reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

Takie badania dostałam w zeszłym tygodniu na wizycie, powiem Wam, że tragedia, połowę mam z Compensy za darmo, a za drugą połowę muszę dopłacić prawie 500zł😵‍💫 Zastanawiam się, czy tej drugiej połowy nie wysępić od jakiegoś ginekologa na nfz

Załączniki

• 06FCD7EE-10DE-49B0-AE91-5C1E90D2AB41.jpeg
    06FCD7EE-10DE-49B0-AE91-5C1E90D2AB41.jpeg
    6,6 KB · Wyświetleń: 77
reklama
Takie badania dostałam w zeszłym tygodniu na wizycie, powiem Wam, że tragedia, połowę mam z Compensy za darmo, a za drugą połowę muszę dopłacić prawie 500zł😵‍💫 Zastanawiam się, czy tej drugiej połowy nie wysępić od jakiegoś ginekologa na nfz
jakieś małe zdjęcie u mnie, dodam jeszcze raz

Załączniki

• IMG_0486.jpeg
    IMG_0486.jpeg
    105,9 KB · Wyświetleń: 44
Zdecydowanie rób na NFZ ;) szkoda kasy bo to są podstawowe badania w ciąży ;)
Dokładnie, rób na NFZ ja mam w planach prywatnie chodzić do ginekologa i na NFZ rzadziej, głównie po badania, tez mogę mieć zawsze teleporade taki plus ze moja gin na NFZ daje badania, prywatnie lekarz jak byłam w tamtym tygodniu polecał jeszcze zrobić ferryne i wit d, warto dokupić, jak na NFZ nie wypisze.

Hej dziewczyny, nawet nie wiecie jak bardzo chciałabym móc do was dołączyć, ale jestem jeszcze trochę sceptyczna po swoich ostatnich przejściach..🥺🤐. Od chyba czerwca i tak co miesiąc zapisywałam się na testowanie na utworzonych do tego wątkach. Aż nagle wczoraj faktycznie zobaczyłam pozytywny test..taki serio pozytywny. Dziś zaczęły mi się delikatne bardzo plamienia, jasnobrązowe i tylko w sumie na wkładce.. jutro miałam dostać okres a zatem jestem jakieś 14dpo. Trochę fiksuję, bo nie mam możliwości ot tak iść zrobić bety, bo tutaj to tak nie działa. Mam za sobą już jedno poronienie w 9tc więc mam nadzieję, że teraz będzie wszystko dobrze 🥺😮‍💨😮‍💨.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, nawet nie wiecie jak bardzo chciałabym móc do was dołączyć, ale jestem jeszcze trochę sceptyczna po swoich ostatnich przejściach..🥺🤐. Od chyba czerwca i tak co miesiąc zapisywałem się na testowanie do tego utworzonych wątkach. Aż nagle wczoraj faktycznie zobaczyłam pozytywny test..taki serio pozytywny. Dziś zaczęły mi się delikatne bardzo plamienia, jasnobrązowe i tylko w sumie na wkładce.. jutro miałam dostać okres a zatem jestem jakieś 14dpo. Trochę fiksuję, bo nie mam możliwości ot tak iść zrobić bety, bo tutaj to tak nie działa. Mam za sobą już jedno poronienie w 9tc więc mam nadzieję, że teraz będzie wszystko dobrze 🥺😮‍💨😮‍💨.
Nie masz jak się udać na betę i proga? Trzymamy kciuki mocno!

Nie masz jak się udać na betę i proga? Trzymamy kciuki mocno!
Raczej nie i dzięki wielkie 🫶🏻, ale planuję poczekać do jutra, czyli terminu @ i napiszę do swojej doktor czy mi da skierowanie na betę.. W Danii takich rzeczy nie robią ot tak🥹. Pierwsza wizyta jest dopiero u rodzinnego między 8-10tc.

reklama
Kurde jedyne co mi powiedział, ze duże tak jak wskazuje progesteron. Bo ja mam progesteron 25,40.
J
Ja miałam dokładnie taki poziom progesteronu w pierwszej ciąży Było wszystko ok bez żadnych leków
Pocieszające a mówić jej dziś na wizycie o wyniku progesteronu czy powiedzieć tylko o plamieniach zastanawiam się tylko czemu raz mam plamienie raz nie ale jest go bardzo nie wiele w internecie wyczytałam to

Załączniki

• 6C6E9961-2DC9-4A45-8EB8-76B0171D681E.jpeg
    6C6E9961-2DC9-4A45-8EB8-76B0171D681E.jpeg
    81,3 KB · Wyświetleń: 49
Do góry