reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Takie badania dostałam w zeszłym tygodniu na wizycie, powiem Wam, że tragedia, połowę mam z Compensy za darmo, a za drugą połowę muszę dopłacić prawie 500zł😵‍💫 Zastanawiam się, czy tej drugiej połowy nie wysępić od jakiegoś ginekologa na nfz

Załączniki

• 06FCD7EE-10DE-49B0-AE91-5C1E90D2AB41.jpeg
    06FCD7EE-10DE-49B0-AE91-5C1E90D2AB41.jpeg
    6,6 KB · Wyświetleń: 74
reklama
Takie badania dostałam w zeszłym tygodniu na wizycie, powiem Wam, że tragedia, połowę mam z Compensy za darmo, a za drugą połowę muszę dopłacić prawie 500zł😵‍💫 Zastanawiam się, czy tej drugiej połowy nie wysępić od jakiegoś ginekologa na nfz
jakieś małe zdjęcie u mnie, dodam jeszcze raz

Załączniki

• IMG_0486.jpeg
    IMG_0486.jpeg
    105,9 KB · Wyświetleń: 41
Zdecydowanie rób na NFZ ;) szkoda kasy bo to są podstawowe badania w ciąży ;)
Dokładnie, rób na NFZ ja mam w planach prywatnie chodzić do ginekologa i na NFZ rzadziej, głównie po badania, tez mogę mieć zawsze teleporade taki plus ze moja gin na NFZ daje badania, prywatnie lekarz jak byłam w tamtym tygodniu polecał jeszcze zrobić ferryne i wit d, warto dokupić, jak na NFZ nie wypisze.

Hej dziewczyny, nawet nie wiecie jak bardzo chciałabym móc do was dołączyć, ale jestem jeszcze trochę sceptyczna po swoich ostatnich przejściach..🥺🤐. Od chyba czerwca i tak co miesiąc zapisywałam się na testowanie na utworzonych do tego wątkach. Aż nagle wczoraj faktycznie zobaczyłam pozytywny test..taki serio pozytywny. Dziś zaczęły mi się delikatne bardzo plamienia, jasnobrązowe i tylko w sumie na wkładce.. jutro miałam dostać okres a zatem jestem jakieś 14dpo. Trochę fiksuję, bo nie mam możliwości ot tak iść zrobić bety, bo tutaj to tak nie działa. Mam za sobą już jedno poronienie w 9tc więc mam nadzieję, że teraz będzie wszystko dobrze 🥺😮‍💨😮‍💨.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, nawet nie wiecie jak bardzo chciałabym móc do was dołączyć, ale jestem jeszcze trochę sceptyczna po swoich ostatnich przejściach..🥺🤐. Od chyba czerwca i tak co miesiąc zapisywałem się na testowanie do tego utworzonych wątkach. Aż nagle wczoraj faktycznie zobaczyłam pozytywny test..taki serio pozytywny. Dziś zaczęły mi się delikatne bardzo plamienia, jasnobrązowe i tylko w sumie na wkładce.. jutro miałam dostać okres a zatem jestem jakieś 14dpo. Trochę fiksuję, bo nie mam możliwości ot tak iść zrobić bety, bo tutaj to tak nie działa. Mam za sobą już jedno poronienie w 9tc więc mam nadzieję, że teraz będzie wszystko dobrze 🥺😮‍💨😮‍💨.
Nie masz jak się udać na betę i proga? Trzymamy kciuki mocno!

Nie masz jak się udać na betę i proga? Trzymamy kciuki mocno!
Raczej nie i dzięki wielkie 🫶🏻, ale planuję poczekać do jutra, czyli terminu @ i napiszę do swojej doktor czy mi da skierowanie na betę.. W Danii takich rzeczy nie robią ot tak🥹. Pierwsza wizyta jest dopiero u rodzinnego między 8-10tc.

reklama
Kurde jedyne co mi powiedział, ze duże tak jak wskazuje progesteron. Bo ja mam progesteron 25,40.
J
Ja miałam dokładnie taki poziom progesteronu w pierwszej ciąży Było wszystko ok bez żadnych leków
Pocieszające a mówić jej dziś na wizycie o wyniku progesteronu czy powiedzieć tylko o plamieniach zastanawiam się tylko czemu raz mam plamienie raz nie ale jest go bardzo nie wiele w internecie wyczytałam to

Załączniki

• 6C6E9961-2DC9-4A45-8EB8-76B0171D681E.jpeg
    6C6E9961-2DC9-4A45-8EB8-76B0171D681E.jpeg
    81,3 KB · Wyświetleń: 46
Do góry