reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

A ja dziś dostałam ten segregator ciążowy od mamy ginekolog i powiem wam, że wygląda na prawdę przyzwoicie. Myślę, że się przyda :) ja lubię mieć wszystko w jednym miejscu, a tu te pięknie oznaczone kopertki robią robotę :)
tez planuję go kupić, chociaż kiedyś czytałam opinie, że przy nieidealnych ciążach może być trochę za mało miejsca (na wyniki itd). Ale na razie wstrzymuje się z kupnem, bo jakoś jeszcze się boję🙈

reklama
tez planuję go kupić, chociaż kiedyś czytałam opinie, że przy nieidealnych ciążach może być trochę za mało miejsca (na wyniki itd). Ale na razie wstrzymuje się z kupnem, bo jakoś jeszcze się boję🙈
Na końcu jest taka "dodatkowa koperta" i tam wsadziłam wszystkie badania i dokumenty z wizyt z ostatnich kilku miesięcy i byłam zaskoczona, że jest bardzo pojemna, bo jeszcze drugie tyle by się zmieściło. Myślę, że gdyby jakims cudem zabrakło gdzieś miejsca to zwykła koszulka formatu A5 zrobi robotę :)

Jasne, tzn ze ta kreska testowa nie ciemnieje i jest duuuzo jaśniejsza od kontrolnej. Może nie cień cienia, ale duża różnica.

Na końcu jest taka "dodatkowa koperta" i tam wsadziłam wszystkie badania i dokumenty z wizyt z ostatnich kilku miesięcy i byłam zaskoczona, że jest bardzo pojemna, bo jeszcze drugie tyle by się zmieściło. Myślę, że gdyby jakims cudem zabrakło gdzieś miejsca to zwykła koszulka formatu A5 zrobi robotę :)
w sumie racja. No nic, może zdecyduje się na kupno po założeniu karty. JAK BÓG DA doczekać😅🫣 (zawsze mam w oczach tego mema jak tak biadole)

Załączniki

• IMG_0880.jpeg
    IMG_0880.jpeg
    50,3 KB · Wyświetleń: 73
Cześć. Ja również witam się nieśmiało. Według potwierdzonej monitoringiem owu jestem dziś 4t+3d. Pierwsza wizyta 21.12. będzie to 5+3, wiem że to za wczesnie na serce ale nie potrafiłabym przeżyć świat bez jakiejkolwiek konkretnej informacji. 🙂 Na stanie już 9 latek i 7 latka, więc ciąża po sporej przerwie. Wystarana, a mimo to na mózg siadło mi konkretnie, w głowie papka, łzy bez powodu i uczucie niepokoju. Dlatego wstrzymywałam się z napisaniem tu, bo próbowałam sobie radzić sama z sobą. Liczę na to że w tym samym składzie lub większym będziemy świętować od 1 sierpnia 2023 narodziny naszych dzieci.

Cześć. Ja również witam się nieśmiało. Według potwierdzonej monitoringiem owu jestem dziś 4t+3d. Pierwsza wizyta 21.12. będzie to 5+3, wiem że to za wczesnie na serce ale nie potrafiłabym przeżyć świat bez jakiejkolwiek konkretnej informacji. 🙂 Na stanie już 9 latek i 7 latka, więc ciąża po sporej przerwie. Wystarana, a mimo to na mózg siadło mi konkretnie, w głowie papka, łzy bez powodu i uczucie niepokoju. Dlatego wstrzymywałam się z napisaniem tu, bo próbowałam sobie radzić sama z sobą. Liczę na to że w tym samym składzie lub większym będziemy świętować od 1 sierpnia 2023 narodziny naszych dzieci.
witamy! Ja tez zaszłam w ciąże po dłuższej przerwie - moje córki mają 10 i 8 lat😬

Cześć dziewczyny, chciałam się przywitać i bardzo chciałabym tu z Wami zostać do sierpnia 🙏
O dziecko staramy się już ponad 1.5 roku, w lutym 2022 poroniłam w 6tc...
Trochę już straciłam nadzieję, bo być może jestem najstarsza (mam 35 lat).. a tu niespodzianka, dwie kreseczki 🥰
Wg aplikacji dziś 5+4, temperatura min 37.0, cycki bolą tak, że nie umiem spać, w brzuchu mieli i kluje (w pochwie czasem też 🤔)..mdlosci, a najgorsza senność!
Usg mam 23.12 (będzie 6+4..więc powinno coś być ).
Boje się pójść na bete, żeby nie zacząć się martwić:(..boję się że będę miała przyrosty poniżej norm i zacznę świrować..
Testów domowych zrobilam wiele, wychodzą po sekundzie 2 grube krechy, póki co czuje że ciąża się rozwija, ale strach jest...
Pozdrawiam wszystkie w stanie błogosławionym !🥰

reklama
Mam takie nocne rozkminy. Idę jutro na wizytę na nfz, żeby wysępić badania, wiadomix. I jeśli ten lekarz założy mi kartę ciąży, to rozumiem, że wtedy wpisze mnie do tego rejestru? W sumie trochę siara, bo już na pewno będę musiała się mojemu lekarzowi prowadzącemu do tego przyznać🤔 niby już mu coś wspominałam, że na nfz tez byłam, ale jak już będę wpisana, to już tak wprost będę musiała powiedzieć. Nie przemyślałam tego wcześniej🥴

Do góry