nawet po przykładzie @Gabson123 widać teraz jak pięknie dzidzia wystrzeliła u mnie nie było aż tak spektakularnie, ale tez na początku lekarze kręcili nosem, ze ciąża trochę młodsza, ja się już nakręcałam, bo wiedziałam, kiedy miałam pozytywne testy, a koniec końców na dwóch ostatnich usg Dżunior był już „starszy” o jeden dzień niż z OM.Oczywiście, że wymiary mogą się różnić. Naprawdę na tych bardzo wczesnych etapach to jest sztuka dobrze zmierzyć. W ktym kalkulatorze sobie sprawdzałam to 0,18 mm czyli jakąś absurdalna mikro odległość dzieli mnie z mojego usg do tego 6+6 co se wyliczyłam
Na prawdę na takim etapie warto wiedzieć jaki powinien być wiek ciąży, ale niee po to żeby się schizowac tylko żeby nie doznać szoku jak przy kolejnej wizycie dziecko w tydzien urośnie 2 tygodnie to się zdarza mega często bo jednak 2 cm dzieciaczka łatwiej złapać niz 5mm i wtedy już każde drgnięcie ręki nie ma tak dużego wpływu.
A ja miałam badana grupę krwi, ale nic poza tym. Mam Brh+ mój Stary identyczną
Ja mam krew minusową i u mnie zawsze sprawdzali konflikty regularnie, po drugiej ciąży miałam zastrzyk jakiś nawet anyway, chodzi mi o to, że właśnie kiedyś robiło się tylko coombsa, a teraz ja coombsa nie robiłam, tylko przy badaniu grupy krwi podpisywałam dokumenty, że będą tez badać przeciwciała. I tak zrozumiałam, ze teraz badają te przeciwciała zamiast coombsa?