Mój tata wrócił dziś od lekarza i powiedział mi, że musi zrobić krzywą cukrową, No i musi kupić w tym celu glukozę z apteki. Przypomniał mi, ze ja tez do końca tego tygodnia muszę zrobić tą krzywą pojechałam do apteki, kupiłam nam te glukozy i od samego widoku tego opakowania już mnie zemdliło
reklama
Kreatywnynick
Fanka BB :)
Nawet nie mówcie, a kiedy dokładnie robi się krzywa? Ja mdleje przy pobieraniu krwi, co dopiero ehh raczej kilka prób będzie tej krzywej..Mój tata wrócił dziś od lekarza i powiedział mi, że musi zrobić krzywą cukrową, No i musi kupić w tym celu glukozę z apteki. Przypomniał mi, ze ja tez do końca tego tygodnia muszę zrobić tą krzywą pojechałam do apteki, kupiłam nam te glukozy i od samego widoku tego opakowania już mnie zemdliło
CoTuPoczne
No kombinowaniem ale niedużym bo w sumie 5 min obok jego biura jest Luxmed, akurat mógłby zrobić sobie przerwę. Często tak robimy, ze np idziemy razem na obiad w trójkęjeśli nic się nie dzieje złego to bym poczekała, tym bardziej, jeśli wiąże się to z kombinowaniem męża. W końcu 8.12 już niedługo
Plusem jest chyba to, ze wezmę skierowania na badania - choćby tsh w ciąży lubi mi szaleć. Minusem, ze jest na tyle wczesnie ze może nic nie być widać i osiwieje
internety twierdzą tak i chyba faktycznie jakoś po 20tc robiłam w poprzednich ciążach. No ale teraz lekarka uparła się, ze skoro mam IO i nie biorę metforminy, to na pewno muszę brać insulinęNawet nie mówcie, a kiedy dokładnie robi się krzywa? Ja mdleje przy pobieraniu krwi, co dopiero ehh raczej kilka prób będzie tej krzywej..
Załączniki
CoTuPoczne
Na początku robi się glukozę na czczo. Jeśli wyjdzie prawidłowa to dopiero 24-28 tc robi się obciążenie.Nawet nie mówcie, a kiedy dokładnie robi się krzywa? Ja mdleje przy pobieraniu krwi, co dopiero ehh raczej kilka prób będzie tej krzywej..
A jeśli wyjdzie podwyższona na czczo to zaraz trzeba na początku robić obciążenie. Ja miałam dwa razy w ciąży, pierwszy to był luzik w tym 8-9 tc ale druga po 4 miesiącach mnie zmiotła, musiałam się tam położyć bo odlatywalam
Kreatywnynick
Uff, jeszcze mam czasinternety twierdzą tak i chyba faktycznie jakoś po 20tc robiłam w poprzednich ciążach. No ale teraz lekarka uparła się, ze skoro mam IO i nie biorę metforminy, to na pewno muszę brać insulinę
Kreatywnynick
Jejku ja się boje strasznie, kiedyś dostałam drgawek i tez odlecialam, spadłam z krzesła..Na początku robi się glukozę na czczo. Jeśli wyjdzie prawidłowa to dopiero 24-28 tc robi się obciążenie.
A jeśli wyjdzie podwyższona na czczo to zaraz trzeba na początku robić obciążenie. Ja miałam dwa razy w ciąży, pierwszy to był luzik w tym 8-9 tc ale druga po 4 miesiącach mnie zmiotła, musiałam się tam położyć bo odlatywalam
CoTuPoczne
Powiedz od razu pielęgniarce, będą Cię kontrolowaćJejku ja się boje strasznie, kiedyś dostałam drgawek i tez odlecialam, spadłam z krzesła..
Ja powiem teraz na pewno i mam nadzieje, ze spędzę miło czas na kozetce z książka
Ale wtedy to pamietam, ze mi się ciemno przed oczami robiło, podchodzę do tego gabinetu, chce zapukać a już jakiś facet do mnie, ze teraz jego kolej xD ja się już o drzwi osuwam ale pielęgniarka otworzyła, podtrzymała mnie i zaprowadziła na kozetkę
Kreatywnynick
Zawsze mówię jak wchodzę ale mi nie można wierzyć, mówię ze jest ok a zaraz odlotPowiedz od razu pielęgniarce, będą Cię kontrolować
Ja powiem teraz na pewno i mam nadzieje, ze spędzę miło czas na kozetce z książka
reklama
No właśnie, kwestia tego, że na tym etapie to jest takie na dwoje baba wróżyła - albo wyjdziesz z wizyty w skowronkach albo z załamaniem nerwowym ja idę 6.12 to będzie teoretycznie 6+0 i tez zastanawiam się, czy to nie za wcześnieNo kombinowaniem ale niedużym bo w sumie 5 min obok jego biura jest Luxmed, akurat mógłby zrobić sobie przerwę. Często tak robimy, ze np idziemy razem na obiad w trójkę
Plusem jest chyba to, ze wezmę skierowania na badania - choćby tsh w ciąży lubi mi szaleć. Minusem, ze jest na tyle wczesnie ze może nic nie być widać i osiwieje
Podziel się: