reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Porodu dokładną datę to za +/- 7 miesięcy ;)

Liczona jest średnia z aktualnej pracy, nawet jeśli pracujesz krócej niż rok, ale musi być minimum miesiąc. Mam taka samą sytuację :)
Może orientujecie się bardziej szczegółowo jak to jest z tą średnią bo mi kiedyś powiedziano w pracy, że liczy się średnia z ostatnich 12 miesięcy ale tylko tych w których nie byłam na L4, zasiłku itp, czyli jeśli przykładowo w roku 2022 byłam na L4 przez kilka dni w marcu, kwietniu i w maju to te miesiące nie liczą się i do średniej wchodzi w tej sytuacji 12.2021, 11.2021 i 10.2021. Dlatego bardzo oszczędnie biorę L4 czy opiekę i wolę wziąć urlop bo jak przyjdzie taki czas jak teraz i będę zmuszona do L4 to dostanę dużo mniejsze pieniądze ze względu na to, że w międzyczasie miałam podwyżki. Jednak szukałam informacji na ten temat i nigdzie nie znalazłam potwierdzenia i zastanawiam się czy mnie nie wprowadzono w błąd 😕

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Najlepszości i miłości! My wróciliśmy przed 3. Wytelepalam trochę to moje dziecko, bo tańczyliśmy Ice Ice Baby np. 😃 Stroje nasze zrobiły furorę, mój mąż jak klasyczny alfons 🤣 Ja jak jego Lodzia😃 Szkoda, że fotek nie mogę wrzucić.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Najlepszości i miłości! My wróciliśmy przed 3. Wytelepalam trochę to moje dziecko, bo tańczyliśmy Ice Ice Baby np. 😃 Stroje nasze zrobiły furorę, mój mąż jak klasyczny alfons 🤣 Ja jak jego Lodzia😃 Szkoda, że fotek nie mogę wrzucić.
Może wrócimy do tematu tych zdjęć, jak już będzie wątek prywatny 😅
@Gudrun1985 super 😍 sylwester nad morzem jest na mojej liście marzeń 😀

Dziewczyny,a w jakiej kondycji macie włosy?bo powiem szczerze,u mnie dramat..zrobiły mi się zakola,wypadają włosy garściami..Gorzej niż po ciąży z synem..mam włosy do pasa..i wisi mi kilka strączków..jestem przerażona 😔

Dziewczyny,a w jakiej kondycji macie włosy?bo powiem szczerze,u mnie dramat..zrobiły mi się zakola,wypadają włosy garściami..Gorzej niż po ciąży z synem..mam włosy do pasa..i wisi mi kilka strączków..jestem przerażona 😔
u mnie akurat włosy boskie, rosną jak szalone od samego początku. W 1 ciazy też były piękne, za to cera mi się troche zepsuła

Witajcie 🙂

ja przeziębiona, pojawiły mi się plamienia, po północy zauważyłam taki brązowy śluz 🙄 serio nie wiem czy to od luteiny dopochwowej, bo ją zaczęłam i było to po 1 tabletce, czy inna cholera, leżę choć nie znoszę tego...
Wczoraj spokojnie było, o 3 odbierałam córki 😉

Także jak nie urok to sr... 😐

Włosy mam długie i raczej gęste, oczywiście nie to co kiedyś 🙂 kiedyś mówiono, że słabe włosy paznokcie itp to kwestia by suplementowac bardziej, bo dziecko sporo czerpie i mamie mało zostawia, ale nie wiem czy to nie mit 🙂

reklama
Witajcie 🙂

ja przeziębiona, pojawiły mi się plamienia, po północy zauważyłam taki brązowy śluz 🙄 serio nie wiem czy to od luteiny dopochwowej, bo ją zaczęłam i było to po 1 tabletce, czy inna cholera, leżę choć nie znoszę tego...
Wczoraj spokojnie było, o 3 odbierałam córki 😉

Także jak nie urok to sr... 😐

Włosy mam długie i raczej gęste, oczywiście nie to co kiedyś 🙂 kiedyś mówiono, że słabe włosy paznokcie itp to kwestia by suplementowac bardziej, bo dziecko sporo czerpie i mamie mało zostawia, ale nie wiem czy to nie mit 🙂

A luteinę podajesz palcem czy aplikatorem?

Do góry