reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Wg OM będzie w środę co była 6,6 a w usg 5,5 ale owulacja była późno ja na moje wyliczenia teraz powinno być 5,6
I tydzień temu w w 4 i 3 było widać już pęcherzyk ciałko żółte i zarodek 2 mm?? Serio zmień tego lekarza. :p bo takie opcji nie ma. W najlepszym razie był widoczny w zeszłym tyg pęcherzyk ciążowy z żółtkowym. A w tym tyg pojawił się pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i zarodkiem o wielkości 2.4 mm. Za parę dni pewnie będzie widać akcje serca. Tak ja to widzę ale wiadomo lekarzem nie jestem :)

reklama
Owulacja sprawdzana monitoringiem
Ok tego nie doczytałam że przez tydzień wzrost o 0.4 mm. Faktycznie przyrost jest malutki. Który teraz tc i dzień ?

I tydzień temu w w 4 i 3 było widać już pęcherzyk ciałko żółte i zarodek 2 mm?? Serio zmień tego lekarza. :p bo takie opcji nie ma. W najlepszym razie był widoczny w zeszłym tyg pęcherzyk ciążowy z żółtkowym. A w tym tyg pojawił się pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i zarodkiem o wielkości 2.4 mm. Za parę dni pewnie będzie widać akcje serca. Tak ja to widzę ale wiadomo lekarzem nie jestem :)
Tydzien temu było z OM w środę 5,6 wg usg 5,5 w tym tygodniu w środę z OM 6,6 z usg 5,5

Może źle się wyraziłam nie dokładnie wczesniej
Rozumiem. No nic pewnie kolejna wizyta będzie rozstrzygająca. Albo się pojawi tętno albo nie. Ja w tej ciąży miałam stres bo wgl nic nie było widać przez bardzo długi czas. Wszyscy myśleli już że pozamaciczna. Ja już na 3 USG byłam nastawiona że wracam do domu i pakuje się do szpitala. A dopiero wtedy pojawił się pęcherzyk.

U mnie tętno najczęściej pojawia się dopiero w 6 i 3. Jeśli to Cię w jakiś sposób pocieszy:) i
Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :)

Jak mała firma to odrazu szef zobaczy. Jak większą to się pewnie nie skapnie. :p
No pewnie.. ale szef nie ma prawa nawet jakby zobaczył mówić komukolwiek o ciąży, więc nie trzeba się nikomu tłumaczyć.
Wiecie… strata może być na każdym etapie. Różne historie czytałam. Niektóre z radością szły na L4 po 1 trymestrze i tydzień później doznawały straty..
nigdy nie wiadomo, a Bobo najważniejsze 🧘

reklama
Może źle się wyraziłam nie dokładnie wczesniej
Też mam niewielki wzrost zarodka (moim zdaniem), bo 1,5mm w ciągu 5 dni.
Wszyscy każą się nie nakręcać. Lekarz tłumaczy dwie kwestie 1) wykonanie usg na innym aparacie 2) przy wymiarach mierzonych w mm to ręka się może omsknąć i wymiar nie jest miarodajny. Trzeba mieć ogromną wprawę w robieniu USG.

Do góry