reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

reklama
A tak z ciekawości od którego tygodnia zaczęły Wam się mdłości? Ja miałam je jeden dzień czy 2 i po temacie 😅 teraz mam wątpliwości czy to w ogóle od ciąży 😂
u mnie od 7 tygodnia i trwają do tej pory, jak jestem głodna mdli mnie, jak coś zjem jest jeszcze gorzej a jak już się przejem to tragedia. Od miesiąca czuje się jakbym była ciagle na kacu.

Pamiętaj, że wykrycie wad jeszcze w życiu płodowym robi się nie tylko w celu dokonania aborcji ale też najlepszej opieki poporodowej, zaplanowaniu ewentualnych operacji nawet w brzuchu mamy czy znalezienia najlepszego oddziału neonatologicznego dla chorego maluszka.
Tak więc zawsze warto wiedzieć, również po to żeby urodzić
tak jasne, wiem o tym, ale wolałabym poczekać z ewentualnymi "wyrokami" do połówkowego - jasne, że wolałabym wiedzieć przed urodzeniem czy będzie zdrowy, żeby się przygotować (choć 100% pewności ŻADNE badanie prenatalne nie da).
Chyba jednak nie chcę przygotowywać się do choroby dziecka przez całą ciąże, bo jeśli taka wiadomość by się pojawiła, to nie uniknę stresu,a nie chciałabym dziecku dokładać jeszcze przez swoje płacze i emocje na wczesnym etapie rozwoju🫤

tak jasne, wiem o tym, ale wolałabym poczekać z ewentualnymi "wyrokami" do połówkowego - jasne, że wolałabym wiedzieć przed urodzeniem czy będzie zdrowy, żeby się przygotować (choć 100% pewności ŻADNE badanie prenatalne nie da).
Chyba jednak nie chcę przygotowywać się do choroby dziecka przez całą ciąże, bo jeśli taka wiadomość by się pojawiła, to nie uniknę stresu,a nie chciałabym dziecku dokładać jeszcze przez swoje płacze i emocje na wczesnym etapie rozwoju🫤

Rozumiem, ważne że znasz wszytkie opcje🤍

@fanaberiasnow? Co Wy w tych gabinetach robicie tyle czasu? 😅😂
Jestem już po, było opóźnienie, potem do apteki a w domu rodzina się zjechała i teraz mam czas napisać, sorcia :(
Wszystko jest w porządku, słyszałam serduszko, to piękny dźwięk. Maluch ma 0,75 cm. Założono mi kartę ciąży, dostałam tez duphaston, bo delikatnie nieregularna kosmowka jest.
Kolejna wizyta za 3 tyg ;)

reklama
Jestem już po, było opóźnienie, potem do apteki a w domu rodzina się zjechała i teraz mam czas napisać, sorcia :(
Wszystko jest w porządku, słyszałam serduszko, to piękny dźwięk. Maluch ma 0,75 cm. Założono mi kartę ciąży, dostałam tez duphaston, bo delikatnie nieregularna kosmowka jest.
Kolejna wizyta za 3 tyg ;)
A i według miesiączki jak i usg data porodu na 24.08 ❤️

Do góry