reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Dramatycznie przechodzę ta ciążę , robię porządki i przygotowuje rzeczy na śledzie ,sałatkę jarzynowa itd . W pewnym momencie zaczęły mi się strasznie trzepac ręce , cała mokra zrobiłam się ,tak mnie oblały poty ,ciemno przed oczami i mdłości . Musiałam usiąść ,łzy mi same poleciały . Czuje się tak zmęczona że ja nie wiem jak ja ogarnę cokolwiek na te święta . W życiu tak źle się nie czułam . Mój jak mnie zobaczył to zapytał czy nie chce gdzieś jechać sprawdzić czy wszystko ok ,bo on też mnie jeszcze w takim stanie nie widział . Masakra ... Tylko płakać mi się chce przez to jak się czuje .
Polecam badania w kierunku hipoglikemii reaktywnej. Krzywa insulinowo glukozowa 3punktowa. Nie miałaś nigdy takiego stanu? Ja miewałam przed zdiagnozowaniem. Polecam wtedy uratować się cukierkiem albo chlebem. Coś co szybko podrzuci cukier.

Polecam badania w kierunku hipoglikemii reaktywnej. Krzywa insulinowo glukozowa 3punktowa. Nie miałaś nigdy takiego stanu? Ja miewałam przed zdiagnozowaniem. Polecam wtedy uratować się cukierkiem albo chlebem. Coś co szybko podrzuci cukier.
w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciążowa . 2 stycznia mam obciążenie glukoza . Nie miałam aż tak . Ale jak zjem coś to jest trochę lepiej .

Mnie właśnie pokonało obranie warzyw na pasztet. Czuję się jakbym kilka hektarów pola przeorała.

Łączę się w bólu. Robiłam flaczki ponad godzinę zamiast pół, bo musiałam robić przerwy. Ale zrobiłam sobie takiej dobrej herbaty malinowej z dużą łyżką miodu i mnie postawiła na nogi.

W pierwszej ciazy pamiętam jak zebrałam się za robienie placków z jabłkami siedziałam przy kuchence 2 h i robiłam bo ustac nie mogłam x) teraz tak samo robiłam krokiety. To nie dla mnie w ciąży zdecydowanie

Ja w pierwszej tak robilam pierogi z truskawkami. Sapałam, przysiadalam co 10 minut, ale zrobilam. Mialam na nie taką ochotę, że nic mnie nie było w stanie powstrzymać.

Dramatycznie przechodzę ta ciążę , robię porządki i przygotowuje rzeczy na śledzie ,sałatkę jarzynowa itd . W pewnym momencie zaczęły mi się strasznie trzepac ręce , cała mokra zrobiłam się ,tak mnie oblały poty ,ciemno przed oczami i mdłości . Musiałam usiąść ,łzy mi same poleciały . Czuje się tak zmęczona że ja nie wiem jak ja ogarnę cokolwiek na te święta . W życiu tak źle się nie czułam . Mój jak mnie zobaczył to zapytał czy nie chce gdzieś jechać sprawdzić czy wszystko ok ,bo on też mnie jeszcze w takim stanie nie widział . Masakra ... Tylko płakać mi się chce przez to jak się czuje .

Bardzo Ci współczuję, to brzmi jak moja pierwsza ciaza. Dramat. Czułam się tak, że miałam ochotę na kroplówkę. Cień człowieka. Ale w 2 trymestrze juz było na tyle lepiej, że dało się żyć, także trzymaj się, jeszcze trochę i będzie łatwiej 🙂
I pamietaj, jak wszystkiego nie zrobisz to świat się nie zatrzyma ❤️ i tak połowa jedzenia ze Świąt potem jest wypychana po gościach, bo nie ma kto jeść.

w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciążowa . 2 stycznia mam obciążenie glukoza . Nie miałam aż tak . Ale jak zjem coś to jest trochę lepiej .
Może popros lekarza zeby Ci dorzucił do obciążenia glukoza jeszcze insulinę? Niczego to nie zmieni w badaniu, ale będą badać dwa parametry i będą dwa wyniki. Polecam naprawdę.

Współczuję Wam bardzo że tak się męczycie 🥺 jeszcze teraz jak tyle pracy przed Świętami. Ale pamiętajcie że zrobimy mniej a one i tak się odbędą 😃
Ja na szczęście czuje się dobrze i już od rana ostro działam. Schab upieczony, sałatka, śledzie teraz biore się za ciasta... Ale wzięłam dziś później luteinę więc może dlatego łaskawe przedpołudnie.

Trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty dziś 🤞❤️❤️

reklama
Do góry