reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Nie wiem jak Wy..ale mnie tak zmuliło po obiedzie, że jak się właśnie obudziłam, to mogłabym jeszcze pospać 😳. Rzecz w tym, że ja w ogóle nie drzemię, bo nie lubię spać w ciągu dnia 😆, to powoduje u mnie jeszcze większe zmęczenie 🙈..
mnie tez wiecznie muli, ale w sumie ja z tych co to w nocy nie są śpiący a w ciągu dnia bardzo. Wczoraj np podjechałam pod szkołe po córkę, było chwile przed czasem i zasnęłam w aucie🤣 i zauważyłam, ze po jedzeniu zaczyna mnie trochę mdlić. Zdarzało mi się to i bez ciąży jak Np przesadziłam z jedzeniem, a teraz mam wrażenie, że mam tak nawet po małym posiłku🫢

Czy ja mogę mieć do was pytanie…co teraz?
Wiem w teorii jak to powinno działać, druga beta, kwas foliowy i za jakiś czas pójście do lekarza. Ale co powinno się robić jeszcze na takim wczesnym etapie ciąży? Nie planowaliśmy tego, wiec nie znam life hackow z dziedziny rodzicielstwa oprócz podstawowej wiedzy, która powinien mieć każdy seksualnie aktywny człowiek 😓

Czy ja mogę mieć do was pytanie…co teraz?
Wiem w teorii jak to powinno działać, druga beta, kwas foliowy i za jakiś czas pójście do lekarza. Ale co powinno się robić jeszcze na takim wczesnym etapie ciąży? Nie planowaliśmy tego, wiec nie znam life hackow z dziedziny rodzicielstwa oprócz podstawowej wiedzy, która powinien mieć każdy seksualnie aktywny człowiek 😓
cieszyć się 😀 chyba nic więcej nie trzeba w tych pierwszych tygodniach niż to co wymieniłaś. Powtórka bety, suplementy i potem lekarz 🥰

Martwię się jeszcze ta beta, czy nie jest za niska - ostatnia miesiączkę miałam 28.10, ale nie wiem czy przez taki wysiłek i podróże się nie przesunęła.

Martwię się jeszcze ta beta, czy nie jest za niska - ostatnia miesiączkę miałam 28.10, ale nie wiem czy przez taki wysiłek i podróże się nie przesunęła.
Myślę, że bardzo prawdopodobne jest to, że po prostu owulacja się przesunęła😁 sprawdź przyrost bety, bierz witaminy i warto zrobić tez progesteron i podstawowe badania takie jak morfologia czy badanie moczu

reklama
Nie wiem jak Wy..ale mnie tak zmuliło po obiedzie, że jak się właśnie obudziłam, to mogłabym jeszcze pospać 😳. Rzecz w tym, że ja w ogóle nie drzemię, bo nie lubię spać w ciągu dnia 😆, to powoduje u mnie jeszcze większe zmęczenie 🙈..
Mnie tez muli, nie mam ochoty nic zjeść konkretnego i lubiałam gotować a teraz jedzenie mnie obrzydza 😂 wczoraj miałam taka ochotę na frytki z solą, a dzisiaj jak sobie pomyśle fuuuj

Do góry