Karolina2495
Fanka BB :)
Noszę dzieci, noszę kartony, zakupyDziewczyny a jak funkcjonujecie na co dzień? Nosicie np zakupy czy kompletnie zero jakiegokolwiek przeciążania się?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Noszę dzieci, noszę kartony, zakupyDziewczyny a jak funkcjonujecie na co dzień? Nosicie np zakupy czy kompletnie zero jakiegokolwiek przeciążania się?
A kod L4 Nie jest ciazowy?Ja się nie będę tłumaczyć, bo nikt nie zna powodu L4 do 15 tc nie masz obowiązku mówić pracodawcy o ciąży.
Kod L4 trafia do kadr. Nie do przełożonegoA kod L4 Nie jest ciazowy?
Kurczę nie znam się, ale podejrzewam że alkohol jest w większości kosmetyków. Wydaje mi się że nie przenika przez skórę tak jak np retinoidy. Ale lepiej zapytać lekarzaMam okropne siniaki po igle. Mąż kupił mi maść z Arniki ale tam w składzie jest etanol a mówił w aptece, że dla kobiet w ciąży. Mogę posmarować siniaki czy lepiej nie jestem zielona i przewrażliwiona …
Ja mam też cyste, która najpierw miała 29mm potem 31mm. Więc mówię lekarzowi, że jednak rośnie... A on że: spokojnie, głowę jakbym sobie mierzył też by mi dwa różne wyniki wyszły on to mnie zawsze umie uspokoićTeż mam niewielki wzrost zarodka (moim zdaniem), bo 1,5mm w ciągu 5 dni.
Wszyscy każą się nie nakręcać. Lekarz tłumaczy dwie kwestie 1) wykonanie usg na innym aparacie 2) przy wymiarach mierzonych w mm to ręka się może omsknąć i wymiar nie jest miarodajny. Trzeba mieć ogromną wprawę w robieniu USG.
Beta 5900 …. A pęcherzyka nie można było znaleźćDziewczynki, dzisiaj nie wytrzymałam i poszłam do ginekologa żeby sprawdzić czy jest jakiś pęcherzyk i wykluczyć CP
Mam tylozgiecie macicy i niestety Pani doktor za duzo nie widziała, ale dostrzegła jakąś małą czarna kropke.
Wg OM jestem 5+1, ale miałam owulacje w 19 dc i od zaplodnienia minelo 19 dni (zapłodnienie 2/3 grudnia)
Czy to możliwe że jeszcze tak słabo widać ten pęcherzyk?
Pani doktor mówiła żeby spokojnie zaczekać, i przyjść na usg po świętach.
Zrobiłam dzisiaj betę dla pewności.
Dodatkowo dostałam na receptę jodid
Tak naprawdę co to jest 1 mm. Mierzony przez tyle warstw różnych o pomyłkę nie trudnoTeż mam niewielki wzrost zarodka (moim zdaniem), bo 1,5mm w ciągu 5 dni.
Wszyscy każą się nie nakręcać. Lekarz tłumaczy dwie kwestie 1) wykonanie usg na innym aparacie 2) przy wymiarach mierzonych w mm to ręka się może omsknąć i wymiar nie jest miarodajny. Trzeba mieć ogromną wprawę w robieniu USG.
No spada tylko chodziło o to że nie do 0Ktoś tu ostatnio pisał, że potem mdlosci itp będą mniejsze, bo beta zaczyna spadać, ktoś skorygował że nigdy nie spada, ale zwalnia itp.
A patrząc na normy z diagnostyki wychodzi na to, że po 12tyg ona rzeczywiście całkiem sporo spada. Jak to w koncu jest?