reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

Cześć :) można dołączyć? Termin wg kalkulatora mam na 31.07 więc prawie sierpien ;) od tygodnia pozytywne testy z moczu w środę beta 134 w piątek 310 (4t4d )progesteron 23.5 Byłam u lekarza oczywiście nic nie widać na USG ale endometrium pogrubione itp Zlecił powtórkę badań we wtorek Bardzo się stresuje że są to za niskie wartości tym bardziej że cały mam powtarzające się bóle w okolicy kości ogonowej Plamienia miałam minimalne w terminie miesiączki ale teraz jest ok Kilka lat temu byłam w ciąży biochemicznej więc chyba dlatego mam mega niepokoje jak sytuacja się dalej potoczy... Co o tym myślicie????
Ładne masz wyniki, super przyrost! Nie martw się musi być dobrze 🫶🏻

reklama
Powiem Wam, ze zrobiłam betę i chyba mam racje, ze nic z tego 🙈 sprawdzę dla pewności za 2 dni ale raczej nic z tego nie będzie. 208 na 4 dni po spodziewanym @ to jednak mało.

Jedyna pociecha w tym, ze to był cykl po biochemie wiec ta owulacja mogła być trochę później niż normalnie (zawsze mam cykle 28 a może był dłuższy)… No ale trochę słabo
Przepraszam, że się wtrace, jestem kwietniowka ale jakoś tutaj zawędrowałam 😃

Nie martw się wysokością bety, nie zawsze oznacza źle rozwijająca się ciąża. Oczywiście rozumiem źle doświadczenia, ale jeśli Cię to pocieszy moja beta rosła mega powoli, przyrosty na poziomie 70-100% to było mało jak inne dziewczyny badały betę. 🙄 Zaczynał od bety 13 na dwa dni przed miesiączką, pierwszy przyrost po 72 h to było raptem 39. Później jakoś 97 chyba. Martwiłam się ogromnie bo byłam po stracie ale powoli, powoli beta się rozkręcała i jak już mówiłam jestem na kwietniowkach, obecnie 19tc. Trzymam kciuki, żeby beta rosła ładnie 🤞

Nie martw się wysokością bety, nie zawsze oznacza źle rozwijająca się ciąża. Oczywiście rozumiem źle doświadczenia, ale jeśli Cię to pocieszy moja beta rosła mega powoli, przyrosty na poziomie 70-100% to było mało jak inne dziewczyny badały betę. 🙄 Zaczynał od bety 13 na dwa dni przed miesiączką, pierwszy przyrost po 72 h to było raptem 39. Później jakoś 97 chyba. Martwiłam się ogromnie bo byłam po stracie ale powoli, powoli beta się rozkręcała i jak już mówiłam jestem na kwietniowkach, obecnie 19tc. Trzymam kciuki, żeby beta rosła ładnie 🤞
dzięki za wtrącenie, bo ja żyje w podobnym stresie🙈 najpierw beta 3,25 po 48h 6,51 a po kolejnych 72h 46, więc też mocno bez szału🙄

Hej! Czytałam was od początku w nadziei, ze będę mogła dołączyć i tak tez się stało. Jestem po jednej stracie w 5tc w sierpniu przez tarczyce. Od czwartku coś na testach było widać dzisiaj badania z krwi potwierdziły. Planowany termin według ostatniej miesiączki 06.08.2023. ❤️
Bardzo bardzo mocno witamy!!!! ❤️

Dziękuje Ci za ten post ;) i bardzo Ci gratuluje!

Beta mi przyrasta chociaż dalej ten przyrost jest bez szału (dziś 489 z 208). Przyrost jest w normie ale w porównaniu z jedyna zdrowa ciąża jaka miałam - malutki.

Próbuje się nie nastawiać ani pozytywnie ani negatywnie. Czekam co przyniosą następne tygodnie ;) a teraz czeka mnie kilka bardzo miłych dni wiec mam andzieje uda mi się stłumić pojawiający się czasem niepokój wymieszany z nadzieja ;)

Ale naprawdę dziękuje bo trochę mnie to uspokaja, ze to może być całkowicie ok a każda ciąża, nawet tej samej kobiety, jest inna ;)

reklama
Dziękuje Ci za ten post ;) i bardzo Ci gratuluje!

Beta mi przyrasta chociaż dalej ten przyrost jest bez szału (dziś 489 z 208). Przyrost jest w normie ale w porównaniu z jedyna zdrowa ciąża jaka miałam - malutki.

Próbuje się nie nastawiać ani pozytywnie ani negatywnie. Czekam co przyniosą następne tygodnie ;) a teraz czeka mnie kilka bardzo miłych dni wiec mam andzieje uda mi się stłumić pojawiający się czasem niepokój wymieszany z nadzieja ;)

Ale naprawdę dziękuje bo trochę mnie to uspokaja, ze to może być całkowicie ok a każda ciąża, nawet tej samej kobiety, jest inna ;)
Ładny przyrost, trzymamy kciuki 😙😙

Do góry