reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
ja też jeszcze nie znam właściwie żadnej z tych dat. Mam wizytę 11.01, więc może dopiero wtedy dowiem się czegoś więcej :)
Porodu dokładną datę to za +/- 7 miesięcy ;)
Mnie w kwestii wypłaty zasiłku na L4 zastanawia taki temat: zmieniłam pracę od sierpnia, więc pracuję krótko w tej firmie. Według informacji które znalazłam, zasiłek chorobowy wyplacany jest jako średnia z ostatnich 12 miesięcy. Czy któraś z Was wie może jak to jest liczone? Czy brana będzie w takim razie też wysokość wynagrodzenia od wcześniejszego pracodawcy i liczona po prostu średnia z ostatniego roku? Nie miałam przerwy pomiędzy zmiana pracy.
Liczona jest średnia z aktualnej pracy, nawet jeśli pracujesz krócej niż rok, ale musi być minimum miesiąc. Mam taka samą sytuację :)

Porodu dokładną datę to za +/- 7 miesięcy ;)

Liczona jest średnia z aktualnej pracy, nawet jeśli pracujesz krócej niż rok, ale musi być minimum miesiąc. Mam taka samą sytuację :)
na dokładną nie liczę, ale nie jestem w stanie wyliczyć przybliżonej z om, bo miałam stymulowaną owulację a om we wrześniu :)

Właściwie to chciałabym zrobić 2 listy albo 2 rzeczy uwzględnić na jednej.
1. Termin porodu z USG
2. USG I trymestru
Jeszcze nie wiem, czy wrzucę jako edycję opisu wątku, czy w tabelce z Excela/Worda i wrzucę jako zdjęcie. Bardziej mi się podoba ta druga opcja. Prześpię się z tym. Chętnie posłucham sugestii. Aleee możecie w odpowiedzi na ten komentarz pisać te dwa powyższe terminy. Hmm? :)
1. 7.08.2023, 2. 25.01.2023

Szczęśliwego Nowego Roku 🎉😊😊 dotrwałam do fajerwerków a od rana czuję się jak na kacu, więc wszystko się zgadza 😀
Ja z kolei wyjątkowo nie mogłam dziś pospać. Objadłam się wczoraj pysznościami i byłam przekonana, że do południa nie zerknę nawet na lodówkę, a tu już mi burczy w brzuchu 😅 ja nie wiem gdzie to wszystko idzie 🙈 Mąż jeszcze śpi a mieliśmy razem dziś jeść naleśniki z nutellą na śniadanie!!

reklama
Wszystkiego dobrego Drogie Kobiety! :D siły, spokoju, cierpliwości i żeby nam się grupa tylko powiększała. To będzie piekny rok!

Dzisiaj pospałam prawie do 11. Piękna pogoda, więc niedługo ruszamy na spacer. Wczoraj bez rzyganka i dotrwałam do 1. Było sushi, proseczo 0.0%, Picolo mango, mohito virgin (to już bardziej, jak lemoniadka smakowało ale smaczne). Sylwester spędziłam z mężem, psem, polsatem i trochę z dwójką. 😉

Do góry