reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Ktoś tu ostatnio pisał, że potem mdlosci itp będą mniejsze, bo beta zaczyna spadać, ktoś skorygował że nigdy nie spada, ale zwalnia itp.

A patrząc na normy z diagnostyki wychodzi na to, że po 12tyg ona rzeczywiście całkiem sporo spada. Jak to w koncu jest?

Załączniki

• IMG_2602.png
    IMG_2602.png
    78,3 KB · Wyświetleń: 35
Mam okropne siniaki po igle. Mąż kupił mi maść z Arniki ale tam w składzie jest etanol a mówił w aptece, że dla kobiet w ciąży. Mogę posmarować siniaki czy lepiej nie 🫣 jestem zielona i przewrażliwiona …

Mam okropne siniaki po igle. Mąż kupił mi maść z Arniki ale tam w składzie jest etanol a mówił w aptece, że dla kobiet w ciąży. Mogę posmarować siniaki czy lepiej nie 🫣 jestem zielona i przewrażliwiona …
Kurczę nie znam się, ale podejrzewam że alkohol jest w większości kosmetyków. Wydaje mi się że nie przenika przez skórę tak jak np retinoidy. Ale lepiej zapytać lekarza

Też mam niewielki wzrost zarodka (moim zdaniem), bo 1,5mm w ciągu 5 dni.
Wszyscy każą się nie nakręcać. Lekarz tłumaczy dwie kwestie 1) wykonanie usg na innym aparacie 2) przy wymiarach mierzonych w mm to ręka się może omsknąć i wymiar nie jest miarodajny. Trzeba mieć ogromną wprawę w robieniu USG.
Ja mam też cyste, która najpierw miała 29mm potem 31mm. Więc mówię lekarzowi, że jednak rośnie... A on że: spokojnie, głowę jakbym sobie mierzył też by mi dwa różne wyniki wyszły 😂 on to mnie zawsze umie uspokoić 😂

Dziewczynki, dzisiaj nie wytrzymałam i poszłam do ginekologa żeby sprawdzić czy jest jakiś pęcherzyk i wykluczyć CP
Mam tylozgiecie macicy i niestety Pani doktor za duzo nie widziała, ale dostrzegła jakąś małą czarna kropke.
Wg OM jestem 5+1, ale miałam owulacje w 19 dc i od zaplodnienia minelo 19 dni (zapłodnienie 2/3 grudnia)
Czy to możliwe że jeszcze tak słabo widać ten pęcherzyk?
Pani doktor mówiła żeby spokojnie zaczekać, i przyjść na usg po świętach.
Zrobiłam dzisiaj betę dla pewności.
Dodatkowo dostałam na receptę jodid
Beta 5900 …. A pęcherzyka nie można było znaleźć

Przyrost 228%

Też mam niewielki wzrost zarodka (moim zdaniem), bo 1,5mm w ciągu 5 dni.
Wszyscy każą się nie nakręcać. Lekarz tłumaczy dwie kwestie 1) wykonanie usg na innym aparacie 2) przy wymiarach mierzonych w mm to ręka się może omsknąć i wymiar nie jest miarodajny. Trzeba mieć ogromną wprawę w robieniu USG.
Tak naprawdę co to jest 1 mm. Mierzony przez tyle warstw różnych :p o pomyłkę nie trudno

reklama
Ktoś tu ostatnio pisał, że potem mdlosci itp będą mniejsze, bo beta zaczyna spadać, ktoś skorygował że nigdy nie spada, ale zwalnia itp.

A patrząc na normy z diagnostyki wychodzi na to, że po 12tyg ona rzeczywiście całkiem sporo spada. Jak to w koncu jest?
No spada tylko chodziło o to że nie do 0 :p

Do góry