reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

Powiem Ci, ze ja mialam taka korbe w pierwszej ciazy ze nakupilam tego wszystkiego jak glupi klusek… W efekcie bodziakow mialam tyle, ze wydalam kuzynce, znajomej ktora byla w ciazy blizniaczej i jeszcze mi zostalo 😬 Aa i jeszcze kolezance z pracy. I nadal kartony pelne 🤷🏼‍♀️ Na pewno cos dokupie, ale to raczej symbolicznie 😂
to u nas jeśli będzie chłopak, to mamy też rodzinnie sporo wszystkiego, tylko jeśli będzie dziewczynka to będą większe zakupy :D ale symbolicznie coś trzeba, żeby zapamiętać ten moment 😁

reklama
Byłam na wizycie na Nfz. Lekarz pomierzyl, wszystko się zgadza, serce bije. Wyniki super. Tylko zwrócił uwagę, ze jest jakiś obrzęk. Wpisał mi na skierowaniu na badania prenatalne ' podejrzenie obrzęku zarodka' 🥺🥺 jestem załamana. Potem powiedział, że to może nic nie znaczyć I po prostu to zniknie jak zarodek będzie większy. Wszystko ma się okazać na prenatalnych.. jeszcze kazał mi zmienić luteine dopochwowa na duphaston.. ja wiem, że to młody lekarz, słaby sprzęt.. Ale może jest jakaś wada zarodka.. I teraz mam czekać 3 tygodnie...?

Chodzę też prywatnie. Ona nic niepokojącego nie zauważyła. Ale kazała przyjść dopiero w 12 tygodniu..
😭😭😭
ja też jutro idę na wizytę na NFZ i już zaczynam się stresować. Chce już mieć wszystko za sobą i usłyszeć że jest ok. Mam nadzieję że u Ciebie sytuacja się szybko wyklaruje. Ja bym poszła w między czasie prywatnie.

Zazdroszczę tym które są już po prenatalnych. Ja jeszcze prawie 3 tygodnie 😳

Byłam na wizycie na Nfz. Lekarz pomierzyl, wszystko się zgadza, serce bije. Wyniki super. Tylko zwrócił uwagę, ze jest jakiś obrzęk. Wpisał mi na skierowaniu na badania prenatalne ' podejrzenie obrzęku zarodka' 🥺🥺 jestem załamana. Potem powiedział, że to może nic nie znaczyć I po prostu to zniknie jak zarodek będzie większy. Wszystko ma się okazać na prenatalnych.. jeszcze kazał mi zmienić luteine dopochwowa na duphaston.. ja wiem, że to młody lekarz, słaby sprzęt.. Ale może jest jakaś wada zarodka.. I teraz mam czekać 3 tygodnie...?

Chodzę też prywatnie. Ona nic niepokojącego nie zauważyła. Ale kazała przyjść dopiero w 12 tygodniu..
😭😭😭
Lekarze są ostrożni, zawsze wolą wykluczyć cokolwiek nawet jak jest bardzo nikła szansa. Rozumiem, że nie to pewnie chciałaś usłyszeć, ale przecież sama nic nie zmienisz. Trzeba próbować być dobrej myśli 🤞

@kropka. Dostałaś jakieś zdjęcie z usg od lekarza? Czy na NFZ w ogóle dają takie zdjęcia? Chciałabym mieć aby móc pokazać przyszłemu tacie.👨🏻 zawsze czeka
Dostałam
17055088162603882622371518145956.jpg

😭😭😭
Znam sprawę jeśli chodzi o obrzęk .:duży jest ? Masz zdj ? Obrzęk może zrobić się jeśli byłaś chora jakaś infekcja wirusowa np

reklama
Do góry