reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
Nie wiem jak Wy..ale mnie tak zmuliło po obiedzie, że jak się właśnie obudziłam, to mogłabym jeszcze pospać 😳. Rzecz w tym, że ja w ogóle nie drzemię, bo nie lubię spać w ciągu dnia 😆, to powoduje u mnie jeszcze większe zmęczenie 🙈..
mnie tez wiecznie muli, ale w sumie ja z tych co to w nocy nie są śpiący a w ciągu dnia bardzo. Wczoraj np podjechałam pod szkołe po córkę, było chwile przed czasem i zasnęłam w aucie🤣 i zauważyłam, ze po jedzeniu zaczyna mnie trochę mdlić. Zdarzało mi się to i bez ciąży jak Np przesadziłam z jedzeniem, a teraz mam wrażenie, że mam tak nawet po małym posiłku🫢

Czy ja mogę mieć do was pytanie…co teraz?
Wiem w teorii jak to powinno działać, druga beta, kwas foliowy i za jakiś czas pójście do lekarza. Ale co powinno się robić jeszcze na takim wczesnym etapie ciąży? Nie planowaliśmy tego, wiec nie znam life hackow z dziedziny rodzicielstwa oprócz podstawowej wiedzy, która powinien mieć każdy seksualnie aktywny człowiek 😓

Czy ja mogę mieć do was pytanie…co teraz?
Wiem w teorii jak to powinno działać, druga beta, kwas foliowy i za jakiś czas pójście do lekarza. Ale co powinno się robić jeszcze na takim wczesnym etapie ciąży? Nie planowaliśmy tego, wiec nie znam life hackow z dziedziny rodzicielstwa oprócz podstawowej wiedzy, która powinien mieć każdy seksualnie aktywny człowiek 😓
cieszyć się 😀 chyba nic więcej nie trzeba w tych pierwszych tygodniach niż to co wymieniłaś. Powtórka bety, suplementy i potem lekarz 🥰

Martwię się jeszcze ta beta, czy nie jest za niska - ostatnia miesiączkę miałam 28.10, ale nie wiem czy przez taki wysiłek i podróże się nie przesunęła.

Martwię się jeszcze ta beta, czy nie jest za niska - ostatnia miesiączkę miałam 28.10, ale nie wiem czy przez taki wysiłek i podróże się nie przesunęła.
Myślę, że bardzo prawdopodobne jest to, że po prostu owulacja się przesunęła😁 sprawdź przyrost bety, bierz witaminy i warto zrobić tez progesteron i podstawowe badania takie jak morfologia czy badanie moczu

reklama
Nie wiem jak Wy..ale mnie tak zmuliło po obiedzie, że jak się właśnie obudziłam, to mogłabym jeszcze pospać 😳. Rzecz w tym, że ja w ogóle nie drzemię, bo nie lubię spać w ciągu dnia 😆, to powoduje u mnie jeszcze większe zmęczenie 🙈..
Mnie tez muli, nie mam ochoty nic zjeść konkretnego i lubiałam gotować a teraz jedzenie mnie obrzydza 😂 wczoraj miałam taka ochotę na frytki z solą, a dzisiaj jak sobie pomyśle fuuuj

Do góry