodniu dopiero w ogóle zacznę myśleć, że jest bezpiecznie..😐
Ale co do ubioru to moja leżała w bodziakach na krotki w gondoli, plus pewnie jakas cienka pieluszka tetrowa w cieniu😊

Ja już po wizycie w laboratorium. Pewnie dopiero wieczorem będą wyniki. Trzymajcie proszę kciuki żeby to nie był znowu biochem..🙏 pachwiny dalej ciągną. Mam nadzieje, ze to dobry znak😔
Trzymamy mocno kciuki i czekamy na informacje ❤️

Hejka!
Dołączam do Was nieśmiało.
Przedwczoraj beta wynosiła 6.070, wczoraj już 22.100 :) więc się tworzy nowe życie 😍

Jestem mamą dwójki dzieci (rok po roku). Z mężem zawsze chcieliśmy mieć 3, no i nasze marzenie się spełnia. Czemu tak szybko się zdecydowaliśmy na kolejne? We wrześniu trafiła mi się biochemiczna ciąża - i wtedy zrozumieliśmy że jednak nie chcemy czekać kolejnego roku.
Z OM wychodzi termin na 22.08.2025r

Wizyty @Mama23????? Mam 30.12 (nfz) pewnie da mi skierowania itp, chociaż opinie są słabe więc nie wiem czy nie znajdę innej lekarki... A 02.01. Idę do lekarza który mi prowadził ciążę z córką 😊

reklama
Hejka!
Dołączam do Was nieśmiało.
Przedwczoraj beta wynosiła 6.070, wczoraj już 22.100 :) więc się tworzy nowe życie 😍

Jestem mamą dwójki dzieci (rok po roku). Z mężem zawsze chcieliśmy mieć 3, no i nasze marzenie się spełnia. Czemu tak szybko się zdecydowaliśmy na kolejne? We wrześniu trafiła mi się biochemiczna ciąża - i wtedy zrozumieliśmy że jednak nie chcemy czekać kolejnego roku.
Z OM wychodzi termin na 22.08.2025r

Wizyty @Mama23????? Mam 30.12 (nfz) pewnie da mi skierowania itp, chociaż opinie są słabe więc nie wiem czy nie znajdę innej lekarki... A 02.01. Idę do lekarza który mi prowadził ciążę z córką 😊
Ooo, musisz mi koniecznie opowiedzieć, jakie masz doświadczenia z rodzeństwem rok po rok! U mnie córka aktualnie 9 miesięcy, różnica będzie 17 :) Taki był cel, jakoś uważałam, że początek pewnie mega ciężki, ale potem tym dzieciom jednak łatwiej razem od początku, no i nie ukrywam, że z mężem przekalkulowaliśmy, że wolimy mieć jedną dłuższą przerwę od naszych pasji, niż za dwa lata mieć kolejną spację na dwa lata 😜 No i oczywiście bardziej mi się opłaca zawodowo mieć jedną dłuższą przerwę, którą i tak wyniesie mniej, niż sumarycznie dwa macierzyńskie i l4 😉

Do góry