dzięki za pocieszenie! Przyjmuje cały czas luteinę i narazie zero plamien więc to i tak już sukces jutro zadzwonię umówić się na wizytę żeby sprawdzić czy widać już pęcherzykJa też jestem po biochemicznej , ale staram się myśleć pozytywnie . Ze swojej strony na pewno robisz wszystko żeby było dobrze więc zaufaj , że tak będzie i nie zamartwiaj się na zapas , bo nie jest to dobre ani dla Ciebie ani dla rozwijającego się w Tobie małego człowieczka . Trzymaj się , ściskam mocno
reklama
Sansieviera
Zaangażowana w BB
Hej, te wszystkie myśli i odczucia jakie w sobie masz są normalne, tule i wspieram, wiem co czujesz, wierzę,że wszystko się dobrze ułoży
maszCześć wszystkim. Dla mnie ciąża niespodzianka... Skrócił mi się cykl w ostatnim miesiącu, mąż nie zdążył na czas i dwie kreski... Wychodzi z kalkulatora 5tc. Beta wczorajsza 2550, jutro idę na kolejną. Mam dwoje dzieci, dwa poronienia, jedno samoistne, drugie zatrzymane, ostatnia donoszona ciąża przez 2 msc leżenie, z powodu krwiaka, plamien i krwawień. Dwie cesarki. Jestem przerażona. Cała w stresie, mam same czarne myśli, a to ciąża pozamaciczna, a to w bliźnie. Jestem kłębkiem nerwów boje się...wizytę mam dzień przed wigilia. Kocham moje dzieci, wiem że i z kolejnym damy sobie radę, ale niewyrabiam w stresie.
Sansieviera
Zaangażowana w BB
Ja wiem,że to jeszcze nie czas ale może tak na rozładowanie napięcia jakiś lżejszy temat pierwsze dziecko mam że stycznia więc ta wyprawka wiadomo była zimowa cieplutko otulajaca itd trochę już od tego czasu minęło i się zastanawiam jak takiego noworodka ubierać w sierpniu z jednej strony jeszcze upały ale z drugiej jednak te noworodki nie mają takich funkcji termoregulacyjnych wiec może jakieś podpowiedzi ?
ja mam jedną córkę z grudnia więc wiadomo była ubierana ciepło. Drugą mam z maja i wtedy były takie upały że jak miała 2 tyg to chodziła w samym body na krótki rękawekJa wiem,że to jeszcze nie czas ale może tak na rozładowanie napięcia jakiś lżejszy temat pierwsze dziecko mam że stycznia więc ta wyprawka wiadomo była zimowa cieplutko otulajaca itd trochę już od tego czasu minęło i się zastanawiam jak takiego noworodka ubierać w sierpniu z jednej strony jeszcze upały ale z drugiej jednak te noworodki nie mają takich funkcji termoregulacyjnych wiec może jakieś podpowiedzi ?
Gosia0132
Fanka BB :)
Mam dziecko z lipca. Upały niemiłosierne do porodu, tydzień w szpitalu to samo. Ledwo wyszliśmy i na długi rękawek bo ochłodzenieJa wiem,że to jeszcze nie czas ale może tak na rozładowanie napięcia jakiś lżejszy temat pierwsze dziecko mam że stycznia więc ta wyprawka wiadomo była zimowa cieplutko otulajaca itd trochę już od tego czasu minęło i się zastanawiam jak takiego noworodka ubierać w sierpniu z jednej strony jeszcze upały ale z drugiej jednak te noworodki nie mają takich funkcji termoregulacyjnych wiec może jakieś podpowiedzi ?
Karolina2495
Też mam ze stycznia i drugie latem rodzoneJa wiem,że to jeszcze nie czas ale może tak na rozładowanie napięcia jakiś lżejszy temat pierwsze dziecko mam że stycznia więc ta wyprawka wiadomo była zimowa cieplutko otulajaca itd trochę już od tego czasu minęło i się zastanawiam jak takiego noworodka ubierać w sierpniu z jednej strony jeszcze upały ale z drugiej jednak te noworodki nie mają takich funkcji termoregulacyjnych wiec może jakieś podpowiedzi ?
Na razie nie myślę o wyprawce. Po 13 tygodniu dopiero w ogóle zacznę myśleć, że jest bezpiecznie..
Ale co do ubioru to moja leżała w bodziakach na krotki w gondoli, plus pewnie jakas cienka pieluszka tetrowa w cieniu
Ja już po wizycie w laboratorium. Pewnie dopiero wieczorem będą wyniki. Trzymajcie proszę kciuki żeby to nie był znowu biochem.. pachwiny dalej ciągną. Mam nadzieje, ze to dobry znak
Sansieviera
Zaangażowana w BB
Trzymamy mocno kciuki i czekamy na informacjeTeż mam ze stycznia i drugie latem rodzone
Na razie nie myślę o wyprawce. Po 13 tygodniu dopiero w ogóle zacznę myśleć, że jest bezpiecznie..
Ale co do ubioru to moja leżała w bodziakach na krotki w gondoli, plus pewnie jakas cienka pieluszka tetrowa w cieniu
Ja już po wizycie w laboratorium. Pewnie dopiero wieczorem będą wyniki. Trzymajcie proszę kciuki żeby to nie był znowu biochem.. pachwiny dalej ciągną. Mam nadzieje, ze to dobry znak
angeliskax
Moderator
Hejka!
Dołączam do Was nieśmiało.
Przedwczoraj beta wynosiła 6.070, wczoraj już 22.100 więc się tworzy nowe życie
Jestem mamą dwójki dzieci (rok po roku). Z mężem zawsze chcieliśmy mieć 3, no i nasze marzenie się spełnia. Czemu tak szybko się zdecydowaliśmy na kolejne? We wrześniu trafiła mi się biochemiczna ciąża - i wtedy zrozumieliśmy że jednak nie chcemy czekać kolejnego roku.
Z OM wychodzi termin na 22.08.2025r
Wizyty @Mama23????? Mam 30.12 (nfz) pewnie da mi skierowania itp, chociaż opinie są słabe więc nie wiem czy nie znajdę innej lekarki... A 02.01. Idę do lekarza który mi prowadził ciążę z córką
Jestem mamą dwójki dzieci (rok po roku). Z mężem zawsze chcieliśmy mieć 3, no i nasze marzenie się spełnia. Czemu tak szybko się zdecydowaliśmy na kolejne? We wrześniu trafiła mi się biochemiczna ciąża - i wtedy zrozumieliśmy że jednak nie chcemy czekać kolejnego roku.
Wizyty @Mama23????? Mam 30.12 (nfz) pewnie da mi skierowania itp, chociaż opinie są słabe więc nie wiem czy nie znajdę innej lekarki... A 02.01. Idę do lekarza który mi prowadził ciążę z córką
reklama
Cherry_Tomato
Ooo, musisz mi koniecznie opowiedzieć, jakie masz doświadczenia z rodzeństwem rok po rok! U mnie córka aktualnie 9 miesięcy, różnica będzie 17 Taki był cel, jakoś uważałam, że początek pewnie mega ciężki, ale potem tym dzieciom jednak łatwiej razem od początku, no i nie ukrywam, że z mężem przekalkulowaliśmy, że wolimy mieć jedną dłuższą przerwę od naszych pasji, niż za dwa lata mieć kolejną spację na dwa lata No i oczywiście bardziej mi się opłaca zawodowo mieć jedną dłuższą przerwę, którą i tak wyniesie mniej, niż sumarycznie dwa macierzyńskie i l4Hejka!
Podziel się: