reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Mój tata wrócił dziś od lekarza i powiedział mi, że musi zrobić krzywą cukrową, No i musi kupić w tym celu glukozę z apteki. Przypomniał mi, ze ja tez do końca tego tygodnia muszę zrobić tą krzywą😵‍💫 pojechałam do apteki, kupiłam nam te glukozy i od samego widoku tego opakowania już mnie zemdliło🙊

reklama
Mój tata wrócił dziś od lekarza i powiedział mi, że musi zrobić krzywą cukrową, No i musi kupić w tym celu glukozę z apteki. Przypomniał mi, ze ja tez do końca tego tygodnia muszę zrobić tą krzywą😵‍💫 pojechałam do apteki, kupiłam nam te glukozy i od samego widoku tego opakowania już mnie zemdliło🙊
Nawet nie mówcie, a kiedy dokładnie robi się krzywa? Ja mdleje przy pobieraniu krwi, co dopiero ehh raczej kilka prób będzie tej krzywej..

jeśli nic się nie dzieje złego to bym poczekała, tym bardziej, jeśli wiąże się to z kombinowaniem męża. W końcu 8.12 już niedługo😁
No kombinowaniem ale niedużym 🤣 bo w sumie 5 min obok jego biura jest Luxmed, akurat mógłby zrobić sobie przerwę. Często tak robimy, ze np idziemy razem na obiad w trójkę ;)

Plusem jest chyba to, ze wezmę skierowania na badania - choćby tsh w ciąży lubi mi szaleć. Minusem, ze jest na tyle wczesnie ze może nic nie być widać i osiwieje 🙈

Nawet nie mówcie, a kiedy dokładnie robi się krzywa? Ja mdleje przy pobieraniu krwi, co dopiero ehh raczej kilka prób będzie tej krzywej..
internety twierdzą tak i chyba faktycznie jakoś po 20tc robiłam w poprzednich ciążach. No ale teraz lekarka uparła się, ze skoro mam IO i nie biorę metforminy, to na pewno muszę brać insulinę🤷‍♀️

Załączniki

• IMG_0484.jpeg
    IMG_0484.jpeg
    78,4 KB · Wyświetleń: 38
Na początku robi się glukozę na czczo. Jeśli wyjdzie prawidłowa to dopiero 24-28 tc robi się obciążenie.
A jeśli wyjdzie podwyższona na czczo to zaraz trzeba na początku robić obciążenie. Ja miałam dwa razy w ciąży, pierwszy to był luzik w tym 8-9 tc ale druga po 4 miesiącach mnie zmiotła, musiałam się tam położyć bo odlatywalam🙈

Na początku robi się glukozę na czczo. Jeśli wyjdzie prawidłowa to dopiero 24-28 tc robi się obciążenie.
A jeśli wyjdzie podwyższona na czczo to zaraz trzeba na początku robić obciążenie. Ja miałam dwa razy w ciąży, pierwszy to był luzik w tym 8-9 tc ale druga po 4 miesiącach mnie zmiotła, musiałam się tam położyć bo odlatywalam🙈
Jejku ja się boje strasznie, kiedyś dostałam drgawek i tez odlecialam, spadłam z krzesła..

Jejku ja się boje strasznie, kiedyś dostałam drgawek i tez odlecialam, spadłam z krzesła..
Powiedz od razu pielęgniarce, będą Cię kontrolować ;)
Ja powiem teraz na pewno i mam nadzieje, ze spędzę miło czas na kozetce z książka 🤭

Ale wtedy to pamietam, ze mi się ciemno przed oczami robiło, podchodzę do tego gabinetu, chce zapukać a już jakiś facet do mnie, ze teraz jego kolej xD ja się już o drzwi osuwam ale pielęgniarka otworzyła, podtrzymała mnie i zaprowadziła na kozetkę

reklama
No kombinowaniem ale niedużym 🤣 bo w sumie 5 min obok jego biura jest Luxmed, akurat mógłby zrobić sobie przerwę. Często tak robimy, ze np idziemy razem na obiad w trójkę ;)

Plusem jest chyba to, ze wezmę skierowania na badania - choćby tsh w ciąży lubi mi szaleć. Minusem, ze jest na tyle wczesnie ze może nic nie być widać i osiwieje 🙈
No właśnie, kwestia tego, że na tym etapie to jest takie na dwoje baba wróżyła - albo wyjdziesz z wizyty w skowronkach albo z załamaniem nerwowym🙈 ja idę 6.12 to będzie teoretycznie 6+0 i tez zastanawiam się, czy to nie za wcześnie🙈

Do góry